Házhoz megy a Vadaspark!

Interaktív óvódai foglalkozások, a Budakeszi Vadaspark állatainak részvételével

Vannak dolgok, amiket nem lehet elég korán elkezdeni, és az állatokkal való bánásmód, a természet szeretete, a környezettudatos szemléletmód elsajátítása ezek közé tartozik.

Óvodai program 2021/2022

2020 szeptemberétől minden hónapban új szezonális programokkal készülünk a legkisebbeknek.

Ha rossz az idő, vagy nehéz megszervezni a gyerekek utazását, a Budakeszi Vadaspark népszerű természetismereti programjai közvetlenül az óvodákban is elérhetők! Szakképzett zoopedagógusaink – akár élő állatok kíséretében is – házhoz viszik hazánk és a Kárpát-medence izgalmas élővilágát. 35-45 perces, választható tematikájú interaktív foglalkozásaink játékos formában, a gyerekek életkori sajátosságaihoz igazított módon adnak tudást és hasznos ismereteket. Egy foglalkozás egy választható témát dolgoz fel. Egy csoport maximális létszáma 25 fő, e fölött csoportbontás szükséges.
Minden hónap 20-ig tudunk foglalást felvenni a következő hónapra. Ez alól kivétel a szeptember, ilyenkor egész hónapban tudjuk fogadni a jelentkezést.
Minimum két csoport esetén tudunk kimenni helyszínre.
Foglalkozások díja:

Interaktív program díja intézményenként napi több csoport esetén: 14.000Ft/foglalkozás +6000Ft kiszállási díj (intézményenként naponta egyszer) (max. 25 fő/csoport)

Interaktív program díja intézményenként napi egy csoport esetén: 24.000Ft+6000Ft kiszállási díj. (max. 25 fő/csoport)

 (Az említett árak óvodák és iskolák számára szól. Amennyiben más jellegű intézményből érdeklődne, vagy hétvégi programot szeretne, az árajánlattal kapcsolatban vegye fel az alábbi elérhetőségeken velünk a kapcsolatot.)
Amennyiben programunk felkeltette érdeklődésüket kérjük, keressék Farkas Ádám zoopedagógus kollégánkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén: Mobil: (+36) 70-670-7851 (munkanapokon, 9.00 és 17.00 között) E-mail: farkas.adam@bkvp.hu

Választható témák
Szeptemberre ajánlott programunk: Patás Pajtás

Hazai nagyvadfajokkal ismerkedünk. Mi történik hazai patásainkkal az őszi erdőben? Mi az barcogás, bőgés? Mit esznek, hol élnek? Többek között ezekre és sok másra is játékosan választ kaphatunk a program során.

Állatóvoda

A gyerekek több hasznos információ mellett megtudhatják, hogy mikor jönnek a világra a vadon élő állatok kicsinyei, hogyan rejtőznek a kicsinyek a rájuk vadászó vadállatok elől, milyen veszélyek leselkednek rájuk, mik azok a fontos dolgok, amiket mindenképp meg kell tanulniuk az életben maradáshoz.

Babóca és barátai

Az erdők-mezők legkisebb röpülő vagy sok lábon szaladó lakóit mutatjuk be a kis közönségnek, elmeséljük, hol és hogyan élnek, miért hasznos, vagy épp miért káros némelyikük.

„Vadászok, utamból kotródj!”

A vadgazdálkodás fontosságáról beszélgetünk, elmeséljük, miért hasznos a vadászok munkája, mi történik a vadászat során, és melyek a vadászható fajok hazánkban. Szót ejtünk arról is, kiből lehet jó vadász, hogyan viselkedik, és mit visz magával a vadászatokra.

„Erdei pocsolya, csupa sár, dagonya. Ki lakik benne, s vajon mit enne?”

A pocsolyák nem csak gumicsizmás vidám ugrálgatások helyszíne lehet, de rengeteg érdekes vízi élőlénynek az élettere is. Elmeséljük, miért fontos annyira a víz, kik élnek benne, sőt, még azt is, miért dagonyáznak a vaddisznók.

Házi kedvencek

Szinte minden kisgyerek szeretne valamilyen házi kis kedvencet. De az állattartás nem csak abból áll, hogy simogassuk, szeretgessük őket, hanem felelősséggel kell gondoskodnunk róluk. Ezeket az alapvető szabályokat vesszük át, és a ház körül élő “haszonállatokról” is beszélgetünk.

Szelektív szemétgyűjtés

A program során a legkisebbek is megismerkedhetnek a szelektív szemétgyűjtés fortélyaival és arról is szó esik, hogy hogy vigyázzunk a Földünkre…

Városlakó állatok

Biztos mindenki találkozott már a városban néhány “vadállattal”, úgymint sün, mókus, nyest, és barátaik. Elmeséljük, miért költöztek be a városba (vagyis inkább, mi költöztünk be az ő területükre…) Vajon mi a békés együttélés receptje?

Menni vagy maradni?

Ahogy beköszönt a tél, az állatok nagy része “elteszi magát tavaszra”. Mégis, hogy bírják ki hónapokon keresztül étlen-szomjan? Milyen az igazi téli álom? Kik és hova röpülnek el a hideg évszak beköszönte előtt? Mindent elmesélünk, ami az állatok és a tél kapcsolatáról tudni érdemes.

Kincsvadászat

Az erdők kincseket rejtenek, csak nyitott szemmel kell járnunk, hogy megtaláljuk őket. A természetben fellelhető “talált tárgyak”: tollak, szőrök, szarvak, agancsok, fogsorok, stb. rengeteg titkot és tudást rejtenek magukba, most segítünk “elolvasni” őket.

Erdész leszek

Az erdész mindent tud a fákról, növényekről, állatokról, de vajon miről ismeri fel őket? És mi hogyan ismerhetjük fel az erdészeket? Munkáját rejtélyek övezik, de most fellebbentjük a fátylat erről a fontos hivatásról!