Gyümölcsoltó Boldogasszony Napja – Ajánló

A Budakeszi Vadasparkban március 23-án, szombaton, immár ötödik éve tartják meg a Gyümölcsoltó Boldogasszony napját, amelyen szakember avatja be a látogatókat a gyümölcsfa oltás rejtelmeibe. A hagyományőrző program mellett Állatijó bemutató, kisragadozó látványetetés és további érdekes előadások is várják az érdeklődőket. A programok a belépőjegy árán felül szokás szerint ingyenesen látogathatóak!

A néphagyományok szerint ilyenkor áldásos a gyümölcsfa oltás munkája, ugyanis ezen a napon vitte meg Gábor arkangyal Názáretbe Máriának Jézus fogantatásának örömhírét. Ennek apropóján, a vadaspark programján résztvevők egy rövidebb előadás keretein belül a gyümölcsfa oltásról, annak módjairól és szükségességéről tájékozódhatnak. A hallottakat a vállalkozó szelleműek gyakorlatban is kipróbálhatják majd, ráadásul mindenki hazaviheti, elültetheti oltványát, és ha minden jól megy, a vadonatúj fa otthon növekedni kezdhet.

A gyümölcsfa oltás szeánsza mellett a vadaspark jól ismert kisállat tréningjei, Állatijó bemutatói és kisragadozó látványetetései is várják a látogatókat, valamint egy informatív előadás során az állatokról elnevezett növényekről is sok érdekességet hallhatnak majd.

A Gyümölcsoltó Boldogasszony napja részletes programja: 

10:30-tól            Gyümölcsfaoltási bemutató és foglalkozás

11:00                   „Állati növények” – növények állatnevekkel  (színpad)

12:00                   Állatijó bemutató

12:30-tól            Gyümölcsfaoltási bemutató és foglalkozás

13:00                   Kisállat tréning (aranysakál)

13:30-tól             Gyümölcsfaoltási bemutató és foglalkozás

14:00                   Állatijó bemutató

15:00                   Kisragadozó látványetetés