Kutyákat tréningeztek a Budakeszi Vadaspark Kalandparkjában

A Budakeszi Vadaspark számos intézménnyel és szervezettel működik együtt Magyarország és a  Kárpát-medence élővilágának bemutatása céljából. A Vadasparkban tartott kihelyezett egyetemi órák, illetve külföldi szakemberek látogatása mellett e szakmai kapcsolat része a Kutyák Határok Nélkül Alapítvány mentőkutyáinak tréningje a Budakeszi Kalandparkban. Ilyen látványos bemutatóra került sor a Vadaspark újranyitásának első hétvégéjén, amikor a park látogatói is megtekinthették a nem mindennapi kutyatréninget.

A gyakorlatok során a kutyák feladata az volt, hogy eltűnt személyeket keressenek erdei környezetben, a földön, illetve a fák lombjai között. Ehhez a Kalandpark azért bizonyult jó edzőterepnek, mert remekül lehetett szimulálni a különböző tereptárgyakat és a magasságkülönbséget. Pont az ilyen terepi adottságok állítják kihívások elé a mentőkutyákat és trénereiket, hiszen az erdőben gyakran a fák ágai között, vagy éppen egy szakadékban kell megtalálni az eltűnt, bajba jutott embereket.

Az alapítvány nem először tartott kutyatréninget a Vadasparkban: februárban már volt hasonló, amelyen például a tavalyi mentőkutya világbajnokság győztese, a malinois (belga juhászkutya) fajtájú Zen is részt vett. A Budakeszi Vadaspark és a Kutyák Határok Nélkül Alapítvány szakmai kapcsolata jó példája annak, hogyan tud sikeresen együttműködni két, különböző területen dolgozó, működő szervezet.