Kecske bemutató és Erdei Piac a Budakeszi Vadasparkban

Hogyan, milyen módszerekkel taníthatóak az állatok? Valóban olyan kifinomult a kecskék egyensúlyérzéke? Igaz, hogy mindegyikük porondra termett? Milyen „vadállatok” tarthatóak még háziállatként? Ezekre és számos más kérdésre is választ kaphatnak azok, akik szeptember 15-én (vasárnap) ellátogatnak a Budakeszi Vadasparkba és végignézik a kecskékről és a felelős állattartásról szóló bemutatókat. A dupla kecskeügyességi bemutató mellett Állatijó Bemutató és Erdei Piac várja az érdeklődőket, a programok a belépő árán felül ingyenesen látogathatók.

Sokszor tapasztalhatjuk, hogy egyes állatok egy finom falat elérése érdekében, vagy csak kedvtelésből milyen „akrobata” mutatványokra képesek, köztük élen járnak a kecskék. A látogatók, most első kézből tapasztalhatják meg, milyen ügyesen lavíroznak a különböző akadályok között ezek a bohókás állatok. A bemutató közben szó esik a háziasításról és a látogatók bepillantást nyerhetnek az állatidomítás rejtelmeibe. Az előadásokból megtudhatják a látogatók, hogy a jól ismert kutyákon és macskákon kívül, milyen érdekes, különleges állatok, mint például gabonasikló, vadászgörény, vagy egerek, tarthatóak házi kedvencként és ezek milyen különleges bánásmódot igényelnek.

A szakértő idomárok szeptember 15-én ráadásul nem is egy, hanem dupla attrakció során mutatják be, hogy pontosan milyen az, amikor ez a kedves kis háziállat, amelyből több egyed is található a Vadaspark Parasztudvarában, vígan ugrándozó artistává változik! A Budakeszi Vadaspark komoly figyelmet fordít arra, hogy interaktív előadások és látványos bemutatók során testközelből ismerkedhessenek meg a látogatók, a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatok legkülönösebb, legfurcsább és legérdekesebb állati szokásaival és képességeivel és átadják a felelős állattartással kapcsolatos ismereteket.

Míg a Vadasparkban az állatoké lesz a főszerep, addig a Budakeszi Vadaspark bejáratához vezető árnyas fenyvest az Erdei Paic veszi birtokba, ahol termelői finomságok, kézműves termékek között válogathatnak a látogatók. Sajtok, szörpök, kézműves szappanok, és számos egyéb, a természet, az erdő adta portéka várja az érdeklődőket.

A részletes program:

11.00 Kecske bemutató a színpadon

12.00 Állatijó bemutató a színpadon

14.00 Állatijó bemutató a színpadon

15.00 Kecske bemutató a színpadon

A napi programban szereplő Látványetetések ezen a napon szünetelnek!

09.00 – 15.00 Erdei Piac