45 éves a Vadaspark – Május 4.

A Budakeszi Vadaspark idén ünnepli 45. születésnapját. 1979 április 29-én nyitottuk meg legelőször a kapuinkat. Már nem vagyunk messze a bűvös fél évszázadtól, de a 45 is egy nagyon szép, kerek szám, amit illőnek tartottunk megünnepelni, veletek együtt.

Az ünnepi program keretében számos különleges esemény várja a látogatókat, mint például látványetetések, állatsimogatók, kilátogat hozzánk a Pilisi Parkerdő szakembere is számos izgalmas játékkal:

  • Lépkedj végig a „lépőköveken” (erdei termésekkel, avarral töltött zsákokon kell lépkedni) Közben ismerkedj meg az erdei lépőkő elmélettel, a Pilisi Parkerdő természetvédelmi elvével
  • Fa kirakók
  • Gazdálkodj az erdővel! Különböző korú erdők, örökerdő és városi erdőgazdálkodás egy terepasztalon. Fát ültethetsz, erdei rakodót létesíthetsz, utat építhetsz, traktorozhatsz, állatokról tanulhatsz.
  • Erdei kvízek

Továbbá találkozhattok igazi rendőrökkel, tűzoltókkal és egy vadonatúj attrakció bemutatására is számíthattok. Ez pontosan egy izgalmas erdei túrát takar a Vadaspark körüli erdőben, ahol rengeteg  hasznos dolgot tudhattok meg a növényekről, állatokról a túravezető segítségével. Ezt a tudást ti is kamatoztathatjátok a túráitok alkalmával.
A túrán való részvételhez nem kötelező megvenni a Vadaspark belépőt, a túrának külön díja van, mely a Vadaspark belépőt nem tartalmazza.

Az Ismerd meg az erdőt túra a Főbejárat elől indul. A jegyeket a bejáratunknál tudják megvenni, melynek az ára egységesen 3700 Ft 2 éves kor felett.

A Túra csak 10 fő felett indul, ezért előzetes regisztráció szükséges, melyet a meszaros.orsolya@bkvp.hu címen tudtok megtenni.

Aki mégis úgy dönt, hogy a túra után tenne egy kellemes sétát az állatbemutató részünkön is, a Vadaspark területén különböző szórakoztató és oktató programok kerülnek megrendezésre, melyek a családok minden tagjának szórakozást nyújtanak:

10:00-től egész nap – Ismerkedj meg igazi rendőrökkel
10:00-től egész nap – Mi is az a katasztrófavédelem? – azaz találkozás valódi tűzoltókkal
10:00-től egész nap – Örökerdő interaktív terepasztal
10:00 – Ismerd meg az erdőt túra (Indulás a Főbejárat elől)

10:00 – Mosómedve látványetetés
11:00 – 12:00 – A Vadaspark múltja és jelene szakvezetés (Indulás a nagytérkép elől)
12:00 – 13:00 – Állati Jó Bemutató
13:00 – Aranysakál látványetetés
14:00 – 15:00 – A Vadaspark múltja és jelene szakvezetés (Indulás a nagytérkép elől)
14:00 – 15:00 – Állati Jó Bemutató

 

A programváltozás jogát fenntartjuk.
A programokat tartalmazza a Budakeszi Vadaspark belépője, az Ismerd meg az erdőt túra kivételével.
A Túra ára nem tartalmazza a Budakeszi Vadasparkba való belépést.