Farsang

Csak mi emberek bújhatunk álarcba Farsang alkalmával? Vagy esetleg az állatvilágba több az álarcos és álcázóbajnok, mint gondolnánk? A farsangi programunkon ezt mind  megtudhatjátok.

Kik azok az állatok az állatvilágban akik álarcot hordanak és milyen okból hordják azt? Egy jól kitervelt rablásra készülnek? Vagy menőbbnek találják, mint a napszemüveget? Az is lehet, hogy ennek más oka van!
Az állatok is nagyon sokszor hordanak “jelmezt” a természetben. Sokszor ezt a jelmezt csak alkalmanként öltik magukra, ahogyan mi is tesszük, de sokszor ezek a jelmezek az állat életének a részei.

Tudtátok, hogy a gímszarvas csak alkalmankét húz jelmezt? Méghozzá az agancsára? Azonban a mosómedve egész életében álarcot visel, de még a fürj is egy életen keresztül hordja jól kitervelt jelmezét.
A jelmezek nálunk a feltűnést keltőek, hisz ez a lényegük. Az állatvilágban azonban vannak feltűnő jelmezek, például több hím madár tollruhája (nézzük csak meg a pávát. Micsoda jelmeze van!), de az állatok legtöbbször nem a feltűnő hacukákra hajtanak, hanem pont a jó rejtőzködő ruházatra.

A jópofa álarcos állatok mellett egy fontos programmal is fel szeretnénk hívni a figyelmet, a nem jópofa álarcos banditákra. Az állatvilágban az álarcot hordó kis bandita mosómedvék tündériek, azonban az emberek között, a nem Farsang alkalmából álarcot öltő, másnak magukat kiadó személyek annál kevésbé szerethetőek. A Budaörsi Rendőrkapitányság közreműködésével a minket érhető csalásokra szeretnék felhívni a figyelmet. Mindezek mellett játékos feladatokkal is várnak kicsiket és nagyokat. Ki lehet próbálni egy mini kresz pályát a kis jövendőbeli apró sofőröknek, míg a szülők próbára tehetik egy kresz teszten a tudásukat. Akit pedig érdekel, hogy milyen, nem megfelelő látási körülmények között vezetni, az felpróbálhat egy speciális szemüveget is, ami torzítja a látást, de még akár ujjlenyomat vételre is lesz lehetőség.

Mindemellett, egész nap lehetőség lesz egy interaktív kvízjáték megfejtésére is, melyhez a feladat lapokat a Rendőrök pultjánál  vehetitek át. Miközben körbejárjátok a Vadasparkot, érdekes kérdésekre találhattok az állatok kifutója körül, melyre a választ megtaláljátok valahol, a Vadasparkon belül. A kitöltött feladatlapokat várjuk vissza a pulthoz, hiszen a helyes kitöltők között, 4 nyertest sorslunk (2 felnőtt kategóriában, 2 gyerekben), akik Vadasparkos meglepetést kapnak. (A sorsolás a programot követő héten fog történni, a nyereményt pedig kispostázzuk).

Mindezeket és még sok más érdekességet megtudhattok az állatok Farsangjáról, ha február 26-án ellátogattok hozzánk.

Részletes program:

10:00 Álarcos és álcázó állatok szakvezetés (Indulás a Főbejárattal szemben)
9:00 – 13:00 Nem minden álarcos bandita mosómedve, avagy milyen jelmezektől óvakodjunk? (Budaörsi Rendőrkapitányság – szaletliben)
13:00 Gordon, az álarcos bandita látványetetése
15:00 Muci és a kisragadozók etetése
9:00-12:00 Között érkező látogatók, akik jelmezben érkeznek, meglepetésben részesülnek. Akik pedig mosómedve jelmezben érkeznek, különleges, mosómedvés meglepetés várja őket!
9:00 – 12:00 Között érkező nagymamák, nagypapák, akik a kisunokájukkal jönnek, bizony, őket is szuper meglepetés várja!