Törpevasút

2022 október 21-én mutatkozott be a közönségnek a Budakeszi Vadaspark legújabb attrakciója, a kerti vasút. Ez a keskeny nyomtávú, kifejezetten gyerekeknek készült kisvasút mintegy kétszáz méter hosszan szállítja utasait a Kalandparkkal szemben lévő területen. A kerti vasút a vadasparki látogatás élményét teszi mostantól még teljesebbé a családok számára.

 

A Budakeszi Vadaspark legfontosabb küldetése az ide látogató családok, de főként a gyermekek játékos, szórakoztató környezeti nevelése. A cél az, hogy a Vadaspark igazi szabadidő-centrummá váljon, akár egész napos kikapcsolódást biztosítva a természet iránt érdeklődőknek. Éppen ezért a Vadaspark nem egyszerűen egy erdei állatbemutató hely, hanem szolgáltatásait és infrastruktúráját tekintve is korszerű és sokféle programjával széles közönségigényt kiszolgáló családi kikapcsolódási lehetőséget biztosít az ide érkezők számára. A megtekinthető állatfajok mellett interaktív tanösvények és tematikus játszótér is várják a kicsiket.

A szolgáltatások sorát most egy húsz fő szállítására alkalmas kerti vasúttal egészítette ki a Budakeszi Vadaspark. A kisvasút október 21-től várja gyermek és felnőtt utasait. A közel  200 méter hosszúságú pálya hatalmas fenyőfák között kanyarog. A kerti vasúton utazók a baromfiudvar állataival is találkozhatnak, hiszen a pálya mellett tyúkok kapirgálnak, bemutatva az egykori háztáji gazdaságokra jellemző fajokat.

 

Törpevasút NYITVATARTÁS:

A Kalandparkkal megegyező nyitvatartás:

Minden nap nyitva: 10:00 – 18:00 (jegyvásárlás 17:45-ig)

 

Jegyár: 1500 Ft (Minden 5 év alatti gyerek mellé egy felnőtt kísérő ingyen utazhat. 5 év feletti gyermekek esetében a kísérőnek is szükséges a jegyváltás.).

Jegyet vásárolni a jegypénztárunkban is tudnak, vagy online jegyvásárlásra is van lehetőség: https://ticketbase.eu/partner/budakeszi-vadaspark-28