Föld Napja a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark április 27-én, szombaton a Föld Napja apropóján egy fergeteges, és hasznos tudásanyagban gazdag ünneplésre hívja a bolygónk sokszínűségét és természeti egyensúlyát megóvni vágyó természetkedvelőket. Az izgalmas kisállat tréningek és madárgyűrűzési bemutató mellett a környezeti nevelésben élenjáró Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület és a „Klíma-kalanddal” ismeretterjesztő játékain keresztül kicsik és nagyok a klímaváltozással, az időjárási jelenségekkel ismerkedhetnek meg, de az aznap odalátogatók, a tűzzománc készítés rejtelmeibe is bepillantást nyerhetnek. A programok a belépőjegy árán felül természetesen ingyenesek.

A Budakeszi Vadaspark április 27-én azoknak kínál tartalmas kikapcsolódási lehetőséget, akik a legjobb helyen, a természetben szeretnék megünnepelni a Föld Napját. A szombati programcsokorban olyan interaktív és aktív természetvédelemmel kapcsolatos játékok is helyet kapnak, mint az egész család fantáziáját megmozgató óriás társasjáték. A Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület és a „Klíma-kaland”,  keretein belül különböző elgondolkodtató és készségfejlesztő módszerek alkalmazásával kicsik és nagyok is játszva tanulhatnak a klímaváltozásról, hogy már fiatal kortól tevékenykedhessenek bolygónk egészségének megőrzése érdekében.

A kreatív, művész vénájú látogatók kipróbálhatják a tűzzománc készítést, egyedi ékszereket alkothatnak maguk és szeretteik számára, amelyekben visszaköszön a természet. A legkisebbeket arcfestő várja.

A szombati kisállat tréningek kifejezetten sokszínűnek ígérkeznek: az érdeklődők mosómedve, róka és aranysakál bemutatókat vehetnek közelebbről szemügyre, továbbá az elmaradhatatlan Állatijó Bemutató is duplázni fog.

10:00-17:00  Madarász bemutató; Klíma-kaland, Pangea Egyesület, Tűzzománc készítés, Arcfestés

10:00 Mosómedve tréning

11:00 Róka tréning

12:00 Állatijó Bemutató a színpadon

13:00 Sakál tréning

14:00 Állatijó Bemutató a színpadon

15:00 Kisragadozó tréning