Beporzók napja – Március 9.

Miért fontosak a beporzók? Tudtad, hogy a méheken kívül még számtalan állat lehet beporzó?  Vagy azt, hogy méhek nélkül nem ehetnénk gyümölcsöt, csokoládét és még számtalan más fontos élelmiszert?

Miért vannak veszélyben és hogyan segíthetünk nekik? Ha szeretnél még többet tudni róluk, gyere el március 9-én a Budakeszi Vadasparkba, ahol várunk érdekes játékokkal, előadásokkal.

Sajnos kevés figyelmet fordítunk a méhekre és a többi beporzó rovarra, miközben nagyon fontos munkát látnak el a mi életünkben is. Rengeteg alapvető és luxus élelmiszert köszönhetünk nekik. Nélkülük nem lennének zöldségek, gyümölcsök, a kedvenc csokijaink és nassolni valóink is megszűnnének létezni. Az élelmiszereink nagy százaléka eltűnne a polcokról.

Ezért úgy gondoltuk, hogy fontos figyelmet fordítani ezekre a szorgos kis élőlényekre és egy hétvégét szentelni a tiszteletükre.
március 9-ei hétvégén mindent megtudhattok a kis beporzóinkrólérdekes előadásokat hallgathattok meg a méhek életéről, a többi beporzó állatról és hogy hogyan tudtok akár Ti is könnyedén a segítségükre lenni nekik.

Tudtátok, hogy nagyon sok közös van bennünk és a méhekben? A méhek komplex módon kommunikálnak egymással, dolgoznak, mindenkinek megvan a saját, fontos szerepe a kaptár életében. Ha fáznak, melegítik egymást, ha pedig veszély közeleg, önfeláldozóan védik a családjukat.

Ezen a kora tavaszi, márciusi hétvégén várunk Titeket rengeteg érdekes standdal. Többek között találkozhattok és beszélgethettek igazi méhészekkel, a munkájukról és a kis védenceikről is megtudhattok rengeteg izgalmas dolgot. Kóstolhattok igazi termelői mézetjátékosan tanulhattok a beporzók világáról, a kisebbeknek külön pultot szentelünk tematikus színező és interaktív kézműves sarokkal.

Rovarda nevű standunknál sokat megtudhattok a rovarokról és a méhekről, magától Baltazártól, a Baltazár-bazár sztárjától.

Mindezek mellett a PANGEA és a Picinke Játszóház is kilátogat hozzánk, ahol sok érdekes és oktató játék vár Benneteket.
A színpadon a sokak kedvence, az Állatijó Bemutató is helyet kap, ahol testközelből találkozhattok az állatokkal.

 

Részletes program:

10:00 – 14:00 Kézműves sarok (szaletli)
10:00 – 14:00  Baltazár Rovardája (szaletli)
10:00 – 14:00 Méhésznek lenni jó! (szaletli)
10:00 – 14:00 PANGEA (szaletli)
10:00 – 14:00 Picinke játszóház (szaletli)

10:00 – Mosómedve látványetetés
13:00 – Aranysakál látványetetés
15:00 – Kisragadozók etetése

Várunk mindenkit szeretettel, hogy tisztelegjünk és játszva tanuljunk együtt, a kis beporzó segédeinkről 🙂

A programváltozás jogát fenntartjuk!
A belépők ára tartalmazza a programokon való részvételt.