Időjós Állatok – Február 4.

Vajon korán érkezik idén a tavasz? Vagy meglátja a medvénk az árnyékát és még hosszú tél előtt állunk?
Február  4-én, szombaton mindenre fény derül, hogy meddig tart még ez a borongós “téli” idő és mikor kopogtat be végre a napsütéses, virágillatú tavasz.
Ilyenkor, február elején az a néphiedelem él, hogy ha a medve kijön a barlangjából és meglátja az árnyékát, akkor megijed tőle, visszabújik a vackába és még hosszú télre számíthatunk. Azonban, ha nem látja meg az árnyékát, akkor készülhet mindenki, mert hamarosan jön a tavasz.
Nos, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nekünk van medvénk, neki meg barlangja van. Tőletek pedig nem akarjuk megfosztani azt a lehetőséget, hogy jósolhassatok kicsit, így február 4-én mindenkit meginvitálunk egy kis baráti medve jóslásra és Időjós állatok programra.
Tudtátok, hogy nem csak a medve képes időjárást jósolni? Hanem a fecske, a pók, a varjak, levelibéka és nagyon sok más állat is képes rá. Vajon tényleg van nekik egy speckó érzékük, amivel ezt megjósolják? Vagy csak nép hiedelem minden?
Ha szeretnétek időjós állatokról szóló érdekességeket hallani egy szakvezetéses program keretein belül, akkor várunk Titeket február 4-én, ahol tartunk 11-kor egy medve látvány etetést és megnézzük, hogy Romulus mackónk lát e árnyékot vagy sem.
Ezt követően pedig a farkasokat is megetetjük és mesélünk Nektek még több izgalmas dolgot a meteorológus állatainkról.

Program:
11:00 – Medve látványetetés
11:30 – Farkas látvány etetés
13:00 – Aranysakál látvány etetés
15:00 – Kisragadozók etetése