Házhoz megy a Vadaspark!

Interaktív óvódai foglalkozások, a Budakeszi Vadaspark állatainak részvételével

Vannak dolgok, amiket nem lehet elég korán elkezdeni, és az állatokkal való bánásmód, a természet szeretete, a környezettudatos szemléletmód elsajátítása ezek közé tartozik.

Óvodai program 2023/2024

2023 szeptemberétől minden hónapban új szezonális programokkal készülünk a legkisebbeknek.

Ha rossz az idő, vagy nehéz megszervezni a gyerekek utazását, a Budakeszi Vadaspark népszerű természetismereti programjai közvetlenül az óvodákban is elérhetők! Szakképzett zoopedagógusaink – akár élő állatok kíséretében is – házhoz viszik hazánk és a Kárpát-medence izgalmas élővilágát. 35-45 perces, választható tematikájú interaktív foglalkozásaink játékos formában, a gyerekek életkori sajátosságaihoz igazított módon adnak tudást és hasznos ismereteket. Egy foglalkozás egy választható témát dolgoz fel. Egy csoport maximális létszáma 25 fő, e fölött csoportbontás szükséges.
Minden hónap 20-ig tudunk foglalást felvenni a következő hónapra. Ez alól kivétel a szeptember, ilyenkor egész hónapban tudjuk fogadni a jelentkezést.
Minimum két csoport esetén tudunk kimenni helyszínre.
Foglalkozások díja:

Interaktív program díja intézményenként napi több csoport esetén: 17.000Ft/foglalkozás +7000Ft kiszállási díj (intézményenként naponta egyszer) (max. 25 fő/csoport)

Interaktív program díja intézményenként napi egy csoport esetén: 29.000Ft+7000Ft kiszállási díj. (max. 25 fő/csoport)

„Állatakadémia” állatbemutató díja: Bruttó 60.000 Ft/bemutató (max. 50 fő)

 (Az említett árak óvodák és iskolák számára szól. Amennyiben más jellegű intézményből érdeklődne, vagy hétvégi programot szeretne, az árajánlattal kapcsolatban vegye fel az alábbi elérhetőségeken velünk a kapcsolatot.)
Amennyiben programunk felkeltette érdeklődésüket kérjük, keressék Farkas Ádám zoopedagógus kollégánkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén: Mobil: (+36) 70-670-7851 (munkanapokon, 9.00 és 17.00 között) E-mail: farkas.adam@bkvp.hu

Választható témák
Szeptember: Levélkeresgélő

Tölgy? Bükk? Gyertyán? Som? Leggyakoribb hazai fafajainkkal, cserjéinkkel ismerkedünk játékosan. Tanulunk róla, hogy mivel segítik a fák az állatokat és mivel az állatok a növényeket.

Október: Állati változatos

Egy igazi Állatok világnapja program. Megcsodáljuk hogy mennyire változatos az állatvilág. Megnézzük mi a különbség egy rovar egy, kétéltű egy hüllő, egy madár és egy emlős között.

November: Márton napi Libáskodás

Márton napi program, leggyakrabban tartott haszonállatainkkal ismerkedünk, játékosan bújtatjuk el Márton püspököt az állatok között.

December: Állatok karácsonya

Egyre rövidebbek a nappalok… Ez aggasztja az erdő állatait ezért összegyűlnek hogy megvitassák mi tévők legyenek. Szerencsére az erdő bölcse megnyugtatja őket hogy már csak karácsonyig kell várni és újra az éjszakák rövidülnek.

 

 

Január: Téli élővilág

Mit csinálnak az állatok télen? Hogy vészelik át ezt a hosszú időszakot? Megnézzük hogy ki, milyen módon alkalmazkodott ehhez a zord évszakhoz.

Február: Állatok farsangja

Mindig minden az aminek látszik? Az állatvilágban biztosan nem! Játékosan ismerkedünk olyan élőlényekkel akik a megtévesztés nagymesterei!

Március: Csodálatos víz

Milyen a víz? Mindig folyik? Mire jó? Lehet nélküle élni? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat, ebben olyan állatok segítenek akik nem is élhetnének víz nélkül!

Április: Vigyázzunk a földre

Hol élünk mi? Kell vigyáznunk a földre, ha igen hogyan? Olyan állatokkal találkozunk akiknek nagy bosszúságot okoz a sok szemét, és az éghajlatváltozás. Szegénykéknek közösen segítünk is!

Május: Madár röppent a fára

Élhetnek madarak fák nélkül? És fák madarak nélkül? Hogyan segítik egymást ezek az élőlények? Ezekre a kérdésekre keressük a választ és ismerkedünk meg hazai fás szárú növényekkel madarakkal.

Állatakadémia- Állatbemutató

Hogyan ijeszt meg egy Bütykös csótány? Zavarja-e a hangos zene a siklókat? Hogyan iszik egy szakállas agáma? Ki az ügyesebb egy kötéltáncos vagy egy patkány? Tényleg bűzös-e egy görény?
Ezekre a kérdésekre is választ kaphattok a Budakeszi Vadaspark „Állati felelősség című” állatbemutatóján.

9 házikedvencként tartható állat különleges képességére hívjuk fel a figyelmet, mellette megtanuljuk hogy nem kis felelősség egy állat gondozása. Csak felelőséggel!

A program megtartható teremben, szabadtéren is.

A programot csak abban az esetben tudjuk elvállalni, amennyiben biztosított az előadástól nem messze a parkolás valamint szabadtéren biztosított az árnyékos hely, ahol az éppen nem szereplő állatok nyugodtan zavarásmentesen pihenhetnek!

Igény esetén egymás után több állatbemutató is megtartható.

Létszám: 50 fő