Farsang a Vadasparkban – Február 25.

Csak mi emberek bújhatunk álarcba Farsang alkalmával? Vagy esetleg az állatvilágba több az álarcos és álcázóbajnok, mint gondolnánk? A farsangi programunkon ezt mind  megtudhatjátok.

Kik azok az állatok az állatvilágban akik álarcot hordanak és milyen okból hordják azt? Egy jól kitervelt rablásra készülnek? Vagy menőbbnek találják, mint a napszemüveget? Az is lehet, hogy ennek más oka van!
Az állatok is nagyon sokszor hordanak “jelmezt” a természetben. Sokszor ezt a jelmezt csak alkalmanként öltik magukra, ahogyan mi is tesszük, de sokszor ezek a jelmezek az állat életének a részei. A mostani Farsang alkalmával a kutyafélék jelmezeit ismerjük meg közelebbről.

Tudtátok, hogy miért hord a róka vörös jelmezt, és ravaszdi álarcot? Hogy a nyestkutya miért visel fekete rablómaszkot?
A jelmezek nálunk, embereknél feltűnést keltőek, hisz ez a lényegük. Az állatvilágban azonban vannak feltűnő jelmezek, például a róka fehér farokvége, de az állatok legtöbbször nem a feltűnő hacukákra hajtanak, hanem pont a jó rejtőzködő ruházatra. Érdekes ellentét ugye?

A tematikus, külön erre a napra tervezett látványetetések alkalmával tudhattok meg a kutyafélék természetes jelmezeiről többet.
11-kor kezdünk a farkasokkal13-kor folytatjuk az aranysakállal, majd 14-kor a rókákkal és végezetül 15-kor a nyestkutyánál zárjuk a programot.

Egész napos programjainkat pedig a Szaletlinél találjátok. Érkezik egy nagyon tehetséges arcfestő, aki kicsiknek, nagyoknak csodaszép farsangi álarcot alkot. Gyertek jelmezben és hagyjátok, hogy életet vigyen az öltözéketekbe.

A Szaletliben a Budaörsi Rendőrkapitányság rendőreivel is találkozhattok és farsang alkalmával ti is rendőrré válhattok. Öltözzetek be rendőrnek és próbáljátok ki a valódi rendőreszközöket, rendőrautót.

A Főbejáratunknál pedig csodaszép solymászmadarak szabadon röpítését nézhetitek meg.

Részletes program:

11:00 Farkas farsang – Farkas látványetetés (Farkas kifutónál)
13:00 Sakál tanya – Azaz Muci művészasszonyunk bemutatja az idei farsangi szezon sakál divatját (Sakál kifutónál)
14:00 Róka jelmezbál Gerryvel és Parázzsal (Róka kifutónál)
15:00 A kutya, aki farsangra nyestnek öltözött – Azaz nyestkutya látványetetés (Nyestkutya kifutónál)

9:00-13:00 Budaörsi Rendőrkapitányság – Legyél te is rendőr idén Farsangkor! (Szaletli)
9:00 – 13:00 Arcfestés (Szaletli)
9:00 – 13:00 Solymászmadár röpítés (Főbejárat)

Akik ezen a napon (Február 25-én) jelmezben érkeznek, 50%-os kedvezménnyel léphetnek be a Budakeszi Vadasparkba.