Zöld erdő a tanterem!

Szakvezetések iskolai és óvodai csoportoknak

A Budakeszi Vadasparkban a nehéz iskolatáska helyett finom szendvicsekkel teli hátizsák a kötelező felszerelés! Nálunk csengőként az kismadarak csivitelnek, napenergiával világítunk, a könyvekből ismert élőlények pedig elevenen, hangosan, tollasan/szőrösen, karnyújtásnyira sétálnak körülöttünk. Szakvezetéseink során a gyerekek rengeteg olyan ismerettel lehetnek gazdagabbak, melyek biztosan nem szerepelnek a tankönyvekben. A szakvezetés interaktív, tehát egyetlen, a témával kapcsolatos kérdés sem maradhat megválaszolatlan!

Kinek ajánljuk?

A szakvezetéseket 5 éves kortól ajánljuk. Kollégáink a csoport életkorának megfelelő stílusban, mindenki számára könnyen érthető módon adja át a tudnivalókat. Mivel különböző életkorú gyerekeket nehéz egyformán lekötni, ezért vegyes csoportoknak a szakvezetést nem ajánljuk.

Választható Témák

KISRAGADOZÓK Bemutatkoznak a Magyarországon előforduló, őshonos és betelepült kisragadozó fajok: a görény, a nyest, a mosómedve, a róka, az aranysakál, a hiúz és a vadmacska. Megismerkedünk a nálunk látható állatok személyes történetével, a biológia alapismeretek, mint a rendszertani besorolás, az előfordulás, táplálkozás, életmód, szaporodás, egyedfejlődés és társas viselkedés mellett számtalan érdekességet és különlegességet is megtudhatunk ezekről a természetben ritkábban látható, de mégis velünk élő csodálatos állatokról.

NAGYVADAK Ismerkedés Közép-Európában előforduló, őshonos és betelepült nagyvadakkal: barnamedvével, szürke farkassal, dám- és gímszarvassal, őzzel, muflonnal, vaddisznóval, vízi bivallyal. Megismerkedünk a nálunk látható állatok személyes történetével; a biológia alapismeretek, mint a rendszertani besorolás, az előfordulás, táplálkozás, életmód, szaporodás, egyedfejlődés és társas viselkedés mellett számtalan érdekességet és különlegességet is megtudhatunk az állatokról.

Ár

A szakvezetések ára 9.000 Ft/csoport. Az ár a vadasparki belépőjegyet nem tartalmazza, azt külön meg kell váltani. Egy csoport maximális létszáma 30 fő. 30 fő fölött csoportbontás szükséges. A szakvezetések a tematikától függően a Vadasparknak csak egy részét érintik, a külön belépőjeggyel látogatható Kalandpark és Dinó Park nincsen benne. A pénztáraknál megvásárolható Nyomgyűjtó játék nem képezi a szakvezetés részét, az önállóan játszható.

Hasznos tudnivalók

A szakvezetés időtartama óvodai csoportoknak kb. 40-45 perc, iskolai csoportoknak kb. 50-60 perc. A csoportok tanítási időszakban hétköznaponként, reggel 9.00-től 12.00-ig, óránként indulnak a Vadaspark bejáratától. Iskolai szünetekben a  szakvezetések naponta két időpontban, 11-kor és 12-kor indulnak. Az óránként induló szakvezetések miatt fontos a pontos érkezés, amibe érdemes belekalkulálni a mosdót, evést, ivást, hogy pontosan tudjunk kezdeni. 15 percet maghaladó késés esetén nem tudjuk elindítani a szakvezetést. Ha a szakvezetéssel kapcsolatban további kérdése van, vagy korábban lefoglalt időpontot szeretne lemondani, módosítani, kérjük írjon nekünk a szakvezetes@bkvp.hu e-mail címre. A szakvezetésre előzetes időpontfoglalás szükséges, amelyet a honlapon keresztül lehet megtenni, a jelentkezésről visszaigazoló e-mailt küldünk!

(Előfordulhat, hogy a levelezőprogramok, a jelentkezést visszaigazoló e-mailt a spam mappába teszik. Amennyiben nem kaptak visszaigazolást, kérjük ellenőrizzék ezt.)