A Vadaspark körül

Kirándulás, túrázás, kisvasutazás, piknik, és még sok nagyszerű lehetőség
Budakeszi Kalandpark

Magasságot és izgalmakat kedvelő kalandorokat várunk a Budakeszi Vadaspark kalandparkjába! A Kalandpark gyönyörű, erdei környezetben, öt különböző nehézségű pályával várja a mászni, csüngeni, lógni, függeni és csusszanni vágyókat. A legbátrabbak a mélységre és gravitációra fittyet hányva teszik meg a kalandokkal és legyőzendő akadályokkal teli kötélpálya utat fától-fáig, amely nem mindig olyan egyszerű, mint amilyennek alulról látszik…

Érdekel
Hármashatár-hegyi Kiránduló Központ

A Turistaház a Pilisi Parkerdő Zrt. területén, Budapest központjától alig félórányira, feketefenyőkkel tarkított, füst és zajmentes környezetben várja a bakancsos turistákat, a kiránduló családokat és osztályokat, piknikezőket. A Hangár Bistro házias ételeivel és udvarias kiszolgálással fogadja az éhes vendégeket, a Rendezvényhangár pedig nagyobb rendezvények, esküvők lebonyolítását is vállalja.  Az Erdei Iskola télen-nyáron várja az erdőt megismerni vágyó ifjú kalandorokat játékos, tanító programjaival. Ha pedig mindez úgy megtetszett, hogy nincs kedved tőlünk elszakadni, szállást is adunk 50 férőhelyes Turistaházunkban!

Megnézem
Hármashatár-hegyi, Guckler Károly kilátó

A kilátópontból csodálatos panoráma nyílik. Lábunk előtt kanyarog a Duna, és egyedülálló módon, az összes Budát és Pestet összekötő híd ívében is gyönyörködhetünk. Tiszta időben látszanak a Mátra ormai, sőt egészen a Tátra vonulatáig is ellátni. Mivel a kilátó este is látogatható a főváros éjszakai fényeit is megcsodálhatjuk. A kilótópont a Hármashatár-hegyi Kiránduló Központtól mindössze 200 méterre található. A fenyőgerendákból készült, különleges faszerkezetű építmény Koller József, Ybl-díjas építész munkáját dicséri.

Érdekel
Szilfatisztás

Egy hely, ahol senki nem szól a gyerekekre, ha túl hangosan játszanak! A közel egy hektáros, erdővel körülölelt tisztáson a legaktívabb gyerek is addig és annyit rohangálhat, amíg teljesen ki nem fárad! Itt ki lehet ereszteni a hangot, és levezetni az energiákat! A tisztásról kitűnő kilátás nyílik a János-hegyre, Budapest legmagasabb pontjára, és az Erzsébet- kilátóra. Rönk játszótér, esőbeálló is rendelkezésre áll, valamint egy 5X10 méteres színpad, ahol az exhibicionisták ki is próbálhatják magukat, illetve nagyobb rendezvényeken zenekarok is felléphetnek.

Gyermekvasút

A Gyermekvasút, azaz a 7-es számú vasútvonal keskeny nyomtávú vasút, Budapest egyik közlekedési látványossága Budapest II. és XII. kerületében. Hűvösvölgy és a Széchenyi-hegy között közlekedik, 11,2 km hosszú, 235 m szintkülönbségű, egyvágányú vonalon, amit a kis szerelvények 20 km/h-val, 40-45 (nyáron kb.:50) perc alatt tesznek meg. Eredeti neve Úttörővasút, mai hivatalos neve: MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút. A „Vadaspark” megállóhoz kb. 2 km-es erdei úton juthatnak el a látogatók a Budakeszi Vadaspartól.

Érdekel
Bográcsfa

A Budakeszi Vadaspark pihenőparkja gyönyörű, 100 éves feketefenyőerdő-részletben található. A kialakított piknikterasz területén, három szinten, összesen hét tűzrakó hely várja a bográcsozni, sütögetni vágyókat. A szabadtűzön készült ételeknek utánozhatatlan zamata van, a vadregényes hangulathoz pedig adott az erdei környezet! Előre kötegelt bográcsfát pénztárunkban lehet vásárolni 1.300- Ft-ért. A könnyen hordozható köteg kb. 15 kg aprított fát, gyújtóst és papírt is tartalmaz! A kirándulás előtt feltétlenül tájékozódjanak az esetlegesen érvényben lévő tűzgyújtási tilalomról a www.parkerdo.hu honlapon!

Túraútvonalak

A Budakeszi Vadaspark környezetében rengeteg, jelzéssel ellátott túraútvonal található, melyek közül mindenki kiválaszthatja a kedvéhez, állóképességéhez és hátizsákja méretéhez illő útvonalat, akár könnyed, rövid sétákra, de keményebb, hosszabb szakaszokra is számíthatnak a túrázni vágyók!