Nyílt nap a Budakeszi Vadasparkban!

A Budakeszi Vadasparkba látogatók május 18-én, szombaton, egy különleges nyílt nap keretében bepillanthatnak a vadasparki élet kulisszatitkaiba. A szakemberek egy különleges előadással készülnek, valamint aprólékosan bemutatják, hogy milyen sokrétű gondoskodást igényelnek a vadaspark lakói. A gondozók segítségével a beköltözéstől, a látványetetésig végig követhetik az állatok mindennapjait. A szakmai programon kívül állat tréningek és izgalmas játékok is várják az érdeklődőket. A programok a belépőjegy árán felül ingyenesek látogathatók!

A Budakeszi Vadaspark legfőbb célja, hogy testközelből mutassa be a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokat, aminek szerves részét képezik a játékos ismeretterjesztő programok, a környezeti nevelés és a felelős természetvédelmi oktatás. A vadasparki nyílt nap hűen illeszkedik az alapfilozófiába, hiszen közelebb hozza a látogatókat az állatvilághoz, és a vadasparki élet mindennapi folyamataihoz.

A szombati nyílt napon a látogatók a kifutók kulisszái mögé is betekinthetnek és megismerhetik a vadasparki gondozók mindennapjait, valamint az állatokkal való törődés fortélyait is elsajátíthatják. Az 11:00-kor kezdődő előadáson a szakemberek elsősorban egy állat vadasparki érkezését és befogadását mutatják be, annak minden fontos lépésével, úgymint az állatkertek közti együttműködés, az állatok szállításának menete, a kifutó kialakítása, a gondozási folyamatok és az etetés.

A vadasparki nyílt nap részletes programja: 

10.00 – 10.15   Mosómedve látványetetés

11.00 – 12.00   Kulisszatitkok a Budakeszi Vadaspark életéből

12.00 – 13.00   Állatijó Bemutató a színpadon

13.00 – 13.15   Aranysakál látványetetés

14.00 – 15.00   Állatijó Bemutató a színpadon

15.00 –               Kisragadozó etetés