Rendezvény – Október 9. Kisragadozók az erdőben és a városban

Kisragadozók az erdőben és a városban – Fókuszban a vadmacska.

Milyen kisragadozók népesítik be a magyarországi erdőket? Ismeritek mindet? Szeretnétek többet megtudni róluk? Akkor itt az alkalom! Látogassatok el hozzánk Október 9-én szombaton, hogy izgalmas programok keretén belül tanulhassatok a kisebb termetű ragadozókról.

Szuper programokkal készülünk Nektek a szombati napra készen álltok? Belesünk a magyarországi kisragadozók izgalmas világába. A főbejárat melletti új szaletliben várunk érdekes standokkal. Ott találhattok minket többek között Menő Menyét nevű asztalunkkal, ahol a menyétfélék életébe lesthettek bele, kipróbálhatjátok milyen görényként az élet és játékosan tanulhattok is róluk.

Cirmos cica baj nevű asztalunknál a 2 éve elindult fajmegörző programunk célpontjáról tanulhattok, a vadmacskáról. Miért van veszélyben? Ki vagy mi veszélyzteti? Hogy tudunk segíteni rajtuk? Hogyan ismerjük fel? Ezekre és sok más érdekességre derülhet fény most szombaton.

Kik lehetnek azok az álarcos banditák, akiket ha meglátunk nem rögtön a félelem jut eszünkbe, hanem az, hogy “Óh de cuki!”? 😀
Bizony ám, a mosómedve! De hiszen a mosmóedve amerikai faj. Akkor hogy kerül a magyarországi erdőkbe és ki az akivel könnyű összetéveszteni, pedig a világ másik feléről érkezett hozzánk? Ha szeretnétek választ kapni ezekre a kérdésekre, nézzetek be a szaletlibe. E mellett szórakoztató játékokkal is készülünk, ahol kipróbálhatjátok milyen mosómedvének lenni, tudtok e olyan ügyesen tapintani, mint ez a kis bandita akár csukott szemmel is? Tegyétek próbára magatokat a bátorság próbánkon!

A kisebbeket pedig a Picinke játszóház várja, ahol különféle természetismereti játékokkal játszhattok. De persze nem csak a kicsiket várjuk, hanem azokat a felnőtteket is, akikben ott van még a gyerek és a játékszellem 😉

A színpadunkon pedig a jól megszokott és nagy érdeklődésnek örvendő Állati Jó Bemutató is megjelenik, a nap folyamán kétszer is, ahol testközelből találkozhattok az állatokkal.

Az Állati Jó Bemutatót váltja a Felelős állattartás előadásunk, ahol megtudhatjátok, hogyan lehettek felelősebb gazdik, hogyan fejleszthetitek tovább azt a tudást amivel már rendelkeztek.

Program:

10:00 – 15:00 (Főbejárat mellett az új szaletliben) :

  • Cirmos cica baj! Avagy miért vannak veszélyben a lopakodás nagymesterei
  • Álarcos banditák Magyarországon, játékosan a mosómedvékről
  • Picinke játszóház
  • Menő menyét! Mindent a menyétfélékről

10:00 – 10:30 Mosómedve látványetetés

11:00 – 12:00 Felelős állattartás (Színpad)

12:00 – 13:00 Állati Jó Bemutató (Színpad)

13:00 – 14:00 Felelős állattartás (Színpad)

14:00 – 15:00 Állati Jó Bemutató (Színpad)

Várunk Titeket Október 9-én, szombaton!