Házhoz megy a Vadaspark!

Interaktív óvódai foglalkozások, a Budakeszi Vadaspark állatainak részvételével

Vannak dolgok, amiket nem lehet elég korán elkezdeni, és az állatokkal való bánásmód, a természet szeretete, a környezettudatos szemléletmód elsajátítása ezek közé tartozik.

Óvodai program 2019/2020

Ha rossz az idő, vagy nehéz megszervezni a gyerekek utazását, a Budakeszi Vadaspark népszerű természetismereti programjai közvetlenül az óvodákban is elérhetők! Szakképzett zoopedagógusaink – akár élő állatok kíséretében is – házhoz viszik hazánk és a Kárpát-medence izgalmas élővilágát. 35-45 perces, választható tematikájú interaktív foglalkozásaink játékos formában, a gyerekek életkori sajátosságaihoz igazított módon adnak tudást és hasznos ismereteket. Egy foglalkozás egy választható témát dolgoz fel. Egy csoport maximális létszáma 25 fő, e fölött csoportbontás szükséges. Foglalkozások díja: 15.000 Ft/csoport, minden további csoportnak ugyanabban az intézményben, ugyanazon a napon 10.000 Ft/csoport. Az árak az ÁFA-t tartalmazzák. Budakeszi 30 kilométeres körzetén belül a kiszállás ingyenes. Ezen körzeten kívül a kiszállási díj 10 kilométerenként 1.500 Ft.  Amennyiben programunk felkeltette érdeklődésüket kérjük, keressék Farkas Ádám zoopedagógus kollégánkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén: Mobil: (+36) 70-670-7851 (munkanapokon, 9.00 és 17.00 között) E-mail: farkas.adam@bkvp.hu

Választható témák
Hallgatag erdő, titkot rejtő

Mesélünk az erdő növényvilágáról, az ott lakó kisebb, közepes és nagyobb állatokról. Megbeszéljük, mi a helyes viselkedés, ha “összefutunk” egyikőjükkel, és megismerkedünk az erdei etikettel is.

Állatóvoda

A gyerekek több hasznos információ mellett megtudhatják, hogy mikor jönnek a világra a vadon élő állatok kicsinyei, hogyan rejtőznek a kicsinyek a rájuk vadászó vadállatok elől, milyen veszélyek leselkednek rájuk, mik azok a fontos dolgok, amiket mindenképp meg kell tanulniuk az életben maradáshoz.

Babóca és barátai

Az erdők-mezők legkisebb röpülő vagy sok lábon szaladó lakóit mutatjuk be a kis közönségnek, elmeséljük, hol és hogyan élnek, miért hasznos, vagy épp miért káros némelyikük.

„Vadászok, utamból kotródj!”

A vadgazdálkodás fontosságáról beszélgetünk, elmeséljük, miért hasznos a vadászok munkája, mi történik a vadászat során, és melyek a vadászható fajok hazánkban. Szót ejtünk arról is, kiből lehet jó vadász, hogyan viselkedik, és mit visz magával a vadászatokra.

„Erdei pocsolya, csupa sár, dagonya. Ki lakik benne, s vajon mit enne?”

A pocsolyák nem csak gumicsizmás vidám ugrálgatások helyszíne lehet, de rengeteg érdekes vízi élőlénynek az élettere is. Elmeséljük, miért fontos annyira a víz, kik élnek benne, sőt, még azt is, miért dagonyáznak a vaddisznók.

Házi kedvencek

Szinte minden kisgyerek szeretne valamilyen házi kis kedvencet. De az állattartás nem csak abból áll, hogy simogassuk, szeretgessük őket, hanem felelősséggel kell gondoskodnunk róluk. Ezeket az alapvető szabályokat vesszük át, és a ház körül élő “haszonállatokról” is beszélgetünk.

Építsünk Vadasparkot!

Egy vadaspark létrehozása nem kis feladat, de a legfontosabb részleteket titkokat most megosztjuk a gyerekekkel. Minden állatnak más és más kifutót kell építeni, nem mindegy, hogy milyen állatokat teszünk egymás mellé, vagy ugyanabba a kifutóba, a takarmányozásra is oda kell figyelni – mindenre van megoldás, elmondjuk.

Városlakó állatok

Biztos mindenki találkozott már a városban néhány “vadállattal”, úgymint sün, mókus, nyest, és barátaik. Elmeséljük, miért költöztek be a városba (vagyis inkább, mi költöztünk be az ő területükre…) Vajon mi a békés együttélés receptje?

Menni vagy maradni?

Ahogy beköszönt a tél, az állatok nagy része “elteszi magát tavaszra”. Mégis, hogy bírják ki hónapokon keresztül étlen-szomjan? Milyen az igazi téli álom? Kik és hova röpülnek el a hideg évszak beköszönte előtt? Mindent elmesélünk, ami az állatok és a tél kapcsolatáról tudni érdemes.

Kincsvadászat

Az erdők kincseket rejtenek, csak nyitott szemmel kell járnunk, hogy megtaláljuk őket. A természetben fellelhető “talált tárgyak”: tollak, szőrök, szarvak, agancsok, fogsorok, stb. rengeteg titkot és tudást rejtenek magukba, most segítünk “elolvasni” őket.

Erdész leszek

Az erdész mindent tud a fákról, növényekről, állatokról, de vajon miről ismeri fel őket? És mi hogyan ismerhetjük fel az erdészeket? Munkáját rejtélyek övezik, de most fellebbentjük a fátylat erről a fontos hivatásról!