“Fuss, Forest” Jótékonysági Futóverseny – 2020

Szeptember 5-én, szombaton,  “Fuss, Forest” névvel jótékonysági futóversenyt rendez a Budakeszi Vadaspark, a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel, az Örökerdő alapítvánnyal, a CoffeRun és Cardex Kft.-vel együttműködve. A verseny célja az egyéni sportteljesítményen túl, egy “nemes” célnak, a hazánk erdeiben élő egyre fogyatkozó vadmacskának a fajmentő programjának támogatása.

Minden induló a nevezésével hozzájárul a Vadmacska viselkedésének, élőhelyének feltérképezéséhez, vizsgálatához, így válva a fajmentő program részeseivé. A verseny folyamán 6 távon mérettethetik meg magukat kicsik és nagyok, családok és egyéni versenyzők. A kisebbek a süni, illetve a mosómaci futamon (350 m) tehetik próbára magukat, lehetőségük nyílik szülőknek és gyermekeiknek együtt is futni a Farkasfalka futam során.

Az edzettebb futók számára a Budakeszi Vadaspark körüli erdőkben 4 km-es, 8,8 km-es, illetve 20,86 km-es távok kerültek kijelölésre. A Tűzróka, a Vadmacska és a Hiúz félmaraton során több frisítőponttal várják a szervezők a versenyzőket, hogy megpihenjenek, feltöltekezzenek a hátralévő kilométerek megtételele előtt.

A “Fuss, Forest” jótékonysági futóversenyen résztvevők nevezése belépést biztosít a Vadasparkba, ahol a látványetetések mellett, egy különleges Vadmacska foglalkoztató várja, a hazai erdők különleges lakói iránt éreklődőket. A látogatók és a versenyzők megismerkedhetnek Szilveszterrel, a park kandurjával és fajtársaival, a rájuk leselkedő veszéllyekkel, és a fajmentő program lényegével.

Program:

07:00-09:00       RAJTCSOMAG ÁTVÉTEL

09:30                  SÜNI FUTAM (OVIS)

09:40                  MOSÓMACI FUTAM (ALSÓS SULIS)

09:50                  FARKAS FALKA (CSALÁDI)

10:00                  TŰZRÓKA (4K)

10:20                  HIÚZ FM

10:45                VADMACSKA (9K)

10:40                  TŰZRÓKA SZINTIDŐ VÉGE

11:00                  TŰZRÓKA EREDMÉNYHIRDETÉS

12:45                VADMACSKA SZINTIDŐ VÉGE

13:00                  VADMACSKA EREDÉNYHIRDETÉS

14:20                  HIÚZ SZINTIDŐ VÉGE

14:40                  HIÚZ EREDMÉNYHIRDETÉS

14:50                  COLUMBIA NYEREMÉNY CIPŐ SORSOLÁS

10:00 – 16:00    VADMACSKA FOGLALKOZTATÓ KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK

A versenytávok részletes leírását és a versenyszabályzatot a Fuss, Forest jótékonysági futóverseny hivatalos oldalára kattintva olvashatják.