Tűzvédelmi Nap

A Budakeszi Vadaspark a FIRELIFE Erdőtűz Megelőzési Programmal közösen idén is megrendezi a Tűzvédelmi Napot. Az érdeklődők augusztus 31-én (szombaton), informatív, játékos vetélkedő keretében ismerkedhetnek meg az erdőtűz-megelőzéssel kapcsolatos legfontosabb alapszabályokkal.

A nyár végi, ősz eleji, melegebb napokon is sokan döntenek úgy, hogy kilátogatnak az otthonukhoz közeli erdőkbe, hogy a szabad ég alatt rakjanak tábortüzet, esetleg süssenek-főzzenek. Azonban a gondatlanul meggyújtott, vagy nem megfelelően eloltott tüzek sok millió négyzetkilométernyi erdő, rét, nádas és benne több százezer élőlény pusztulását okozhatják, nem csak a nyári időszakban.

Épp ezért született meg az Európai Unió LIFE programjának támogatásával a FIRELIFE Erdőtűz Megelőzési Program, melynek célja, hogy játszva tanítsa meg az embereket a tűzrakás szabályaira, valamint az erdőtűz-megelőzés hatékony módszereire. Az augusztus 31-én a Budakeszi Vadasparkban tartandó Tűzvédelmi Nap ehhez az EU-programhoz kapcsolódva is azt tűzi ki céljául, hogy a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állat- és növényvilág védelme érdekében olyan hasznos tudással lássa el a kicsiket és nagyokat, amely segíthet megóvni életünket és legfontosabb természeti értékeinket.

Az ismeretterjesztő program részeként az érdeklődők egy öt állomásból álló vetélkedőn tehetik magukat próbára, amiben korosztály-specifikusan ismerkedhetnek meg a tűzvédelemmel. A vetélkedőn többek között rajzos feladatok, dominó, óriás puzzle és locsolóvár várja a kisebbeket, míg a nagyobb gyermekek a tűzrakási és tűzmegelőzési módokat sajátíthatják el játékos köntösbe bújtatva. A belépőjegy mellé járó menetlevélben a pályák is nyomon követhetőek, melyek teljesítéséért ráadásul apróbb ajándékok érdemelnek ki a résztvevők.

A Tűzvédelmi Nap 9:30-16:30-ig tart, melyen a részvétel a vadasparki belépőjegy árán felül ingyenes!