Ébredő erdő

Ébred az erdő. Ébred a természet. Nyílnak a virágok, megjelennek a lepkék, méhek, rovarok, előbújnak a téliálmukból a pelék, sünök, mókusok. Itt a tavasz. De tudtátok, hogy mi minden érdekes dolog történik ilyenkor az erdőkben? Ha kíváncsiak vagytok rá, jelentkezzetek a tematikus szakvezetéseinkre.

Túránkat rögtön a Vadaspark körüli erdőkben kezdjük, ahol testközelből, a tankönyvekből kilépve csodálhatjuk meg a tavaszi ébredő természetet. Láthatjuk, ahogyan a fák és bokrok bontogatják a rügyeiket. Tudtátok, hogy levelek nélkül, akár rügyekből is felismerhető mindegyik fa és bokor? Tudjátok, hogy hogyan indul be az erdő zöldülése? Mely növények kezdenek éledni először és melyek később? A talajon növő növények ébrednek elsőként, vagy a lombkorona?

Felfedezhetitek az erdőt, megtanulhatjátok, hogyan éled újra a természet egy hosszú, téli nyugalmi időszak után. Milyen virágokkal találkozhatunk a kora tavaszi erdőkben, milyen élőlények bújnak elő téli rejtekeikből (rovarok, sünök, pelék, hüllők, kétéltűek), visszatérnek a vonulómadarak.

Az erdei túra során nemcsak izgalmas, interaktív játékokkkal készülünk, hanem az erdő maga is váratlan csodákkal kápráztat el bennünket. Sose tudhatjuk, mikor reppen el előttünk egy csodaszép madár, fut be a bokorba egy őz, mászik elő téli rejtekéből szemünk láttára a sün, vagy csörtet végig az erdőn egy vaddisznó. Hiszen a természet bármikor váratlan kincsekkel és élményekkel ajándékozhatja meg a túrázóit. Találhatunk állati nyomokat (lábnyomok, tollak, szőrszálak), de még akár olyan különleges állatokkal is összefuthatunk, mint a Vadaspark körüli erdőben élő „csodaszarvassal” is, aki egy gyönyörű, fehér, dámszarvas bika.
Készülünk nektek nyomkereső játékokkal és interaktív oktatófeladatokkal. 

Ha szeretnétek többet megtudni az erdő csodáiról, jelentkezzetek a szakvezetéseinkre.

A szakvezetés maximális létszáma 30 fő vagy egy osztálynyi gyerek.
Időtartama: 1 óra.
Naponta összesen 4 db csoportot indítunk, az alábbi választható időpontokban: 9:00 vagy 10:00 vagy 11:00 vagy 12:00
Ára: 10 000 Ft/csoport + Budakeszi Vadaspark belépőjegy (10 fő felett kedvezményes csoportos belépőt biztosítunk, illetve a pedagógusok számára, minden 10. gyermek után 1 felnőtt belépése ingyenes lesz).

Ha felkeltette az érdeklődéseteket, akkor várjuk iskolás és óvodás csoportok jelentkezését a szakvezetes@bkvp.hu e-mail címen.

A levél tartalmazza:

  • az iskola nevét;
  • a kapcsolattartó pedagógus nevét, telefonos és e-mailes elérhetőségét;
  • a csoport létszámát és korosztályát;
  • a kívánt program nevét és pontos dátumát (például: Ébredő erdő 2022.03.22. 11:00)

Felhívjuk a figyelmet, hogy a szakvezetésekre a helyek limitáltak, ezért jelentkezési sorrendben tudjuk fogadni a csoportokat. A jelentkezés a visszaigazoló válasz e-maillel válik véglegessé. A visszaigazoló e-mailt a feldolgozást követően maximum 3 napon belül küldjük. Amennyiben a kiválasztott időpont már foglalt vagy az aktuális programra a szabad helyek már beteltek, úgy lehetőség van másikat választani.