Környezetvédelmi Világnap – Június 3.

A minden évben június 5-én tartott Környezetvédelmi Világnap apropóján a Budakeszi Vadaspark június 3-án (szombaton) játékos ismeretterjesztő foglalkozásokkal és bemutatókkal, környezetbarát előadással várja a természet- és állatszeretőket. A programokon való részvétel a vadasparki belépő megváltásán túl ingyenes.

A környezetvédelmi világnap célja széles körben felhívni a figyelmet a környezetszennyezés következményeire, elősegíteni az együttgondolkodást, az összefogást, és terjeszteni a fenntartható fejlődés szellemiségét. A Budakeszi Vadaspark célja pedig a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatok bemutatásán túl a környezettudatos szemlélet terjesztése, a hazai flórával és faunával kapcsolatos játékos, interaktív ismeretterjesztés. Hiszen csak azt óvhatjuk és szerethetjük igazán, amit jól ismerünk. Így egyértelmű, hogy a vadasparkban a Környezetvédelmi Világnapra is kitaláltak valamit.

A PANGEA Kulturális Egyesület játékos, ismeretterjesztő foglalkozásokkal várnak minden érdeklődőt. Lesz bagolyköpet puzzle és a magyarországi nagyragadozók életébe is nyújtunk bepillantást.
Mészáros Ádám a vizes élőhelyek élővilágát mutatja be és segít megérteni, hogy miért ilyen fontosak ezek az élőhelyek és lakóik.

Ezen kívül természetesen lesznek Állatijó Bemutatók, valamint kisállat tréningek, kisragadozó etetések, várják az érdeklődőket.

A Budakeszi Vadasparkban tartott Környezetvédelmi Világnap részletes programja:

10:00 – 16:00  Vízipók csodapók
10:00 – 16:00  PANGEA Kulturális Egyesület

10:00 Mosómedve látványetetés
12:00 Állati Jó Bemutató
13:00 Aranysakál látványetetés
14:00 Állati Jó Bemutató
15:00 Kisragadozók etetése