Látogatóképző

Hogyan kell felkészülni egy állatkerti látogatásra? Mit vigyél magaddal? Mire figyelj oda és hogy viselkedj egy állatkerben, hogy Ti is és az állatok is jól érezzék magukat? Ha szeretnél többet megtudni ezekről, illetve szeretnél izgalmas, állatkerti sztorikat, kullisszatitkokat hallani, akkor gyertek el Március 27-én a Vadasparkba!

Miért vannak kint figyelmeztetőtáblák, mint például, hogy ne nyúlj be, ne etess. Mi az oka, hogy nem etethetitek vagy simogathatjátok az amúgy barátságosnak tűnő állatokat? Miért nem szabad kutyával bejönni, mi ennek az akadálya, ha a kiskedvencetek nagyon barátságos? Miért nem lehet lufit, vagy erős hangokat kiadó tárgyakat behozni? Mi egy állatgondozó feladata, hogyan működik egy állatkert? Miért csak a kijelölt állatokat etessétek zoocsemegével? Miből van a zoocsemege?

Olyan soha nem hallott történeteket is elmesélünk, amik itt nálunk, vagy más állatkerben megtörténtek, melyek után tátva marad a szátok ;D

A program végén egy kis oklevéllel és meglepetéssel is díjazzuk azokat, akik végighallgatták a programot 🙂

 

Részletes program:

10:00-15:00  Budaörsi Rendőrkapitányság (Szaletli)

11:00 – 12:00  Látogatóképző szakvezetés (nagyvad) – Indulás a gímszarvas kifutótól

12:00 – 13:00  Állatijó bemutató (Színpad)

13:00 – 14:00  Látogatóképző szakvezetés (kisragadozó) – Indulás a nagytérképtől

14:00 – 15:00  Állatijó bemutató (Színpad)

15:00 – 15:30  Sakál látványetetés

A program napján a mosómedve látványetetés elmarad!

 

Rendhagyó szakvezetés 11-től a Nagyvadas körletbe (gím, farkas, medve kifutóknál), 13-tól a Kisragadozón. Találkozás/indulás a Térképtől. Aznap a mosómedve látvány elmarad, a sakál 15 órakkor lesz.