Állatijó Bemutató

Különleges állatbemutatók márciustól októberig, minden hétvégén

Tudod-e, hogy a kisegér miért növesztett apró méretéhez képest hatalmas szemeket és füleket? Szerinted lehet csomót kötni Gumira, a vadászgörényre? Szeretnéd tudni, hogy a rókának miért feketék a lábai és a fülei? És mivel lehet „távirányítani” a kutyákat? Vajon a mosómacik tényleg kimossák a használt zoknikat? Ilyen, és ehhez hasonlatos kínzó kérdésekre is választ kaphattok, ha részt vesztek az Állatijó Bemutatók egyikén!

Az alkalmazkodás mesterei

A bemutató vendégszereplői és körülrajongott sztárjai (tornasorban): egér, patkány, görény, nyest, róka, kutya, borz. A könyvekből, vagy a televízióból jól ismert állatok most testközelből is megcsodálhatók! Gumi, a görény hihetetlen hajlékonyságát saját testével demonstrálja, a róka hófehér pocakját, vagy a borz zsáknyi testét sem kell elképzelni, hisz karnyújtásnyira láthatjuk őket élőben. A show gyakori sztárvendége: Bonca, a szociálisan érzékeny, gyermekbarát, majdnem cirkuszi kutya.

Hazánk-házunk madarai

Mindenről szó lesz, ami kétlábú, csőre és szárnya van: a klasszikus nótázó feketerigótól kezdve, a dongónyi kolibrin át, az ember feje fölé magasodó struccig. Láthatsz különböző méretű, színű tojásokat, megtudhatod többek között, hogy a postagalambok hogyan helyettesíthetik a mobiltelefonokat, vagy, hogy milyen udvarlási technikát alkalmaznak a fiú madarak. A show állatszereplői: madarak minden mennyiségben.

Eb-nyelvet beszélünk?

Vonyítani a holdvilágra, elásni a zsákmányt a kert végében, az összes fát és tűzcsapot körbeszaglászni, betartani a „farkastörvényeket” – milyen jelek utalnak még arra, hogy a kutyák ősei tényleg a farkasok voltak? Rengetegszer halljuk, hogy a kutya az ember legjobb barátja. De hogyan és mikor alakult ki ez a szoros kötelék? A foglalkozás ideje alatt 5 kutyát láthatunk „munka” közben: bemutatják, hogy milyen tanulékonyak, fegyelmezettek, játékosak, néhány elképesztő trükköt, mutatványt is láthatunk tőlük, és azt is megmutatják, mennyire és hogyan szeretik a gazdájukat.