Nem szertem állatok napja

Kik azok a “nem szeretem” állatok? És miért nem szeretjük őket? Milyen különleges képeségekkel bírnak, milyen hiedelmek, babonák fűződnek például a denevérek, vagy a békákhoz és mi a valóságalapjuk ezeknek? Többek között ezekre a kérdésekre kapnak a választ, most szombaton (június 20-án) a Budakeszi Vadasparkba látogatók a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesülettel és a Fővárosi Állat- és Növénykert  kollégái tolmácsolásában.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben működő Sünispotály Mentőállomáson dolgozó szakemberek a vadállatmentés – denevérmentés módszereibe és kulisszatitkaiba vezetik be az érdeklődőket, e mellett pár mentett állattal személyesen is találkozhatunk.

További állati érdekességekkel szolgál, a Vadaspark látogatói körében közkedvelt “Állatijó bemutató”, ahol a ház körül megjelenő, sokszor “nem éppen közkedvelt” állatokat is megismerheti a publikum.

A kétéltűek világába szintén bepillantást nyerhetnek az érdeklődők, “Forradalmárok, úttörők, gondos szülők, leleményes állatok” címen, különleges kétéltűekkel találkozhatnak a látogatók, akik kiállták az idők próbáját. Az első gerinces állatokként több 100 millió évvel ezelőtt kezdték meg a szárazföld benépesítését. Sokat tanulhatunk a különleges kétéltűektől mi emberek is. A Vadasparkban, most a békák, gőték és szalamandrák kerülnek rivaldafénybe.

A rovarokat a Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársa, “Baltazár” Szilágyi Zsolt és kollégái mutatják be az érdeklődőknek, kicsik és nagyok számára számos érdekes történettél és információval szolgálva ezekről a néha valóban rémisztő, ám kivételes állatokról.