Hírek

🌸Hamarosan itt a tavaszi szünet! 🌸Nem tudjátok milyen programot szervezzetek a szabadidőtökben?
Ne is keressetek tovább, mi a tavaszi szünet minden napjára, változatos programlehetőségeket biztosítunk kicsiknek, nagyoknak.🥰

Milyen „vadállatok” tarthatóak háziállatként? Hogyan, milyen módszerekkel taníthatóak az állatok? Honnan kapta a kacagó gerle a nevét? Milyen lehetőségek vannak házikedvencek terén a kutyákon és macskákon kívül és hogyan kell őket megfelelően, felelősen tartani? Ezekre és számos más kérdésre is választ kaphatnak azok, akik március 16-én (szombaton) ellátogatnak a Budakeszi Vadasparkba és végig nézik a felelős állattartásról szóló bemutatókat.

Az éjszakai szakvezetés során a látogatók szakvezető kíséretében bepillantást nyerhetnek a Budakeszi Vadaspark záróra utáni életébe. A nálunk lakó állatok némelyike éjszakai életmódot folytat, így mikor a nap lenyugszik, ők akkor kezdik – vagy épp folytatják – a szokásos napi rutint: esznek, játszanak, vadásznak, vagy éppen aktív társadalmi életet élnek.

Miért fontosak a beporzók? Tudtad, hogy a méheken kívül még számtalan állat lehet beporzó?  Vagy azt, hogy méhek nélkül nem ehetnénk gyümölcsöt, csokoládét és még számtalan más fontos élelmiszert?
Miért vannak veszélyben és hogyan segíthetünk nekik? Ha szeretnél még többet tudni róluk, gyere el március 9-én a Budakeszi Vadasparkba, ahol várunk érdekes játékokkal, előadásokkal.

Lassan vége a hosszú, szürke napoknak. Melegszik az idő, nyúlnak a nappalok és egyre többet süt a NapÉbred a természetébred az erdő, a téliálmot alvó állatok előbújnak, rügyeznek a fák, bokrok és megjelennek az első tavaszi virágok.
Ilyenkor felüdülés kimozdulni a természetbe és magunkba szívni a tavasz illatát 🙂
Gyertek el Ti is Március 21-22. között és egy különleges szakvezetés keretein belül töltődjetek fel a tavaszi erdőben és ismerjétek meg, hogyan ébred fel a természet.

Hogyan kell felkészülni egy állatkerti látogatásra? Mit vigyél magaddal? Mire figyelj oda és hogy viselkedj egy állatkertben, hogy Ti is és az állatok is jól érezzék magukat? Ha szeretnél többet megtudni ezekről, illetve szeretnél izgalmas, állatkerti sztorikatkulisszatitkokat hallani, akkor gyertek el Március 3-án a Vadasparkba!

Csak mi emberek bújhatunk álarcba Farsang alkalmával? Vagy esetleg az állatvilágba több az álarcos és álcázóbajnok, mint gondolnánk? A farsangi programunkon Február 24-én ezt mind  megtudhatjátok.

Vajon Romulusz, a barnamedve meglátja az árnyékát? Közeleg a tavasz vagy még várat magára? Mit jelent a “farkasordító hideg” kifejezés? Mire következtethetünk, ha a varjak télen a szántóföldeken gyülekeznek?🐺🐻🐦🐜

Február 19-23-án, egész héten érdeklődő iskolás és óvodás csoportok jelentkezését várjuk, akik szeretnének többet megtudni a madarakról, téli madárvédelemről, téli tollas vendégeinkről, vonulómadarakról, mindezt játékosan, interaktívan.

Nem csak mi lehetünk szerelmesek, hanem az állatvilágban is ugyan úgy megjelenik a szeretet, szerelem, ragaszkodás, párválasztás. Sok állatfaj akár élete végéig ugyan azzal a partnerrel marad, monogám életet él.

!!!FIGYELEM! A NAGY ÉRDEKLŐDÉSRE VALÓ TEKINTETTEL, A PROGRAMOT MEGHOSSZABBÍTJUK EGÉSZEN FEBRUÁR 9-IG!!!
A 2024-es év első Ovi-Suli programja, mely az előző évek nagy sikere után 2 naposról 1 egész hetesre bővült, a Medve-les! Január 29. – Február 2. között különleges szakvezetésekkel várjuk az Ovis csoportokat, ahol játékos, interaktív foglalkozás keretein belül ismerhetik meg a medvéket.

Az új év első programján, január 13-án (szombaton), az „Állati évnyitón” különleges medve látványetetéssel várjuk az érdeklődőket a Budakeszi Vadasparkban.

Ismét eljött az év ezen pillanata, amikor szeretetben, békességben ünnepeljük Karácsony napját 🙂

Márton nap alkalmából libás programmal várjuk az ovis-sulis csoportokat November 10-én!

Részletes December 2-án megérkezik a Mikulás a Vadasparkba is! Ne hagyjátok ki az alkalmat, hogy találkozhassatok a Télapóval. Jöjjenek kicsik, nagyok, hisz a Fehérszakállú nem üres kézzel érkezik.

Hogyan készül fel a természet a télre? A növények állatok?
Mindegyik állat növeszt télibundát? Mi az a vedlés? Miben más a téli bunda a nyárihoz képest?
Tudj meg többet…

Nálunk az őszi szünet sem telik eseménytelenül.
Használjátok ki a szünidőt és látogassatok ki a természetbe, állatok közé, ahol még izgalmas programokkal is várunk!

Október 19-én és 20-án őszi átalakulás tematikában tartunk szakvezetéseket óvodai és iskolai csoportok számára.

Halloweeni program a Vadasparkban!
Halálian jó lesz!

Várunk Titeket Állatok Világnapja alkalmából Október 7-én!

A felelős állattartást népszerűsítő napunk rengeteg, színes programmal vár minden kicsit és nagyot.
Október 7-én, szombaton 10:00 és 15:00 óra között látogatható lesz a PANGEA interaktív pultja, izgalmas játékokkal.
Emellett a Vadaspark TapiZoo pultjánál izgalmas állatszőröket, koponyákat, szarvakat, agancsokat vehettek szemügyre és érinthettek meg. Egész napos programjaink közé tartozik végül a Madárgyűrűzés is.

A mai kor gyermekei formálják közös jövőnket, ezért is fontos, hogy elsőként az ő tudásukat szélesítsük, empatikus képességeiket magasabb szintre emeljük, ezáltal etikus állattartásra, állatvédelemre ösztönözzük őket. Az állatvédő szemlélet fejlesztése a társadalom tagjaiban korosztálytól függetlenül nemzeti érdek.

Erdők hete a Budakeszi Vadasparkban! Október 2-6 között ünnepeljük meg az erdőket, fákat, az erdő lakóit, hisz oly sok élettel látnak el mindannyiunkat. Játékos programok, szakvezetések várnak Rátok, ha az Erdőke hetén ellátogattok hozzánk.

 

Milyen „vadállatok” tarthatóak háziállatként? Hogyan, milyen módszerekkel taníthatóak az állatok? Honnan kapta a Kacagó Gerle a nevét? Milyen lehetőségek vannak házikedvencek terén a kutyákon és macskákon kívül és hogyan kell őket megfelelően, felelősen tartani? Ezekre és számos más kérdésre is választ kaphatnak azok, akik szeptember 16-án (szombaton) ellátogatnak a Budakeszi Vadasparkba és végig nézik a felelős állattartásról szóló bemutatókat. A dupla felelős állattartásról szóló bemutató mellett Állatijó Bemutató várja az érdeklődőket, a programok a belépő árán felül ingyenesen látogathatók.

Az éjszakai szakvezetés során a látogatók szakvezető kíséretében bepillantást nyerhetnek a Budakeszi Vadaspark záróra utáni életébe. A nálunk lakó állatok némelyike éjszakai életmódot folytat, így mikor a nap lenyugszik, ők akkor kezdik – vagy épp folytatják – a szokásos napi rutint: esznek, játszanak, vadásznak, vagy éppen aktív társadalmi életet élnek.

2023 szeptemberében a Budakeszi Vadaspark a Vöröskereszttel közösen szervez egy véradó napot, amelynek helyszíne maga a Vadaspark lesz.
Tudtad, hogy egy véradással 3 életet is megmenthetsz?
Ha szeretnél TE is a részese lenni a megmozdulásnak, akkor gyere el szeptember 9-én a Vadasparkba, mert segíteni jó és mert minden véradóknak egy darab felnőtt tiszteletjeggyel háláljuk meg a segítséget!

🐱Segíts nekünk tovább kutatni a Vadmacskát!🙏

Ha a következő kérdések valamelyikére IGEN a válaszod, akkor kattints a kérdőív kitöltésre!🫶

Felkészültél egy igazán felejthetetlen élményre? Egy éjszakai kalandra a vadállatok között? Akkor látogass el hozzánk a nyár utolsó péntekén, Augusztus 25-én!

Hogyan kell felkészülni egy állatkerti látogatásra? Mit vigyél magaddal? Mire figyelj oda és hogy viselkedj egy állatkertben, hogy Ti is és az állatok is jól érezzék magukat? Ha szeretnél többet megtudni ezekről, illetve szeretnél izgalmas, állatkerti sztorikat, kulisszatitkokat hallani, akkor gyertek el Szeptember 2-án a Vadasparkba!

Készen állsz egy szuper, nyár éjszakai kalandra? Akkor itt a helyetek június 24-én Szent Iván éj alkalmából, hogy részetek lehessen egy felejthetetlen élményben. Ha érdekel a program, ne legyetek restek jelentkezni, mert a részvételi lehetőség limitált. Ne maradj le róla! 😉

Hogyan kell felkészülni egy állatkerti látogatásra? Mit vigyél magaddal? Mire figyelj oda és hogy viselkedj egy állatkertben, hogy Ti is és az állatok is jól érezzék magukat? Ha szeretnél többet megtudni ezekről, illetve szeretnél izgalmas, állatkerti sztorikat, kulisszatitkokat hallani, akkor gyertek el Június 17-én a Vadasparkba!

Milyen „vadállatok” tarthatóak háziállatként? Hogyan, milyen módszerekkel taníthatóak az állatok? Honnan kapta a Kacagó Gerle a nevét? Milyen lehetőségek vannak házikedvencek terén a kutyákon és macskákon kívül és hogyan kell őket megfelelően, felelősen tartani? Ezekre és számos más kérdésre is választ kaphatnak azok, akik június 10-én (szombaton) ellátogatnak a Budakeszi Vadasparkba és végig nézik a felelős állattartásról szóló bemutatókat. A dupla felelős állattartásról szóló bemutató mellett Állatijó Bemutató várja az érdeklődőket, a programok a belépő árán felül ingyenesen látogathatók.

A minden évben június 5-én tartott Környezetvédelmi Világnap apropóján a Budakeszi Vadaspark június 3-án (szombaton) játékos ismeretterjesztő foglalkozásokkal és bemutatókkal, környezetbarát előadással várja a természet- és állatszeretőket. A programokon való részvétel a vadasparki belépő megváltásán túl ingyenes.

Május 28-án, Gyereknap alkalmából rengeteg izgalmas, színes programmal várjuk a gyerkőcöket a Budakeszi Vadasparban. 

A Budakeszi Vadaspark május 6-án (szombaton) ünnepli a Madarak és Fák Napját. A jeles esemény alkalmából egész napos játékos, interaktív előadások és programok várják a látogatókat. Az ünnepi programok mellett a vadasparktól megszokott látványetetések és Állatijó Bemutatók is színesítik a napot. A programok a belépőjegy árán felül ingyenesen látogathatók!

44 éves a Budakeszi Vadaspark!
A Vadaspark megnyitás óta szinte nem telt úgy év, hogy valami ne változzon!
A kupolák a 80-as években épültek eredetileg madár röpdének készültek, a műsziklák kicsit később környezetgazdagítás miatt kerültek be. Egyszer még a Szomszédok című sorozat egyik epizódjának helyszínéül is szolgált. Akkor baromfik voltak benne, most Csabi a hiúz lakik itt. Április 30-án egyedülálló Vadaspark történeti szakvezetést tartunk, ha érdekel még több kulisszatitok mindenképpen tartsatok velünk!

A Budakeszi Vadaspark a Madarak és Fák Napja alkalmából úgy szeretne tisztelegni tollas barátaink sokszínűsége és megóvása előtt, hogy iskolás és óvodás csoportoknak kínál különleges, szakvezetéseket, túrákat Május 8-12. között. Hiszen fontosnak tartjuk, hogy már a legkisebb korosztálytól elkezdjük a természetszeretetre nevelést.

A Budakeszi Vadasparkba látogatók április 29-én, szombaton, a vadászat hagyományaival ismerkedhetnek meg testközelből. A szervezők a Vadászati Kulturális Egyesülettel és a Bársony István Mezőgazdasági Szakközépiskola diákjaival karöltve, interaktív módon mutatják be az érdeklődőknek azt a több évszázados mesterséget, amit a vadászati szakemberek a magyar kultúra szerves részeként végeznek. Az egész napos vadászati vetélkedő mellett, solymász és vadászkürt  bemutató, kisállat tréningek és természetesen a vadasparktól megszokott Állatijó Bemutatók is várják a látogatókat. A programok a belépőjegy árán felül ingyenesen látogathatók!

A Budakeszi Vadaspark április 22-én, szombaton a Föld Napja apropóján egy fergeteges, és hasznos tudásanyagban gazdag ünneplésre hívja a bolygónk sokszínűségét és természeti egyensúlyát megóvni vágyó természetkedvelőket. Az izgalmas kisállat tréningek, Állati Jó Bemutató, Picinke játszóház és a Vízipók és barátai vízi élővilág ismeretterjesztő játékain keresztül kicsik és nagyok a klímaváltozással, az időjárási jelenségekkel ismerkedhetnek meg. A programok a belépőjegy árán felül természetesen ingyenesek.

2022 október 21-én mutatkozott be a közönségnek a Budakeszi Vadaspark legújabb attrakciója, a kerti vasút. Ez a keskeny nyomtávú, kifejezetten gyerekeknek készült kisvasút mintegy kétszáz méter hosszan szállítja utasait a Kalandparkkal szemben lévő területen. A kerti vasút a vadasparki látogatás élményét teszi mostantól még teljesebbé a családok számára.

Milyen „vadállatok” tarthatóak háziállatként? Hogyan, milyen módszerekkel taníthatóak az állatok? Honnan kapta a Kacagó Gerle a nevét? Milyen lehetőségek vannak házikedvencek terén a kutyákon és macskákon kívül és hogyan kell őket megfelelően, felelősen tartani? Ezekre és számos más kérdésre is választ kaphatnak azok, akik április 15-én (szombaton) ellátogatnak a Budakeszi Vadasparkba és végig nézik a felelős állattartásról szóló bemutatókat. A dupla felelős állattartásról szóló bemutató mellett Állatijó Bemutató várja az érdeklődőket, a programok a belépő árán felül ingyenesen látogathatók.

Május 20-án, szombaton „Fuss, Forest! – A nagy vadmacska küldetés” néven rendez jótékonysági futóversenyt a Budakeszi Vadaspark a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel, az Örökerdő Alapítvánnyal és a CoffeeRun-nal együttműködésben. A jótékonysági futáson gyermekek és felnőttek, hobbi és profi futók is indulhatnak. A nevezési díjakból befolyó teljes összeget hazánk veszélyeztetett kisragadozója, a vadmacska védelmében indított Vadmacska Fajmegőrzési Program kutatási tevékenységére fordítják. A vadmacska családi nap keretében pedig a látogatók ismeretterjesztő és interaktív programokon vehetnek részt.

Húsvét, a tavasz egyik legszebb ünnepe, amit mi is olyan színes programokkal ünneplünk meg, amilyen színes hímes tojásokat szoktunk ilyenkor festeni 🙂 

A Budakeszi Vadaspark a Föld Napja alkalmából úgy szeretne tisztelegni bolygónk sokszínűsége és megóvása előtt, hogy iskolás és óvodás csoportoknak kínál különleges, szakvezetéseket, túrákat Április 20-21 között. Hiszen fontosnak tartjuk, hogy már a legkisebb korosztálytól elkezdjük a természetszeretetre nevelést.

Milyen „vadállatok” tarthatóak háziállatként? Hogyan, milyen módszerekkel taníthatóak az állatok? Honnan kapta a Kacagó Gerle a nevét? Milyen lehetőségek vannak házikedvencek terén a kutyákon és macskákon kívül és hogyan kell őket megfelelően, felelősen tartani? Ezekre és számos más kérdésre is választ kaphatnak azok, akik október 8-án (szombaton) ellátogatnak a Budakeszi Vadasparkba és végignézik a felelős állattartásról szóló bemutatókat. A dupla felelős állattartásról szóló bemutató mellett Állatijó Bemutató várja az érdeklődőket, a programok a belépő árán felül ingyenesen látogathatók.

Az éjszakai szakvezetés során a látogatók szakvezető kíséretében bepillantást nyerhetnek a Budakeszi Vadaspark záróra utáni életébe. A nálunk lakó állatok némelyike éjszakai életmódot folytat, így mikor a nap lenyugszik, ők akkor kezdik – vagy épp folytatják – a szokásos napi rutint: esznek, játszanak, vadásznak, vagy éppen aktív társadalmi életet élnek.

Miért fontosak a beporzók? Tudtad, hogy a méheken kívül még számtalan állat lehet beporzó?  Vagy azt, hogy méhek nélkül nem ehetnénk gyümölcsöt, csokoládét és még számtalan más fontos élelmiszert?

Hogyan kell felkészülni egy állatkerti látogatásra? Mit vigyél magaddal? Mire figyelj oda és hogy viselkedj egy állatkertben, hogy Ti is és az állatok is jól érezzék magukat? Ha szeretnél többet megtudni ezekről, illetve szeretnél izgalmas, állatkerti sztorikatkulisszatitkokat hallani, akkor gyertek el Március 4-én a Vadasparkba!

Csak mi emberek bújhatunk álarcba Farsang alkalmával? Vagy esetleg az állatvilágba több az álarcos és álcázóbajnok, mint gondolnánk? A farsangi programunkon ezt mind  megtudhatjátok.

Lassan vége a hosszú, szürke napoknak. Melegszik az idő, nyúlnak a nappalok és egyre többet süt a Nap. Ébred a természet, ébred az erdő, a téliálmot alvó állatok előbújnak, rügyeznek a fák, bokrok és megjelennek az első tavaszi virágok.
Ilyenkor felüdülés kimozdulni a természetbe és magunkba szívni a tavasz illatát 🙂
Gyertek el Ti is Március 20-24 között és egy különleges szakvezetés keretein belül töltődjetek fel a tavaszi erdőben és ismerjétek meg, hogyan ébred fel a természet.

Nem csak mi lehetünk szerelmesek, hanem az állatvilágban is ugyan úgy megjelenik a szeretet, szerelem, ragaszkodás, párválasztás. Sok állatfaj akár élete végéig ugyan azzal a partnerrel marad, monogám életet él.
Az állatvilág udvarlási szokásai, párválasztásai nagyon izgalmasak és érdekesek tudnak lenni. Ha kíváncsi vagy, mik a párkeresési trendek az állatvilág Z generációjánál, akkor gyertek el február 11-én a Vadasparkba, ahol egy izgalmas program keretében megtudhattok mindent.

Február 13-17-én, egész héten érdkelődő iskolás és óvodás csoportok jelentkezését várjuk, akik szeretnének többet megtudni a madarakról, téli madárvédelemről, téli tollas vendégeinkről, vonulómadarakról, mindezt játékosan, interaktívan.

Vajon korán érkezik idén a tavasz? Vagy meglátja a medvénk az árnyékát és még hosszú tél előtt állunk?

Február 2-án és 3-án érdkelődő iskolás és óvodás csoportok jelentkezését várjuk, akik szeretnének többet megtudni a téli álomról, a medvékről, Magyarország nagyragadozóiról, mindezt játékosan, interaktívan.

Az új év első programján, január 14-én (szombaton), az „Állati évnyitón” különleges medve látványetetéssekkel várjuk az érdeklődőket a Budakeszi Vadasparkban. A medve látványetetést követően állatgondozónk segítségével elsétálunk a parasztudvarban élő mangalicáinkhoz, ahol pár finomsággal kedveskedünk nekik. Természetesen a látogatók is szórhatnak be egy kis csemegét a gondozó felügyelete alatt, hogy mangalicáink mindenkinek kitúrhassák a szerencséjét az idei évre 🙂 

Ismét eljött az év ezen pillanata, amikor szeretetben, békességben ünnepeljük Karácsony napját 🙂
Nálunk azonban nem csak mi, emberek ünneplünk, hanem bizony az állatainknak is kijár az ajándékozás öröme, hiszen ők segítenek nekünk megismertetni fajukat és a velük kapcsolatos érdekességeket és szerettetik meg az állatokat az emberekkel.

Ti is szeretitek nézni, ahogy nyüzsög a téli madáretetőkön a kis tollas népség? Szoktatok ti is a hideg hónapokban segíteni a madaraknak? Néha még el is gondolkoztatok rajta, hogy milyen jó is lenne őket testközelből megnézni és nem mindig csak egy pillanatra megcsodálni őket? Erre most itt a lehetőség, hiszen számos más érdekes program mellett, madárgyűrőző szakértő látogat el hozzánk december 10-én és amellett, hogy test közelből megmutatja Nektek az etetők madarait, de rengeteg érdekességet is mesél a madarakról, gyűrűzésről és a téli madárvédelemről.

December 3-án megérkezik a Mikulás a Vadasparkba is! Ne hagyjátok ki az alkalmat, hogy találkozhassatok a Télapóval. Jöjjenek kicsik, nagyok, hisz a Fehérszakállú nem üres kézzel érkezik.

A Budakeszi Vadaspark gondozói, nem csak az állandó lakókról, de a parkba látogató szárnyas vendégekről is gondoskodnak a tél közeledtével. November 12-én, szombaton a Kövér Cinkék napján az érdeklődők számos érdekességet tudhatnak meg a téli madárvédelemről szóló előadások során, a téli madáretetésről, mit hogyan kell csinálni, ha valóban segíteni akarjuk kertünk lakóit.

A Budakeszi Vadaspark bejárata előtti területnek, a természetjárók és az ide látogató családok kedvelt Szilfa-tisztásának régóta izgalmas látványossága a jellegzetes, élő fát formázó esőbeálló. Az eredetileg 2004-ben épült szerkezet nemrég teljes felújításon esett át a Vadaspark jóvoltából.

2022 október 21-én mutatkozott be a közönségnek a Budakeszi Vadaspark legújabb attrakciója, a kerti vasút. Ez a keskeny nyomtávú, kifejezetten gyerekeknek készült kisvasút mintegy kétszáz méter hosszan szállítja utasait a Kalandparkkal szemben lévő területen. A kerti vasút a vadasparki látogatás élményét teszi mostantól még teljesebbé a családok számára.

Különleges esti programokkal készül a Budakeszi Vadaspark Halloween alkalmából. Október 31-én, hétfőn sötétedés után a látogatók megismerkedhetnek többek között a Vadaspark ragadozóinak éjszakai életével, a legbátrabbak pedig próbára tehetik magukat a Bátorságpróbánkon a szaletlinél.

Idén ősszel is szívesen fogadja a Budakeszi Vadaspark azokat az önkénteseket, akik október 22-én, az „őszi nagytakarításban” részt kívánnak venni. A közösségi eseményre olyan lelkes önkéntesek jelentkezését várják, akik szívükön viselik a vadaspark sorsát és szívesen működnek közre a télre való felkészülésben. Az önkéntes csapat tagjai munkájukért cserébe egy aznapra szóló vadasparki belépőt kapnak!

Milyen „vadállatok” tarthatóak háziállatként? Hogyan, milyen módszerekkel taníthatóak az állatok? Honnan kapta a Kacagó Gerle a nevét? Milyen lehetőségek vannak házikedvencek terén a kutyákon és macskákon kívül és hogyan kell őket megfelelően, felelősen tartani? Ezekre és számos más kérdésre is választ kaphatnak azok, akik október 8-án (szombaton) ellátogatnak a Budakeszi Vadasparkba és végignézik a felelős állattartásról szóló bemutatókat. A dupla felelős állattartásról szóló bemutató mellett Állatijó Bemutató várja az érdeklődőket, a programok a belépő árán felül ingyenesen látogathatók.

Egy egész hétvégét átölelő programkavalkáddal várunk Titeket Állatok Világnapja alkalmából Október 1-én és 2-án.

Erdők hete a Budakeszi Vadasparkban! Október 3-7 között ünnepeljük meg az erdőket, fákat, az erdő lakóit, hisz oly sok élettel látnak el mindannyiunkat. Játékos programok, szakvezetések várnak Rátok, ha az Erdőke hetén ellátogattok hozzánk.

Milyen „vadállatok” tarthatóak háziállatként? Hogyan, milyen módszerekkel taníthatóak az állatok? Honnan kapta a Kacagó Gerle a nevét? Milyen lehetőségek vannak házikedvencek terén a kutyákon és macskákon kívül és hogyan kell őket megfelelően, felelősen tartani? Ezekre és számos más kérdésre is választ kaphatnak azok, akik szeptember 10-én (szombaton) ellátogatnak a Budakeszi Vadasparkba és végignézik a felelős állattartásról szóló bemutatókat. A dupla felelős állattartásról szóló bemutató mellett Állatijó Bemutató várja az érdeklődőket, a programok a belépő árán felül ingyenesen látogathatók.

Az éjszakai szakvezetés során a látogatók szakvezető kíséretében bepillantást nyerhetnek a Budakeszi Vadaspark záróra utáni életébe. A nálunk lakó állatok némelyike éjszakai életmódot folytat, így mikor a nap lenyugszik, ők akkor kezdik – vagy épp folytatják – a szokásos napi rutint: esznek, játszanak, vadásznak, vagy éppen aktív társadalmi életet élnek.

Felkészültél egy igazán felejthetetlen élményre? Egy éjszakai kalandra a vadállatok között? Akkor látogass el hozzánk a nyár utolsó péntekén, Augusztus 26-án!
Pillants bele a vadasparki lakók éjszakai életébe, nézd meg mi történik zárás után a kerítések mögött!
Szeretnél egy igazán kulisszák mögötti élményt? Szeretnél többet megtudni az állatok éjszakai életéről? Vagy esetleg egy kis borzongásra vágysz? Jó hírünk van, mert az Állatkertek éjszakája programunk akkor pont Neked való!

 

Hazánk fokozottan védett fajának, a vadmacskának egyik példányát kapta lencsevégre a Visegrádi-hegység védett területén egy, a Vadmacska Fajmegőrzési Program keretén belül kihelyezett vadkamera. A faj a hibridizáció, tehát a vad- és házimacskák kereszteződése miatt erősen veszélyeztetett. A vadmacska kutatása és védelme érdekében a Budakeszi Vadaspark, a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szakmai együttműködésében fajmegőrzési program zajlik. A fotózott példány a kutatás egy fontos eredménye és arra ösztönzi az együttműködő feleket, hogy tovább bővítsék a kutatási és fajmegőrzési tevékenységet.

Készen állsz egy szuper, nyár éjszakai kalandra? Akkor itt a helyetek június 23-án Szentiván éj alkalmából, hogy részetek lehessen egy felejthetetlen élményben. Ha érdekel a program, ne legyetek restek jelentkezni, mert a részvételi lehetőség limitált. Ne maradj le róla! 😉

A Budakeszi Vadaspark május 7-én (szombaton) ünnepli a Madarak és Fák Napját. A jeles esemény alkalmából egész napos játékos, interaktív előadások és programok várják a látogatókat. Az ünnepi programok mellett a vadasparktól megszokott látványetetések és Állatijó Bemutatók is színesítik a napot. A programok a belépőjegy árán felül ingyenesen látogathatók!

2021 őszén került a Budakeszi Vadaspark gondozásába a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság területén  fellelt, elárvult, kritikus egészségi állapotban lévő vadmacskakölyök. A fajtiszta kandúr a szakértői gondviselésnek köszönhetően mára jó egészségnek örvend. A jövőben a Budakeszi Vadaspark nyújt számára állandó otthont, ahol a Vadmacska Fajmegőrzési Programban a veszélyeztetett vadmacska faj “nagyköveteként” szolgálja fajtársai védelmének ügyét.

A Budakeszi Vadaspark április 23-án, szombaton a Föld Napja apropóján egy fergeteges, és hasznos tudásanyagban gazdag ünneplésre hívja a bolygónk sokszínűségét és természeti egyensúlyát megóvni vágyó természetkedvelőket. Az izgalmas kisállat tréningek és a környezeti nevelésben élenjáró Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület ismeretterjesztő játékain keresztül kicsik és nagyok a klímaváltozással, az időjárási jelenségekkel ismerkedhetnek meg, de az aznap odalátogatók, a hidrobiológia rejtelmeibe is bepillantást nyerhetnek. A programok a belépőjegy árán felül természetesen ingyenesek.

A Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében lévő Budakeszi Vadaspark az állatvilág valósághű bemutatása mellett a családi élmény biztosításában is elkötelezett. A Budai-hegyek kapujában, a fővárostól mindössze 20 perc távolságra elhelyezkedő létesítményben a gyermekek és a felnőttek felhőtlen kikapcsolódását az egyre bővülő családbarát szolgáltatások és infrastruktúra, valamint a játékos és ismeretterjesztő programok teszik felejthetetlenné. Mindez lehetővé tette, hogy a Budakeszi Vadaspark 2022-ben elnyerje a Családbarát Hely tanúsító védjegyet.

Még nem tudod, hogy mi legyen a program a húsvéti hosszú hétvégén? Akkor pillants rá a Budakeszi Vadaspark Húsvéti programjaira, melyek április 14-18 között lesznek megrendezve. Biztosan találsz számodra kedves programokat is 🙂

Május 14-én, szombaton „Fuss, Forest! – A nagy vadmacska küldetés” néven rendez jótékonysági futóversenyt a Budakeszi Vadaspark a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel, az Örökerdő Alapítvánnyal és a CoffeeRun-nal együttműködésben. A jótékonysági futáson gyermekek és felnőttek, hobbi és profi futók is indulhatnak. A nevezési díjakból befolyó teljes összeget hazánk veszélyeztetett kisragadozója, a vadmacska védelmében indított Vadmacska Fajmegőrzési Program kutatási tevékenységére fordítják. A vadmacska családi nap keretében pedig a látogatók ismeretterjesztő és interaktív programokon vehetnek részt.

Idén tavasszal is szívesen fogadja a Budakeszi Vadaspark azokat az önkénteseket, akik április 9-én, a „tavaszi nagytakarításban” részt kívánnak venni. A közösségi eseményre olyan lelkes önkéntesek jelentkezését várják, akik szívükön viselik a Vadaspark sorsát és szívesen működnek közre a tavaszra és nyárra való felkészülésben. Az önkéntes csapat tagjai munkájukért cserébe egy aznapra szóló vadasparki belépőt kapnak!

Budapest környékének egyik legkedveltebb ökoturisztikai célpontja az évente közel kétszázezer látogatót fogadó Budakeszi Vadaspark, amely most újabb izgalmas látnivalókkal bővült. Csaknem kétszáz négyzetméternyi új röpdét alakítottak ki a madaraknak, továbbá nyolcvan főt befogadni képes fedett foglalkoztató teret, valamint a méhek világát megelevenítő játszóteret és tanösvényt építettek. A ma átadott beruházást a Vadaspark alapítója, a Pilisi Parkerdő Zrt. a Magyar Természetjáró Szövetséggel közösen pályázva, a Széchenyi Terv keretében valósította meg. „Az állami erdőgazdaságok a kormányzat kiemelt partnerei az ökoturisztikai fejlesztések területén” – mondta az átadón Zambó Péter erdőkért felelős államtitkár.

Hogyan kell felkészülni egy állatkerti látogatásra? Mit vigyél magaddal? Mire figyelj oda és hogy viselkedj egy állatkerben, hogy Ti is és az állatok is jól érezzék magukat? Ha szeretnél többet megtudni ezekről, illetve szeretnél izgalmas, állatkerti sztorikat, kullisszatitkokat hallani, akkor gyertek el Március 27-én a Vadasparkba!

Ébred az erdő. Ébred a természet. Nyílnak a virágok, megjelennek a lepkék, méhek, rovarok, előbújnak a téliálmukból a pelék, sünök, mókusok. Itt a tavasz. De tudtátok, hogy mi minden érdekes dolog történik ilyenkor az erdőkben? Ha kíváncsiak vagytok rá, jelentkezzetek a tematikus szakvezetéseinkre.

Az éjszakai szakvezetés során a látogatók szakvezető kíséretében bepillantást nyerhetnek a Budakeszi Vadaspark záróra utáni életébe. A nálunk lakó állatok némelyike éjszakai életmódot folytat, így mikor a nap lenyugszik, ők akkor kezdik – vagy épp folytatják – a szokásos napi rutint: esznek, játszanak, vadásznak, vagy éppen aktív társadalmi életet élnek.

Tematikus kisragadozó nap a Budakeszi Vadasparkban! 

Milyen kisragadozók népesítik be a magyarországi erdőket? Ismeritek mindet? Szeretnétek többet megtudni róluk? Akkor itt az alkalom! Látogassatok el hozzánk Március 19-én szombaton, hogy izgalmas programok keretén belül tanulhassatok a kisebb termetű ragadozókról.

Miért fontosak a beporzók? Tudtad, hogy a méheken kívül még számtalan állat lehet beporzó?  Vagy azt, hogy méhek nélkül nem ehetnénk gyümölcsöt, csokoládét és még számtalan más fontos élelmiszert?  

Miért vannak veszélyben és hogyan segíthetünk nekik? Ha szeretnél még többet tudni róluk, gyere el március 12 és 13.-án a Budakeszi Vadasparkba, ahol két napon át várunk érdekes játékokkal, előadásokkal.

 

Ha kedved hozd el és mutasd meg mindenkinek a saját magad által készített darázs-garázst, melyre helyben szombaton és vasárnap szavazhatnak a látogatók. A legszebb darázs-garázs készítőjét vadasparkos ajándékcsomaggal jutalmazzuk. 

Csak mi emberek bújhatunk álarcba Farsang alkalmával? Vagy esetleg az állatvilágba több az álarcos és álcázóbajnok, mint gondolnánk?…

Te tudod, hogyan udvarol a gímszarvas vagy hogyan hódít a vaddisznó? Milyen párkeresési szokásai vannak a rókának és a hiúznak?
A Szerelmes állatok napján, Valentin naphoz kapcsolódó tematikus szakvezetésen vehetsz részt, ahol fény derül az állatok szerelmi életére.

Vajon Romulusz, a barnamedve meglátja az árnyékát? Közeleg a tavasz vagy még várat magára? Mit jelent a “farkasordító hideg” kifejezés? Mire következtethetünk, ha a varjak télen a szántóföldeken gyülekeznek?🐺🐻🐦🐜

Vajon melyek azok a madárfajok, akik télen a madáretetőt látogatják? Hogyan segítsük az énekesmadarakat az áttelelésben, majd mire figyeljünk tavasszal, a költés idején? Mire jó a madáretető és az odú? A madarakon kívül milyen állatok lakhatnak még odúban?
A Téli madárvédelmi hét szakvezetésein a Madárbarát kertbe látogatunk, ahol a kíváncsi gyermekek többek között a fenti kérdésekre kaphatnak válaszokat. 

Az óvodai és iskolai, tantermen kívüli elfoglaltságokat idén ismét lehetőségük van színesebbé tenni, amelyhez mi is szeretnénk segítséget nyújtani. A Budakeszi Vadaspark tanterme az erdő, ahol a tankönyvekből jól ismert állatok megelevenednek a látogatók előtt. Első szakvezetésünk a nagyvadas körletbe kalauzolja el az érdeklődőket, ahol megismerkedhetnek a Kárpát-medence őshonos nagyragadozóival: a barnamedvével és a szürke farkasokkal. Itt közösen fogjuk előcsalogatni barlangjából Romulust, a Budakeszi Vadaspark barnamedvéjét, miközben minden apró részletet elmesélünk a téli álomról, a medvékkel kapcsolatos hiedelmekről és népszokásokról.

 

2021 a vadmacska éve volt, az erdei ökoszisztéma fontos szereplője hazánk egyik legveszélyeztetettebb faja. A Budakeszi Vadaspark idén, a Pilisi Parkerdővel és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságával közösen elindította a vadmacska fajmegőrzési programot, amely kiemelt figyelmet fordít a Pilisi Parkerdő területén élő vadmacska-populáció élőhelyeinek, szaporodási feltételeinek és génállományának részletes vizsgálatára és monitorozására. Az idén több mint 160 ezer látogatót fogadó Budakeszi Vadasparkban a környezeti nevelés támogatására és a Kárpát-medence őshonos állatvilágának bemutatására új fejlesztések valósultak meg, az állatok jólétének biztosításához pedig a már meglévő kifutók korszerűsítése és újak építése járult hozzá.

Ismét eljött az év ezen pillanata, amikor szeretetben, békességben ünnepeljük Karácsony napját 🙂
Nálunk azonban nem csak mi, emberek ünneplünk, hanem bizony az állatainknak is kijár az ajándékozás öröme, hiszen ők segítenek nekünk megismertetni fajukat és a velük kapcsolatos érdekességeket és szeretteteik meg az állatokat az emberekkel.

December 4-én megérkezik a Mikulás a Vadasparkba is! Ne hagyjátok ki az alkalmat, hogy találkozhassatok a Télapóval. Jöjjenek kicsik, nagyok, hisz a Fehérszakállú nem üres kézzel érkezik.

A Budakeszi Vadaspark gondozói, nem csak az állandó lakókról, de a parkba látogató szárnyas vendégekről is gondoskodnak a tél közeledtével. November 13-án, szombaton a Kövér Cinkék napján az érdeklődők számos érdekességet tudhatnak meg a téli madárvédelemről szóló előadások során, a téli madáretetésről, mit hogyan kell csinálni, ha valóban segíteni akarjuk kertünk lakóit.

Te is elképzelted már, hogy Szilveszter, a Budakeszi Vadaspark sármos vadmacskája hogyan tölti a karácsonyt? Vajon ő is kicicomázza búvóhelyét és ünnepi díszbe öltözteti kedvenc fenyőfáját? Szerinted milyen különleges fogást eszik vacsorára? Kivel tölti az ünnepeket és mivel telik a “vadmacska karácsony”?

RAJZOLD LE, Te hogyan képzeled Szilveszter karácsonyát!

Tágasabb és korszerűbb otthont kaptak a Budakeszi Vadasparkban lakó házi ludak és pézsmarécék. A takaros házikó két fallal elválasztott részből áll, melyben több pihenő- és fészkelőhelyet alakítottak ki, amit a madarak napközben pihenésre, hűsölésre vagy melegedésre is használhatnak.

Készen álltok idén is egy kis Halloweeni borzongásra? Ne hagyjátok ki az október 31-én megrendezésre kerülő programunkat! 😉

Kisragadozók az erdőben és a városban – Fókuszban a vadmacska.

Milyen kisragadozók népesítik be a magyarországi erdőket? Ismeritek mindet? Szeretnétek többet megtudni róluk? Akkor itt az alkalom! Látogassatok el hozzánk Október 9-én szombaton, hogy izgalmas programok keretén belül tanulhassatok a kisebb termetű ragadozókról.

Az Állatok Világnapja alkalmából október 2-án, szombaton, a Budakeszi Vadasparkba látogatók érdekes dolgokat tudhatnak meg a felelős állattartásról, az állatok védelméről.

Készen állsz egy igazi éjszakai kalandra? …Tovább

Sikerrel zárult a Budakeszi Vadaspark szeptemberi Fuss, Forest Jótékonysági Futóversenye, ahol a több mint 150 nevező ismét egy jó ügyért, az új mosómedve-kifutó megépüléséért futhatott. Így a nevezési díjakból és egyéb adományokból származó összeggel a Vadaspark két mosómedvéje még közelebb került “álmaik otthonának” elkészüléséhez.

Jótékonysági futóverseny és családi nap a Budakeszi Vadasparkban

Szeptember 4-én, szombaton „Fuss, Forest!” néven rendez jótékonysági futóversenyt a Budakeszi Vadaspark a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel, az Örökerdő Alapítvánnyal és a CoffeeRun-nal közös együttműködésben. A versenyen gyermekek és felnőttek, hobbi és profi futók is indulhatnak. Így egyúttal az új mosómedve-kifutó megépülését támogathatják, mert a nevezési díjakból befolyó teljes összeget erre a célra fordítják. A Vadasparkba látogatók pedig a családi nap keretében ismeretterjesztő, látványos és interaktív programokon vehetnek részt.

Felkészültél egy igazán felejthetetlen élményre? Egy éjszakai kalandra a vadállatok között? Akkor látogass el hozzánk a nyár utolsó péntekén, Augusztus 27-én!

Mindig is kíváncsi voltál arra, hogy mit csinálnak az állatok, miután az utolsó látogató is elhagyta a Vadasparkot? Érdekel, mi történik az erdőben alkonyatkor? Hogyan töltik az estéket a nappal és az éjszaka aktív állatok? Vajon honnan jönnek a hangos neszezések,
zörgések és csörtetések? Tudod, hogy milyen állatokkal találkozhatsz a szürkülő égbolt alatt?

Állatakadémia, rendelhető állatbemutató.
Ovik, sulik, cégek, szülinapi rendezvények, állatbarátok figyelem! 

A Budakeszi Vadaspark (továbbiakban Kiíró) fotópályázatot hirdet „Ébredő erdő” témakörben.

FIGYELEM! Meghosszabbítottuk a nevezési időt! 🙂 A Budakeszi Vadaspark meghosszabbította a beadás határidejét, így a két kategóriában és négy témakörben elkészült fotókat május 30-áig lehet beküldeni. Az eredményhirdetés június 14-én lesz, a nyertes képekből pedig virtuális kiállítás nyílik a Vadaspark közösségi oldalán.

Látogatók ezrei várják, hogy a Budakeszi Vadaspark ismét kinyithassa előttük kapuit. Megéri azonban türelmesnek lenni, mert a Vadaspark a koronavírus-járvány okozta kényszerpihenő ellenére sem tétlenkedett. Újdonságokkal készül, hogy az élményben minden korosztály örömét lelhesse.

Az új évben is folytatódik Állati interjú sorozatunk, amelynek segítségével részletesebben is
megismerkedhettek vadasparki lakóink életmódjával és szokásaival. Kezdjük is a sort a
januári Hónap Állata nyertesével, az éles eszű és különleges képességekkel megáldott
szajkóval, aki nem csak küllemét, de belső személyiségjegyeit tekintve is igazán színes
egyéniség.

A decemberi Hónap Állata címet – szoros verseny után – a vaddisznóknak ítéltétek, akiknek
népes családjával az erdőben is összefuthattok. Ám ott nem igazán lehet őket szóra bírni,
pláne nem tanácsos kérdésekkel zaklatni. Karcsi, a Vadasparkban élő kan azonban
egyértelműen barátságosabb vadon élő társainál, így örömmel fogadott minket
rezidenciáján.

AJÁNDÉKOZZ VADASPARKOT!
A Vadaspark ajándékainak megvásárlásával örömet csalhatsz szeretteid arcára és egyben a munkánkat is támogatod. Most minden segítség jól jön! Ajándékozz örökbefogadást, 2021-es falinaptárat, éves bérletet, vagy tiszteletjegyet szeretteidnek!
Pénteken 🎥ÉLŐBEN, ONLINE🎥 jelentkezik a Budakeszi Vadaspark!
🎅🎄Idén is ellátogat a kedves, az öreg, az igazi Télapó a Budakeszi Vadasparkba!🐾
És ebből Ti sem maradhattok ki! 😍😍Attól még, hogy a kapuink zárva vannak, Nektek is látnotok kell, mi történik a Vadaspark udvarában. Folytatódik a #vadasparkiélményakanapéról ÉLŐBEN! 🎥
Psszt, mi már tudjuk egy ideje, de az állatoknak nem szóltunk róla, nekik hatalmas meglepetés lesz.👇
📆A Mikulás december 4-én, 10 órakor lovaskocsin érkezik, amit 🎥ÉLŐBEN, online Ti is végignézhettek.
🎅Korai látogatását azzal indokolta, hogy hétvégén rengeteg a dolga, hiszen sok-sok gyermek várja, mit kap ajándékba. Ám a Vadaspark lakói is nagyon jól viselkedtek az évben, ezért mindenképpen szeretné meglepni őket.
🙋‍♀️🙋Péntek délelőtt tapadjatok a képernyőre, várjuk együtt a Mikulást!
❗️Fontos! Kattintsatok az “Ott leszek” vagy az “Érdekel” gombra, hogy még véletlenül se maradjatok le a Mikulás érkezéséről!
Az adást később elérhetővé tesszük, így bármikor visszanézhetitek, ha lemaradtatok volna!

Emlékeztek még a Hónap Állata szavazás nyertesére? A lompos farkú, fürge erdőlakóra, aki
a cirkuszi mutatványosokat és akrobatákat lepipálva szökdécsel, és szinte repked a fák
ágain? Ő az európai mókus, aki büszkén viseli a novemberi Hónap Állata címet. Ezúttal a
mókusok vadasparki képviselőjét, Mancit kértük meg arra, hogy avasson be minket és
Titeket is e fürge „népség” mindennapi pörgős életébe.

Indul az Állatok Karácsonya RAJZPÁLYÁZAT!

Te is elképzelted már, milyen lehet az állatok fehér karácsonya? Vajon mit csinálhatnak
ők az erdőben, amíg mi otthonainkban bontogatjuk az ajándékokat? Vajon esznek
karácsonyi vacsorát? Állítanak karácsonyfát? Éneklik a „Mennyből az angyal”-t?

MUTASD MEG egy általad készített RAJZ segítségével, szerinted hogyan telik az állatok
karácsonya!

A Budakeszi Vadaspark is zárva tart

 

A koronavírus-járvány okozta újabb korlátozások miatt a Budakeszi Vadaspark november 11-étől, határozatlan időre, ismét bezárja kapuit a látogatói előtt. A „Vadaspark-élmény” ennek ellenére sem marad el. Az állatok mindennapjait nyomon lehet követni online, a közösségi médiában.

 

A Budakeszi Vadaspark gondozói, nem csak az állandó lakókról, de a parkba látogató szárnyas vendégekről is gondoskodnak a tél közeledtével. November 21-én, szombaton a Kövér Cinkék napján az érdeklődők számos érdekességet tudhatnak meg a téli madárvédelemről szóló előadás során, a téli madáretetésről, mit hogyan kell csinálni, ha valóban segíteni akarjuk kertünk lakóit. Azonban a különleges helyzetre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy nem elhalasszuk a programot, hanem átültettjük az online térbe.

Így segítsünk a sünöknek!

A keleti sünök téli álmának az ideje akkor jön el, amikor a hőmérséklet nappal és éjszaka is tartósan 15 Celsius fok alá süllyed. Előtte azonban még sok olyan dolguk akad ezeknek az aprócska jószágoknak, amelyekben mi is a segítségükre siethetünk, akár nagyvárosban, akár a természethez közel, vidéken élünk! Nagy Ingridet, a Budakeszi Vadaspark kisállat gondozóját arról kérdeztük, hogy mit csinálnak ilyenkor a sünök, hova bújnak el, és mi hogyan lehetünk a segítségükre? Tovább…

Különleges esti programokkal készül a Budakeszi Vadaspark Halloween alkalmából. Október 31-én, szombaton sötétedés után a látogatók megismerkedhetnek többek között a Vadaspark ragadozóinak éjszakai életével, a legbátrabbak pedig vérfagyasztó szakvezetésen vehetnek részt, amelyen borzongató történeteket is hallhatnak egy-egy állatfajról.

A nagy “lájkversenyt”, a Hónap Állata szavazást a parányi, sokszor gombócra emlékeztető, négylábú avarlakó, a keleti sün nyerte, akiknek nem is egy, hanem rögtön három képviselőjét is megleshetitek a Budakeszi Vadasparkban. Szóvivőjük azonban Hami, a zoopedes süni, aki hát… nem csak a pocakját szereti, de a reflektorfényben is otthonosan mozog. Tovább…

Idén ősszel is szívesen fogadja a Budakeszi Vadaspark azokat az önkénteseket, akik október 17-én, az „őszi nagytakarításban” részt kívánnak venni. A közösségi eseményre olyan lelkes önkéntesek jelentkezését várják, akik szívükön viselik a vadaspark sorsát és szívesen működnek közre a télre való felkészülésben. Az önkéntes csapat tagjai munkájukért cserébe egy aznapra szóló vadasparki belépőt kapnak! Tovább…

Milyen „vadállatok” tarthatóak háziállatként? Hogyan, milyen módszerekkel taníthatóak az állatok? Valóban olyan kifinomult a kecskék egyensúlyérzéke? Honnan kapta a Kacagó Gerle a nevét? Ezekre és számos más kérdésre is választ kaphatnak azok, akik október 10-én (szombaton) ellátogatnak a Budakeszi Vadasparkba és végignézik a felelős állattartásról szóló bemutatókat…Tovább

A szeptemberi Hónap Állata címet hatalmas fölénnyel a macskabaglyok nyerték, akik már több, mint 8 éve színesítik a vadasparki lakóközösséget. A most következő interjúban a macskabagoly hölgyek felfedik előttetek a titokzatos éjszakai életüket…Tovább

Az Állatok Világnapja alkalmából október 3-án, szombaton, a Budakeszi Vadasparkba látogatók érdekes dolgokat tudhatnak meg a felelős állattartásról, az állatok védelméről: lesz kisállat tréning, hüllőbemutató, előadás a felelős állattartásról, Állati Jó Bemutató, illetve megismerkedhetnek a kutyamentéssel is az interaktív programok során. A programok a belépőjegy árán felül ingyenesen látogathatók…Tovább

Régóta álmodozol egy éjszakai kalandtúráról? Szeretnéd tudni, hogy mitől csillog fényesen az éjszakai állatok szeme? Kíváncsi vagy, hogy a baglyok, hogy kapják el zsákmányukat a vaksötétben? Ha igen, és érdekel az erdők rejtett éjszakai világa, gyere el szeptemberben péntek esténként a Budakeszi Vadaspark éjszakai szakvezetéseinek egyikére és vesd bele magad ebbe a különleges élménybe – kicsit másképp…Tovább

Óriási érdeklődés övezte, így csaknem 250 induló nevezett a Budakeszi Vadaspark Fuss, Forest! elnevezésű, természetvédelmi célokat szolgáló jótékonysági terepfutóversenyére. A résztvevők négy távon, hat futamban indultak. A különböző útvonalak a Budai-hegység megkapó szépségű tájain keresztül vezettek. A szervezők a nevezési díjak teljes összegét egy olyan kutatási program finanszírozására fordítják, aminek célja a vadmacskák életmódjának tanulmányozása, fajvédelmük támogatása, illetve a vadasparkban lakó Szilveszter nevű vadmacsaka életterének gazdagítása.

Szeptember 5-én, szombaton,  “Fuss, Forest” névvel jótékonysági futóversenyt rendez a Budakeszi Vadaspark, a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel, az Örökerdő alapítvánnyal, a CoffeRun és Cardex Kft.-vel együttműködve. A verseny célja az egyéni sportteljesítményen túl, egy “nemes” célnak, a hazánk erdeiben élő egyre fogyatkozó vadmacskának a fajmentő programjának támogatása…Tovább

A Budakeszi Vadaspark az éjszakai erdők élővilága iránt érdeklődőket hosszabbított nyitva tartással és változatos programokkal, látványetetésekkel, speciális szakvezetésekkel várja augusztus 28-án, a nyár utolsó péntek estéjén…Tovább

A terepfutók között is van különbség. Nem ítélkezésből mondom, mindenkinek más jön be, de van aki inkább csak a teljesítményre hajt, és van, aki közben elámul és nézelődik. Én ez az utóbbi vagyok. Elképesztő és befogadhatatlan az, amit kapunk a természettől, és az, hogy ott futhatunk, ott sportolhatunk, annál nincsen jobb…Tovább

A Budakeszi Vadaspark a FIRELIFE Erdőtűz Megelőzési Programmal karöltve idén is megrendezi a Tűzvédelmi Napot. Az érdeklődők augusztus 15-én (szombaton), informatív, játékos vetélkedő formájában ismerkedhetnek meg a tűzgyújtás szabályaival, az erdőtűz-megelőzéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal…Tovább

A júliusi Hónap Állata szavazást a róka nyerte, tehát most Chilin és Parázson, a rókatestvéreken a bemutatkozás sora, akik a Kecskeméti Vadasparkban látták meg a napvilágot, és 2015 februárjában költöztek át Budakeszire…Tovább

Ha a Budakeszi Vadasparkról jelennek meg hírek a sajtóban, a fényképek képaláírása mellett ez olvasható: „Fotó: Surányi Linda”. A Vadaspark fényképésze 2015 óta készít fotókat az állatokról, eseményekről, rendezvényekről. A park tavaszi zárva tartása alatt különösen nagy szerep hárult rá, hiszen az akkor készült fotókon, videókon az ő szemével, kameráján keresztül volt látható a Vadaspark élete…Tovább

A júniusi A hónap állata szavazást a nyestkutya nyerte, így interjúsorozatunk legújabb részében ezt az érdekes fajt mutatjuk be. A nyestkutyákkal kapcsolatban a „legilletékesebbeket”, a Vadaspark két lakóját, a két testvért, Bercit és Marcit kérdeztük…Tovább

A Kárpát-medencében őshonos és betelepített vadfajokat bemutató Budakeszi Vadasparkban a gímszarvas borjak után, újabb pettyes újszülöttek látták meg a napvilágot. Két kis dám borjúval és egy szikaszarvas borjúval gazdagodott a Vadaspark állatgyűjteménye…Tovább

Kik azok a “nem szeretem” állatok? És miért nem szeretjük őket? Milyen különleges képeségekkel bírnak, milyen hiedelmek, babonák fűződnek például a denevérek, vagy a békákhoz és mi a valóságalapjuk? Többek között ezekre a kérdésekre kapnak a választ most szombaton (június 20-án) a Budakeszi Vadasparkba látogatók a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesülettel tolmácsolásában.

Játékos formában, interaktív foglalkozásokon mutatja be a Budakeszi Vadaspark gyerekeknek szóló programja a környezetvédelem fontosságát az óvodás korosztálynak. A Vadaspark a környezetvédelmi világnap kapcsán a környezettudatos nevelés jelentőségére kívánja ráirányítani a figyelmet…Tovább

Egy helyes, aranyos kis állat lett a májusi hónap állata a Budakeszi Vadasparkban: a nyest. Mi jellemzi ezt a fajt, amit gyakorta összetévesztenek más kisragadozókkal? Büdi, a Vadaspark nőstény nyestje mesél nekünk fajtársairól, magáról és sok-sok érdekességről…Tovább

A Budakeszi Vadaspark május 18-án újra megnyitotta kapuit, ismét fogadhat látogatókat. Az átmeneti bezárás alatt azonban le kellett mondanunk egyetlen biztos bevételi forrásunkról, a jegyeladásból befolyó összegről. Ezért kértük és hirdettük meg, hogy a látogatás helyett – ha tehetitek– virtuális örökbefogadással segítsétek a Vadaspark működését…Tovább

A Vadasparkban tartott kihelyezett egyetemi órák, illetve külföldi szakemberek látogatása mellett e szakmai kapcsolat része a Kutyák Határok Nélkül Alapítvány mentőkutyáinak tréningje a Budakeszi Kalandparkban. Ilyen látványos bemutatóra került sor a Vadaspark újranyitásának első hétvégéjén, amikor a park látogatói is megtekinthették a nem mindennapi kutyatréninget…Tovább

Ritkán látható, különleges videó örökítette meg egy nemrég született gímszarvas borjú első lépéseit és lábra állását a Budakeszi Vadasparkban. A felvételen az anya és a kis borjú első közös, meghitt pillanatai is láthatók…Tovább

A Budakeszi Vadaspark 2020 nyarán napközis tábort szervez olyan általános iskolás gyermekek részére, akik érdeklődve fordulnak a természetismeret, az állatvilág, és az erdei kalandok felé. A táborban részt vevő gyerekek betekinthetnek a vadaspark életébe, megnézhetik, mi zajlik a „kulisszák mögött”, kicsit kipróbálhatják magukat vadasparki gondozóként…Tovább

Hétfőtől újra megnyitja kapuit a Budakeszi Vadaspark. A hazánkban és a Kárpát-medencében őshonos állatokat bemutató intézmény hétfőtől péntekig 9 és 17, hétvégén és ünnepnapokon 9 és 18 óra között tart nyitva. A Vadaspark területén új látogatói rend lép életbe…Tovább

Egy éve élnek a Vadasparkban, feltűnik a Harry Potterben, kiváló a hallása, „vakon” vadászik, a földön fészkel, mi az? Az áprilisi hónap állata, a legészakabbra élő bagolyfaj, a hóbagoly. A Vadasparkban lakó két hóbagollyal, Bellával és Belizárral beszélgettünk.

Azzal a kéréssel fordulunk hozzátok, hogy ha lehetőségetek van rá, akkor támogassátok a munkánkat virtuális örökbefogadással. Az örökbefogadással nagyban segítenétek a Vadaspark jelenlegi működését; ajándékba is  adható, ha mosolyt csalnátok egy közeli hozzátartozó vagy akár a saját arcotokra, és nem utolsósorban hozzájárulnátok kedvenc állatotok jólétéhez is…Tovább

Tavasz van, így újabb kis jövevények jelentek meg a Budakeszi Vadasparkban, ahol annak ellenére is zajlik az élet, hogy egyelőre nem fogadhat látogatókat a park…Tovább

A vadmacskák különlegesek és ritkán láthatók – a hónap állatával beszélgettünk…Tovább

A Budakeszi Vadaspark mindig kreatív gondozói, most egy a Vadaspark lakóit bemutató színezővel, kifestővel kedveskednek a legkisebb látogatóknak…Tovább

A tréning segít egy jó kapcsolat kiépítésében a gondozó és állata között, így az állatorvosi vizsgálatok is könnyebben elvégezhetőek. A Budakeszi Vadasparkban élő állatok súlya számtalan helyzetben hasznos információ lehet…Tovább

A koronavírus okozta helyzet miatt a Budakeszi Vadaspark 2020. március 17-étől, keddtől határozatlan ideig zárva tart. Ez sajnos azzal jár, hogy elmarad az összes vadasparki program: a szakvezetések, látványetetések, látogatóképzők stb…Tovább

Valami valóban értékteremtő célt szeretnél támogatni? A Budakeszi Vadaspark, immár 40 éve ismerteti meg a fővárosi és a vidéki, külföldi látogatókkal hazánk állat és növényvilágát, a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített fajok felvonultatásával…Tovább

Ahogy hosszabbodnak a nappalok és megújul a természet, a Budakeszi Vadaspark lakóinak élete is megváltozik. Egyes állatfajok szőrváltáson esnek át, mások agancsukat kezdik növeszteni, több fajnál pedig most jönnek világra az utódok…Tovább

Hamarosan indul a költési szezon, de előtte mindenképpen szükség van még egy alapos takarításra! A tél folyamán, tavasz elején ki kell szedni a tavalyi fészkeket, mert odúlakó madaraink minden évben újat raknak, semmi szükségük sincs a régire…Tovább

Miért csak zoocsemegével szabad etetni az állatokat? A többi állatot miért nem? Mi baj lehet abból, ha benyúlunk egy ketrecbe? Mi a gond a lufival? Miért nem lehet kutyát bevinni egy vadasparkba, állatkertbe? Miért nem jó, ha kopogtatok egy kifutó üvegén?…Tovább

Nem mindennapi, kifejezetten látványos és izgalmas pillanatoknak lehettek szemtanúi a Budakeszi Vadaspark látogatói a múlt hétvégén. A Kutyák Határok Nélkül Alapítvány mentőkutyáinak tartottak tréninget a Kalandparkban, ahol a kiképzett ebek már-már akciófilmbe illő jelenetek során mutatták meg tudásukat, többek között a magasból történő mentést…Tovább

Február 15-én, szombaton, a szerelem kerül a középpontba a Budakeszi Vadasparkban is, Valentin-naphoz kapcsolódóan a látogatók olykor bizony kissé pikáns szakvezetéseken ismerkedhetnek meg a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatok szerelmi életével, párkeresési szokásaival és udvarlási technikáival…Tovább

A Budakeszi Vadasparkba látogatók február 2-án, vasárnap, Budakeszi Vadaspark két medvéjének, Romulusnak és Tibornak tehetik próbára az időjós képességeit. Vajon tartja-e még magát a tél, vagy közeledik már a tavasz? Az „árnyékvadászaton” kívül kisragadozó etetés is várja az érdeklődőket…Tovább

Az új év első programján, január 11-én (szombaton), az „Állati évnyitón” különleges farkas és medve látvány etetéssekkel várják az érdeklődőket a Budakeszi Vadasparkban. A megszokott fajok mellett idén az új parasztudvar mangalicáit is megetethetik a látogatók a program keretében és kiderülhet, hogy kitúrják-e a látogatók szerencséjét.

 

A Budakeszi Vadasparkban idén több agrártudományi, állatorvosi és természettudományi felsőoktatási intézmény tartott kihelyezett órákat, amelyek keretében a Vadaspark egyik szakembere osztotta meg a hallgatókkal tapasztalatait, ismereteit. Az interaktív foglalkozásokon egyebek mellett a modern állatkertek és vadasparkok szerepét, valamint az állatok természetes viselkedését tanulmányozhatták az egyetemisták…Tovább

 

A Budakeszi Vadasparkba már december 15-én (vasárnap) ellátogat a Jézuska, hogy megajándékozza a Vadaspark lakóit. Minden állatnak a kedvenc csemegéjével kedveskednek a gondozók. A látogatókkal közösen adják át a szépen becsomagolt ajándékokat. A simogató állatai „külön ajándékként”, a látogatókkal közösen feldíszített karácsonyfát is kapnak…Tovább

Új lakók érkeztek a Budakeszi Vadaspark tavasszal megújult Parasztudvarába, ahol őshonos magyar háziállatokat láthatnak a látogatók. A magyar tarka tehenek, parlagi szamarak, racka juhok és a baromfik mellé most mangalicák költöztek…Tovább

 

 

 

A Budakeszi Vadaspark munkatársai, mint minden évben, idén is igazi ünnepi hangulatot varázsolnak a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokat bemutató vadasparkba: a Mikulás hó esetén szánon, máskülönben lovas kocsin érkezik a főbejárat elé december 8-án (vasárnap), hogy vadasparki sétája során mindenkit megajándékozzon…Tovább

A Budakeszi Vadaspark gondozói, nem csak az állandó lakókról, de a parkba látogató szárnyas vendégekről is gondoskodnak a tél közeledtével. November 9-én, szombaton a Kövér Cinkék napján az érdeklődők számos érdekességet tudhatnak meg a téli madárvédelemről…Tovább

Különleges esti programokkal készül a Budakeszi Vadaspark Halloween alkalmából. Október 31-én, csütörtökön sötétedés után a látogatók megismerkedhetnek többek között a Vadaspark ragadozóinak éjszakai életével, a legbátrabbak pedig vérfagyasztó szakvezetésen vehetnek részt, amelyen borzongató történeteket is hallhatnak egy-egy állatfajról…Tovább

 

Idén ősszel is szívesen fogadja a Budakeszi Vadaspark azokat az önkénteseket, akik október 19-én, az „őszi nagytakarításban” részt kívánnak venni. A közösségi eseményre olyan lelkes önkéntesek jelentkezését várják, akik szívükön viselik a vadaspark sorsát és szívesen működnek közre a télre való felkészülésben…Tovább

Milyen „vadállatok” tarthatóak háziállatként? Hogyan, milyen módszerekkel taníthatóak az állatok? Valóban olyan kifinomult a kecskék egyensúlyérzéke? Honnan kapta a Kacagó Gerle a nevét? Ezekre és számos más kérdésre is választ kaphatnak azok, akik október 12-én (szombaton) ellátogatnak a Budakeszi Vadasparkba és végignézik a felelős állattartásról szóló bemutatókat…Tovább

A Budakeszi Vadasparkban lakó vaddisznók egészségesek, folyamatos állatorvosi felügyelet alatt állnak, hetente vizsgálják őket…Tovább

Az állatkertekben, vadasparkokban élő állatoknak egy dologból rengeteg van, ez pedig az idő. Hogy megfelelően és tartalmasan tölthessék el, az állatgondozók különböző problémákkal szembesítik őket…Tovább

Az Állatok Világnapja alkalmából a Budakeszi Vadasparkban október 5-én, szombaton, érdekes dolgokat tudhatnak meg a felelős állattartásról, az állatok védelméről a látogatók…Tovább

A Budakeszi Vadaspark egyik “jelképe”, az irodaépület előtt álló kő bagoly, amely előtt az elmúlt évek alatt sok százezer látogató halatt el és előszerettettel fotózkodtak a Duna Dráva Cement Kft.-nek hála megújult…Tovább

A tavaszi szerelem most hozta meg a gyümölcsét a Budakeszi Vadasparkban: ritka, különleges állatok születtek az elmúlt napokban. A szikaszarvasoknál és az őstulkoknál is egy-egy borjú látta meg a napvilágot…Tovább

A magyarországi erdők értékeit, érdekességeit és az erdész szakma szépségét, különlegességeit mutatják be azon az ingyenes rendezvényen, amelyet az Agrárminisztérium kezdeményezésére az Országos Erdészeti Egyesület szervez szeptember 20-21-én a fővárosban. A IV. Erdővarázs Családi Napon erdőkről szóló ismeretterjesztő programok, interaktív feladatok, koncertek és idén először egy Tenyérvarázs nevű játék várja a kicsiket és nagyokat egyaránt…Tovább

Hogyan, milyen módszerekkel taníthatóak az állatok? Valóban olyan kifinomult a kecskék egyensúlyérzéke? Igaz, hogy mindegyikük porondra termett? Milyen „vadállatok” tarthatóak még háziállatként? Ezekre és számos más kérdésre is választ kaphatnak azok…Tovább

250 gyerek vett részt idén a Budakeszi Vadaspark által szervezett Vackor Napközis Táborokban. Az összesen tíz, egyenként ötnapos turnusok során az egész napos programokon a gyerekek a Vadaspark életével, az állatokkal és az erdővel ismerkedtek, valamint kisebb állatok gondozásába is besegítettek…Tovább

A Budakeszi Vadaspark a FIRELIFE Erdőtűz Megelőzési Programmal közösen idén is megrendezi a Tűzvédelmi Napot. Az érdeklődők augusztus 31-én (szombaton), informatív, játékos vetélkedő keretében ismerkedhetnek meg az erdőtűz-megelőzéssel kapcsolatos legfontosabb alapszabályokkal…Tovább

Immár nyolcadik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, amelyen a kezdetek óta részt vesz a Budakeszi Vadaspark is. Az érdeklőket mindenütt változatos programokkal, látványetetésekkel és más, a szokásos állatkerti látogatáshoz képest rendkívüli látnivalókkal várják augusztus 30-án, a nyár utolsó péntek estéjén…Tovább

Az ország leginformatívabb kalandparkja kétségkívül a Budakeszi Vadaspark melletti fenyőerdőben található, a kötélpályákon túl ugyanis itt két erdei tanösvény is várja a látogatókat. A Kalandparkban a legkisebbeket a vadaspark sztárja, „Pele Pali” kíséri végig, akinek segítségével a gyerekek a különböző madárodúkat és azok lakóit is megismerhetik…Tovább

A Budakeszi Vadaspark látogatói, a bejárat melletti röpdében, most nem a megszokott lakókkal találkozhatnak. A két impozáns Pusztai Sas elköltözött a parkból és a Nyíregyházi Állatparkban leltek új otthonra. A lakhelyük nem soká marad üresen, egy kis felújítás, zöldítést követően egy újabb madár veheti majd birtokba…Tovább

Jégtömbbe fagyasztott zöldségekkel és gyümölcsökkel, több itatóval, a kifutók medencéinek folyamatos újratöltésével próbálják elviselhetőbbé tenni az állatok számára a nyári kánikulát a Budakeszi Vadaspark munkatársai…Tovább

Tavasszal csíkos vadmalacok, nyáron pettyes őzgidák, valamint dám- és gímszarvasborjak ezrei látnak napvilágot a hazai erdőkben. A kisállatokat az anyjuk számtalan okból hagyhatja magukra, így az erdőben talált magányos állatkölyköket a legritkább esetben kell megmentenünk. A Budakeszi Vadaspark munkatársai évről évre rengeteg olyan őzgidát, szarvasborjat vagy madárfiókát nevelnek fel, amelyet a kirándulók árvának hittek…Tovább

Three ginger-haired dotted little fawn were born a couple of days ago in the Budakeszi Wildlife Park. The first one to be born was the offspring of Szőke (Blonde in Hungarian), the special white buck and a black hind, whose colour is also very rare among fallow deer…Next

Mitől különlegesek a Budakeszi Vadaspark látványetetései? Hogyan zajlik egy ilyen bemutató, és milyen időpontokban találkozhatunk a látványetetések sztárjaival? Hogyan képzeljük el egy állattréner mindennapjait? A Budakeszi Vadaspark kulisszatitkaiba most Jóba Katalin, a vadaspark állatgondozója, trénere enged bepillantást…Tovább

Két szuperédes, pettyes kis gímszarvasborjú látott napvilágot a Budakeszi Vadasparkban néhány nappal ezelőtt. A születésük után kicsit még ügyetlenkedő gímcsemeték hamar lábra kaptak, és most már mindenhova követik az anyjukat…Tovább

Vajon, hogyan vehetünk rá egy kecskét, hogy átugorjon egy karikán? Valóban igaz a kecskék legendás egyensúlyérzéke? Igaz, hogy mindegyikük porondra termett? Ezekre és még számos más kérdésre választ kaphatnak azok, akik május 8-án (szombaton) ellátogatnak a Budakeszi Vadasparkba és végignézik a kecske bemutatót…Tovább

A minden évben június 5-én tartott Környezetvédelmi Világnap apropóján a Budakeszi Vadaspark június 1-én (szombaton) játékos ismeretterjesztő foglalkozásokkal és bemutatókkal, környezetbarát előadással várja a természet- és állatszeretőket. A programokon való részvétel a vadasparki belépő megváltásán túl ingyenes…Tovább

Az őshonos háztáji állatok bemutatására alkalmas, a XXI. század elvárásainak megfelelő parasztudvarral, ezen belül nagyterületű kecskesimogatóval és „nyúlvárossal” bővül az idén 40 éves Budakeszi Vadaspark. A park látogatói mostantól új, látványos bemutatótérben ismerkedhetnek meg a korábban is népszerű háztáji állatokkal, valamint eddig nem látott fajokkal is….Tovább

Különleges gyermeknapi programokkal várja a látogatókat a Budakeszi Vadaspark, amely május utolsó hétvégéjén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját. Az intézmény célja kezdetektől fogva az őshonos fajok bemutatása és a gyermekek természeti nevelése volt, és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a vadaspark mára az egyik legnépszerűbb Budapest környéki kirándulóhellyé és valódi családi élményközponttá vált…Tovább

A Budakeszi Vadasparkba látogatók május 18-én, szombaton, egy különleges nyílt nap keretében bepillanthatnak a vadasparki élet kulisszatitkaiba…Tovább

A Budakeszi Vadaspark május 11-én (szombaton) ünnepli a Madarak és Fák Napját. A jeles esemény alkalmából egész napos játékos, interaktív előadások és programok várják a látogatókat…Tovább

Kecskesétáltatással, lovaskocsizással, a vadasparki állatok körüli feladatokkal, valamint erdei kincskereséssel és terápiás kutyák bemutatójával várja a táborozó gyerekeket a Vackor tábor…Tovább

A Budakeszi Vadasparkba látogatók május 4-én, szombaton, a vadászat hagyományaival ismerkedhetnek meg testközelből. A szervezők a Vadászati Kulturális Egyesülettel és a Bársony István Mezőgazdasági Szakközépiskola diákjaival karöltve, interaktív módon mutatják be az érdeklődőknek azt a több évszázados mesterséget…Tovább

A Budakeszi Vadaspark április 27-én, szombaton a Föld Napja apropóján egy fergeteges, és hasznos tudásanyagban gazdag ünneplésre hívja a bolygónk sokszínűségét és természeti egyensúlyát megóvni vágyó természetkedvelőket…Tovább

A húsvéti készülődés a Budakeszi Vadasparkban, már április 18-án kezdetét veszi. Számos érdekes,  játékos, ismeretterjesztő programmal várjuk a látogatókat, amiken keresztül az állatok világába, a természet rejtelmeibe nyerhetnek bepillantást…Tovább

Igazán különleges lakóval gazdagodott a Budakeszi Vadaspark állatsereglete, hiszen a park látogatói mostantól Bellával, a gyönyörűséges hóbagollyal is megismerkedhetnek…Tovább

Az aranysakálok táplálkozási szokásait vizsgáló kutatási projektben vett részt Muci, a Budakeszi Vadaspark aranysakál nősténye…Tovább

Valóban igaz a kecskék legendás egyensúlyérzéke? Igaz, hogy mindegyikük porondra termett?…Tovább

A Budakeszi Vadaspark több mint 10 éve indít tematikus szakvezetéseket, amelynek keretein belül szakemberek kalauzolják végig a látogatókat a vadasparkban…Tovább

Valami fontos célt szeretnél támogatni? Az adód 1%-nak felajánlásával, te is hozzájárulhatsz a Vadaspark fejlődéséhez, a természet szépségeinek bemutatásához…Tovább

A tettre kész csapat rengeteg hasznos munkát végezhet el ilyenkor és segítheti a Budakeszi Vadaspark munkatársait a tavaszi megújulásban…Tovább

A tavasz beköszöntét mi sem bizonyítja jobban, minthogy néhány nappal ezelőtt világra jöttek a Budakeszi Vadaspark várva-várt vadmalacai…Tovább

Felsorakoztak a márciusi ifjak a Budakeszi Vadasparkban: a gondozók és a látogatók örömére ugyanis egy egész csapat muflonbárány látott napvilágot tavasz elején…Tovább

Önkéntes segítők jelentkezését várja a Budakeszi Vadaspark nyári Vackor Táboraiba. Ha elmúltál 18 éves, a szabadidődet szeretnéd aktívan, a természetben eltölteni, belesnél a Vadaspark kulisszái mögé, és szeretsz gyerekekkel dolgozni, akkor nálunk a helyed…Tovább

Milyen változások mennek végbe tavasszal a természetben? Hogyan éled újjá az erdő, a mező, az állatok, a növények? Mik a madárgyűrűzés eszközei? Mire szolgál a madárgyűrűzés? Tavaszi tematikus szakvezetéseinken minden kérdésre választ kaphatnak a résztvevők…Tovább

Régóta álmodozol egy éjszakai kalandtúráról? Szeretnéd tudni, hogy mitől fényvisszaverős az éjszakai állatok szeme? Kíváncsi vagy, hogy a baglyok mit csinálnak az éj leple alatt? Ha igen, és nem félsz a sötétben, gyere el márciusban és áprilisban péntek esténként a Budakeszi Vadaspark éjszakai szakvezetéseinek egyikére és vesd bele magad az éjszakai élet titkaiba – kicsit másképp…Tovább

A Budakeszi Vadaspark és a Csodák Palotája közös programsorozatot indít az iskolások részére. Az „Élményteli osztálykirándulások” néven futó együttműködés kedvező áron nyújt lehetőséget a diákcsoportoknak, hogy felfedezzék mindkét élménykomplexumot. A Budakeszi Vadaspark célkitűzéseihez illeszkedő kezdeményezés jól kiegészíti a környezeti nevelés és a játszva tanítás szellemiségében indított eddigi szolgáltatásokat…Tovább

A Budakeszi Vadasparkban március 23-án, szombaton, immár negyedik éve tartják meg a Gyümölcsoltó Boldogasszony napját, amelyen szakember avatja be a látogatókat a gyümölcsfa oltás rejtelmeibe. A hagyományőrző program mellett Állatijó bemutató, kisragadozó látványetetés és további érdekes előadások is várják az érdeklődőket… Tovább

Mozgalmas az élet a Budakeszi Vadaspark parasztudvarában, ugyanis a racka juhok után a kecskenyáj is új jövevényekkel gazdagodott…Tovább

Február 16-án, szombaton, a Valentin-napra való tekintettel a Budakeszi Vadasparkban idén is a szerelmes állatoké a főszerep… Tovább

Vajon a Budakeszi Vadaspark két mackója, Romulus és Tibor meglátja az árnyékát? Mi áll ennek a hagyománynak a hátterében? Február 2-án, szombaton a Budakeszi Vadasparkba látogatók maradéktalanul megkapják a választ a feltett kérdéseikre, de a Medve-les nap további izgalmas programokkal is kecsegtet…Tovább

A tél derekán két újszülött racka juh bárány melengette meg a Budakeszi Vadaspark dolgozóinak és látogatóinak szívét. Az újévi jövevények nem csak egészségesek és kicsattannak az energiától, de érkezésükkel a Budakeszi Vadaspark biztosítani tudja a hazánkban a honfoglalás kora óta élő régi juhfajta megőrzését is…Tovább

A Budakeszi Vadaspark újévi ajándékként egy felhasználóbarát módon megújult honlappal kedveskedik látogatóinak. A vadaspark által kínált digitális szolgáltatáscsomag így a meglévő okostelefonos applikáció és a közösségi média oldalak mellett egy korszerű honlappal is kiegészült. A nemrégiben megnyitott felület újdonságai közé tartozik a kétnyelvű menürendszer, az online időpontfoglalás lehetősége, valamint a mobilra és tabletre optimalizált megjelenítés…Tovább

A hagyományoknak megfelelően a Budakeszi Vadaspark első újévi programját a ragadozóknak szenteli. Január 12-én a hazánk egét benépesítő ragadozómadarak világába nyerhetnek bepillantást a vadasparkba látogatók. A programok a belépő árán felül természetesen ingyenesen látogathatóak…Tovább

Múlt pénteken új lakó érkezett a Budakeszi Vadaspark hiúz kifutójába. Rita, a 8 éves nőstény hiúz egyelőre Csabi, a vadaspark ügyeletes szívtiprója mellett lakik a megosztott kifutóban, a távlati tervek között azonban szerepel a két állat összeszoktatása és tréningezése is. Rita érkezésével a látogatók a kárpáti hiúz mellett egy másik alfaj, az eurázsiai hiúz egy példányát is megcsodálhatják a vadasparkban. Az új jövevény ráadásul pótolhatja a tavaly elhunyt, 23 éves hiúzmatuzsálem, Hubert által hagyott űrt a vadasparkban és a látogatók szívében egyaránt…Tovább

A Budakeszi Vadaspark szomorúan tudatja az állat- és természetrajongó látogatókkal, hogy múlt pénteken távozott a vadasparki állatok köréből Stikli a matuzsálemi kort megérő, 17 éves mosómedve. A mosómedvék átlagéletkora a vadonban nagyjából 5 év, míg az állatkertekben élő példányok ennél sokkal hosszabb ideig is élhetnek: az ismert legidősebb mosómedve 22 évesen pusztult el. Stiklitől vadasparki gondozója, trénere és barátja Jóba Katalin búcsúzik el …Tovább

 

A Budakeszi Vadaspark kiemelt hangsúlyt fektet a felnövő generáció oktatására, mindezt természetes környezetben, játszva tanító eszközökkel teszi. Mivel azonban a legkisebbeknek nincs mindig lehetősége a személyes látogatásra, a vadaspark óvodapedagógiai program elindítása mellett döntött: a szakképzett zoopedagógusok által tartott foglalkozásokkal házhoz viszik a vadasparki élményt. A foglalkozásokon – ahová igény szerint egy élő állat is elkíséri az oktatókat – különböző erdészeti, természet- és környezetvédelmi témákat is felölelő komplex tudásanyagot biztosítanak a legkisebbek számára…Tovább

A Családok Évében kiemelkedő elismerést nyert a Budakeszi Vadaspark: az Agrárminisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség által meghirdetett „Az év ökoturisztikai élménye 2018” pályázaton kiérdemelte „Az év családbarát ökoturisztikai élménye” kategóriának járó díjat. A szakmai zsűri által odaítélt címet az egész család kikapcsolódását lehetővé tevő infrastrukturális fejlesztésekkel és ötletes megoldásokkal, valamint a család minden tagjának szóló bőséges programkínálattal érdemelte ki a Budakeszi Vadaspark…Tovább