Állati felelősség – Április 15.

Milyen „vadállatok” tarthatóak háziállatként? Hogyan, milyen módszerekkel taníthatóak az állatok? Honnan kapta a Kacagó Gerle a nevét? Milyen lehetőségek vannak házikedvencek terén a kutyákon és macskákon kívül és hogyan kell őket megfelelően, felelősen tartani? Ezekre és számos más kérdésre is választ kaphatnak azok, akik április 15-én (szombaton) ellátogatnak a Budakeszi Vadasparkba és végig nézik a felelős állattartásról szóló bemutatókat. A dupla felelős állattartásról szóló bemutató mellett Állatijó Bemutató várja az érdeklődőket, a programok a belépő árán felül ingyenesen látogathatók.

Ha egy állatot befogadunk, magunkhoz veszünk, akkor felelőséggel tartozunk érte. Mind fizikai, mind szellemi egészségére figyelnünk kell, alaposan meg kell ismernünk. A Budakeszi Vadaspark Állati Felelősség bemutatója során több, akrobatikus négy lábú, két lábú, túl sok lábú, vagy éppen túl kevés lábú sztárjainkkal ismerkedhettek meg és tudhattok meg érdekességeket róluk és a tartásukról. A látogatók, most első kézből tapasztalhatják meg, milyen hajlékony egy vadászgörény, milyen érdekes élőlény lehet egy csótány, vagy milyen okos egy patkány. A bemutató közben szó esik a háziasításról és a látogatók bepillantást nyerhetnek az állattréning rejtelmeibe. Az előadásokból megtudhatják a látogatók, hogy a jól ismert kutyákon és macskákon kívül, mennyi érdekes, különleges állat tartható házi kedvencként és ezek milyen különleges bánásmódot igényelnek.

A szakértő trénerek április 15-én ráadásul nem is egy, hanem dupla bemutató során mutatják be, hogy pontosan milyen különleges állatok tarthatóak otthon és hogyan lehet őket különböző dolgokra megtanítani, hogyan kell őket gondozni. A Budakeszi Vadaspark komoly figyelmet fordít arra, hogy interaktív előadások és látványos bemutatók során testközelből ismerkedhessenek meg a látogatók, a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatok legkülönösebb, legfurcsább és legérdekesebb állati szokásaival és képességeivel és átadják a felelős állattartással kapcsolatos ismereteket.

A részletes szombati program:

10.00 – Mosómedve látványetetés
11.00 – 12.00 Állati Felelősség bemutató a színpadon
12.00 – 13.00 Állatijó bemutató a színpadon
13.00 – 13.30 Aranysakál látványetetés
13.00 – 14.00 Állati Felelősség bemutató a színpadon
14.00 – 15.00 Állatijó bemutató a színpadon