Tűzvédelmi Nap a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark a FIRELIFE Erdőtűz Megelőzési Programmal karöltve idén is megrendezi a Tűzvédelmi Napot. Az érdeklődők augusztus 15-én (szombaton), informatív, játékos vetélkedő formájában ismerkedhetnek meg a tűzgyújtás szabályaival, az erdőtűz-megelőzéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal.

A nyár végi, ősz eleji, melegebb napokon sokan választják, a hétvégi grillezésük helyszínéül a legközelebbi árnyas erdőt. A hosszantartó szárazság, az emberi felelőtlenség sok veszélyt hordoz magában. A gondatlanul meggyújtott, vagy nem megfelelően eloltott tüzek sok millió négyzetkilométernyi erdő, rét, nádas és benne több százezer élőlény pusztulását okozhatják. Az Európai Unió LIFE programjának köszönhetően életre hívott, FIRELIFE Erdőtűz Megelőzési Program célja, hogy játszva tanítsa meg az embereket a tűzrakás szabályaira, valamint az erdőtűz-megelőzés hatékony módszereire. Az augusztus 15-én a Budakeszi Vadasparkban érkezők, a Tűzvédelmi Nap keretében, a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állat- és növényvilág védelme érdekében olyan hasznos tudással gazdagodnak, kicsik és nagyok egyaránt, amely segíthet megóvni életünket és legfontosabb természeti értékeinket.

Az ismeretterjesztő program részeként az érdeklődők egy öt állomásból álló vetélkedőn tehetik magukat próbára, amiben korosztály-specifikusan ismerkedhetnek meg a tűzvédelemmel. A vetélkedőn többek között rajzos feladatok, dominó, óriás puzzle és locsolóvár várja a kisebbeket, míg a nagyobb gyermekek a tűzrakási és tűzmegelőzési módokat sajátíthatják el játékos köntösbe bújtatva. A belépőjegy mellé járó menetlevélben a pályák is nyomon követhetőek, melyek teljesítéséért ráadásul apróbb ajándékok érdemelnek ki a résztvevők.

A Tűzvédelmi Nap 10:00 -16:00-ig tart, melyen a részvétel a vadasparki belépőjegy árán felül ingyenes!