Madarak és Fák Napja

A Budakeszi Vadaspark május 11-én (szombaton) ünnepli a Madarak és Fák Napját. A jeles esemény alkalmából egész napos játékos, interaktív előadások és programok várják a látogatókat. Az ünnepi programok mellett a vadasparktól megszokott látványetetések és Állatijó Bemutatók is színesítik a napot. A programok a belépőjegy árán felül ismét ingyenesen látogathatók!

Az immáron több, mint száz éves hagyományt felölelő Madarak és Fák Napját minden év május 10-én tartják hazánkban. A Budakeszi Vadaspark a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatok bemutatásán kívül a környezeti ismeretterjesztést és a természetvédelmi oktatást is kiemelt céljául tűzte ki, ami hűen illeszkedik a Madarak és Fák napja filozófiájához.

A vadaspark ezért május 11-én, szombaton, egész napos , Klíma-kalanddal,  a Pangea Környezetvédelmi és Kulturális Egyesület előadásaival és a madárgyűrűzéshez kapcsolódó játékokkal készül, hogy még közelebb hozza a fiatalabb generációhoz a környezettudatos gondolkodást. A programokon kívül a majdnem napra pontosan két éve átadott „Madárbarát kert” tanösvényen is érdemes végigsétálni, ahol különböző madárbarát eszközökkel, a madáritatás és madáretetés, valamint a madárodúk kihelyezésének legfontosabb tudnivalóival  ismerkedhetnek meg a látogatók. 

Vasárnap, május 12-én, a Madarak és fák napját követően, az „Erdei Piac” újból megnyitja kapuit a Budakeszi Vadaspark bejárata mellett.

A Madarak és Fák Napja részletes programja:

10:00-16:00 –, Klíma-kaland, Pangea Környezetvédelmi és Kulturális Egyesület előadásai, a Madárgyűrűzéshez kapcsolódó játékok

10:00 – Mosómedve látványetetés

12:00 – Állatijó Bemutató a színpadon

13:00 – Aranysakál látványetetés

14:00 – Állatijó Bemutató a színpadon

15:00 – Kisragadozó látványetetés