Föld Napja Program

A Budakeszi Vadaspark április 23-án, szombaton a Föld Napja apropóján egy fergeteges, és hasznos tudásanyagban gazdag ünneplésre hívja a bolygónk sokszínűségét és természeti egyensúlyát megóvni vágyó természetkedvelőket. Az izgalmas kisállat tréningek és a környezeti nevelésben élenjáró Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület ismeretterjesztő játékain keresztül kicsik és nagyok a klímaváltozással, az időjárási jelenségekkel ismerkedhetnek meg, de az aznap odalátogatók, a hidrobiológia rejtelmeibe is bepillantást nyerhetnek. A programok a belépőjegy árán felül természetesen ingyenesek.

A Budakeszi Vadaspark április 23-án azoknak kínál tartalmas kikapcsolódási lehetőséget, akik a legjobb helyen, a természetben szeretnék megünnepelni a Föld Napját. A szombati programcsokorban olyan interaktív és aktív természetvédelemmel kapcsolatos játékok is helyet kapnak, mint az egész család fantáziáját megmozgató óriás társasjátékok, memóriák, ismeretterjesztő, oktató játékok, melyek a Picinke játszóházban várják kicsiket és nagyokat. A Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület  keretein belül különböző elgondolkodtató és készségfejlesztő módszerek alkalmazásával kicsik és nagyok is játszva tanulhatnak a klímaváltozásról, hogy már fiatal kortól tevékenykedhessenek bolygónk egészségének megőrzése érdekében.

 

Vízipók és barátai standunknál a hidrobiológia rejtelmeibe pillanthattok bele és játékosan tanulhattok róla. Miért fontos a víz a természetben, hogyan óvjuk vízeinket és milyen látható és puszta szemmel láthatatlan lények élnek az életet adó vízben.

 

A mézek kedvelőinek is kedveskedünk egy csodaszép pulttal, ahol istenibbnél istenibb mézeket lehet kóstolni és a méhészkedéssel kapcsolatban is bármilyen felmerülő kérdést feltenni a kedves méhészeinknek.

 

A szombati kisállat tréningek kifejezetten sokszínűnek ígérkeznek: az érdeklődők mosómedve, és aranysakál bemutatókat vehetnek közelebbről szemügyre, továbbá az elmaradhatatlan Állatijó Bemutató is duplázni fog.

 

A főbejáratunkon kívül pedig a Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesületével találkozhattok, ahol mindent megtudhattok az álaltvédelemről és az örökbefogadásról.

 

Részletes program:

10:00 – 15:00 Picinke játszóház (szaletli)
10:00 – 15:00 PANGEA (szaletli)
10:00 – 15:00 Vízipók és barátai (szaletli)
10:00 – 15:00 Mézes pult (szaletli)
10:00 – 14:00 Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete (főbejárat előtt)

10:00 Mosómedve látványetetés
12:00 – 13:00 Állatijó bemutató (színpad)
14:00 – 15:00 Állatijó bemutató (színpad)