Madarak és fák napja – Május 11.

A Budakeszi Vadaspark május 11-én (szombaton) ünnepli a Madarak és Fák Napját. A jeles esemény alkalmából egész napos játékos, interaktív előadások és programok várják a látogatókat. Az ünnepi programok mellett a vadasparktól megszokott látványetetések és Állatijó Bemutatók is színesítik a napot. A programok a belépőjegy árán felül ingyenesen látogathatók!

Az immáron több, mint száz éves hagyományt felölelő Madarak és Fák Napját minden év május 10-én tartják hazánkban. A Budakeszi Vadaspark a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatok bemutatásán kívül a környezeti ismeretterjesztést és a természetvédelmi oktatást is kiemelt céljául tűzte ki, ami hűen illeszkedik a Madarak és Fák napja filozófiájához.

Ha szeretnétek egy csodás napot eltölteni a természetben, állatok között, az erdő ölelésében és közben szívesen tanultok a madarakról és a természetvédelemről, akkor itt a helyetek! 🙂
Május 11-én egész napos programmal vár Titeket a PANGEA fejtörő, izgalmas oktató játékokkal a madarakról. Nem csak gyerekeknek 🙂
Madarak világa pultnál pedig izgalmas dolgokat tanulhattok meg tollas barátainkról. Ha szerencsénk lesz és a madarak is úgy akarják, akkor a nap folyamán több, gyűrűzési bemutatónak is szemtanúi lehettek ugyan ennél az asztalnál.
Az Állatijó bemutató pedig a világnap alkalmából, madarakról szóló előadást tart a színpadunkon, sok érdekes szárnyas vendéget hozva magukkal.

 

A Vadaspark ezért május 11-én, szombaton, egész napos , a programokon kívül a “Madárbarát kert” tanösvényen is érdemes végigsétálni, ahol különböző madárbarát eszközökkel, a madáritatás és madáretetés, valamint a madárodúk kihelyezésének legfontosabb tudnivalóival  ismerkedhetnek meg a látogatók. 

 

A Madarak és Fák Napja részletes programja:

10:00 – Mosómedve látványetetés
12:00 – Állati Jó Bemutató
13:00 – Aranysakál látványetetés
14:00 – Állati Jó Bemutató

10:00 – 16:00  Madárgyűrűzési bemutató
10:00 – 16:00 PANGEA

 

A programváltozás jogát fenntartjuk.