Vadászati Kultúra Nap – Április 29.

A Budakeszi Vadasparkba látogatók április 29-én, szombaton, a vadászat hagyományaival ismerkedhetnek meg testközelből. A szervezők a Vadászati Kulturális Egyesülettel és a Bársony István Mezőgazdasági Szakközépiskola diákjaival karöltve, interaktív módon mutatják be az érdeklődőknek azt a több évszázados mesterséget, amit a vadászati szakemberek a magyar kultúra szerves részeként végeznek. Az egész napos vadászati vetélkedő mellett, solymász és vadászkürt  bemutató, kisállat tréningek és természetesen a vadasparktól megszokott Állati Jó Bemutatók is várják a látogatókat. A programok a belépőjegy árán felül ingyenesen látogathatók!

A Vadászati Kulturális Egyesület vadászati vetélkedője az egész család fantáziáját megmozgató feladatokkal és meglepetésekkel kecsegtet, az egész napos solymászati bemutatón pedig izgalmasan közelről lehet megtapasztalni e ragadozó madár szépségét, kecses mozgását, valamint a vadászatban betöltött szerepéről is tanulhatnak majd az érdeklődők. A látogatók megismerkedhetnek a vadászat művészi oldalát képviselő vadászkürtökkel is, amik a hagyományok szerves részét képezik. E mellett a vadászati tanösvényt végigjárva, a vadászat történelméről, az emberi kultúrában betöltött szerepéről, és a vadászkutyák speciális fajtáiról szintén bővebb ismereteket szerezhetnek.

A Vadászati Kulturális Egyesülettel tartott tematikus napnak köszönhetően immár az egész család megismerheti a vadászat több évszázadot felölelő hagyományait és természetes szépségeit is, aminek köszönhetően a XXI. századi ember életében is megjelenhet a régmúltban gyökerező szakma tudatos ápolása.

Idén a Nimród Vadászújság munkatársai is tiszteletét teszik a programon egy saját állomással. Végül pedig a Diana Vadászhölgy Klub is kilátogat, akik szakvezetés keretein belül mesélnek a vadászatról a délután folyamán. A szakvezetés 11:00, 12:00, 13:00 és 14:00-kor indul a Vadászati Kulturális Egyesület standjától a szaletliből.

 A Vadászati Kulturális Nap részletes programja:

10:00 – 16:00: Nimród Vadászújság (szaletli)
10:00 – 16:00: Vadászati Kulturális Egyesület
10:00 – 16:00: Vadászkürtösök
10:00 – 16:00: Solymászbemutató

10:00 – 10:30: Mosómedve látványetetés
12:00 – 13:00: Állati Jó Bemutató
13:00 – 13:30: Aranysakál látványetetés
14:00 – 15:00: Állati Jó Bemutató