Farsang – Február 24.

Csak mi emberek bújhatunk álarcba Farsang alkalmával? Vagy esetleg az állatvilágba több az álarcos és álcázóbajnok, mint gondolnánk? A farsangi programunkon Február 24-én ezt mind  megtudhatjátok.

Kik azok az állatok az állatvilágban akik álarcot hordanak és milyen okból hordják azt? Egy jól kitervelt rablásra készülnek? Vagy menőbbnek találják, mint a napszemüveget? Az is lehet, hogy ennek más oka van!
Az állatok is nagyon sokszor hordanak “jelmezt” a természetben. Sokszor ezt a jelmezt csak alkalmanként öltik magukra, ahogyan mi is tesszük, de sokszor ezek a jelmezek az állat életének a részei. A mostani Farsang alkalmával az állatvilág jelmezeit ismerjük meg közelebbről.

Tudtátok, hogy miért hord a róka vörös jelmezt, és ravaszdi álarcot? Hogy a nyestkutya, mosómedve és görény miért visel fekete rablómaszkot?
A jelmezek nálunk, embereknél feltűnést keltőek, hisz ez a lényegük. Az állatvilágban azonban vannak feltűnő jelmezek, például a róka fehér farokvége, vagy a hím madarak dísztollai, de az állatok legtöbbször nem a feltűnő hacukákra hajtanak, hanem pont a jó rejtőzködő ruházatra. Érdekes ellentét ugye?

A tematikus, külön erre a napra tervezett szakvezetések alkalmával tudhattok meg az állatvilág természetes jelmezeiről többet.A szakvezetés végeztével pedig egy kis meglepetés is vár benneteket, ahol egyik maszkosunkkal testközelből is megismerkedhettek.
A két szakvezetés kezdésének időpontjai 11:00 és 14:00.

Természetesen nem csak szakvezetéssel szeretnénk interaktívvá tenni a látogatásotokat, hanem egy izgalmas kis kvízzel is készültünk nektek. A nagyvadas körlet állatainak kifutóinál, a szemfülesek kvíz táblákat találhatnak, kérdésekkel. Azonban megfejteni nem lesz olyan egyszerű őket, mert a válaszokat mindig egy másik állat kifutóinál lelitek. Azonban azok, akik végig viszik a kvíz játékot, az utolsó állomás egy kis meglepetés ajándékhoz vezeti a kitartóakat.

Részletes program:

11:00 – Farsangi állati maskarák szakvezetés
14:00 – Farsangi állati maskarák szakvezetés

A programváltozás jogát fenntartjuk!
A belépő ára tartalmazza a szakvezetéseket és a kvíz játékot a 2024 február 24-ei farsangi program alkalmával.