Beporzók napja

Miért fontosak a beporzók? Tudtad, hogy a méheken kívül még számtalan állat lehet beporzó?  Vagy azt, hogy méhek nélkül nem ehetnénk gyümölcsöt, csokoládét és még számtalan más fontos élelmiszert?

Miért vannak veszélyben és hogyan segíthetünk nekik? Ha szeretnél még többet tudni róluk, gyere el március 12 és 13.-án a Budakeszi Vadasparkba, ahol két napon át várunk érdekes játékokkal, előadásokkal.

Kevés figyelmet fordítunk a méhekre és a többi beporzó rovarra, miközben nagyon fontos munkát látnak el a mi életünkben is. Rendgetek alapvető és luxus élelmiszerrel látnak el minket. Nélkülük nem lennének zöldségek, gyümölcsök, a kedvenc csokijaink és nassolni valóink is megszűnnének létezni. Az élelmiszereink nagy százaléka eltűnne a polcokról.

Ezért úgy gondoltuk, hogy fontos figyelmet fordítani ezekre a szorgos kis élőlényekre és egy hétvégét szentelni a tiszteletükre.
A március 12-13-ai hétvégén mindent megtudhattok a kis beporzóinkról, érdekes előadásokat hallgathattok meg a méhek életéről, a többi beporzó állatról és hogy hogyan tudtok akár Ti is könnyedén a segítségükre lenni nekik.

Tudtátok, hogy nagyon sok közös van bennünk és a méhekben? A méhek komplex módon kommunikálnak egymással, dolgoznak, mindenkinek megvan a saját, fontos szerepe a kaptár életében. Ha fáznak, melegítik egymást, ha pedig veszél közeleg, önfeláldozóan védik a családjukat.
Félnünk azonban nem kell tőlük. Jámbor kis állatokról van szó, ok nélkül sosem bántanak minket, hiszen az az életükbe kerül.

Ezen a kora tavaszi, márciusi hétvégén várunk Titeket rengeteg érdekes standdal. Többek között találkozhattok és beszélgethettek igazi méhészekkel, a munkájukról és a kis védenceikről is megtudhattok rengeteg izgalmas dolgot. Kóstolhattok igazi termelői mézet, játékosan tanulhattok a beporzók világáról, a kisebbeknek színező és interaktív oktató-játszó sarokkal kedveskedünk.

Aki kíváncsi milyen lehet méhész ruhába bújni, az felpróbálhat egy igazi méhészkalapot is a program folyamán.

Ez úton is köszönjük a Méhészruha-Tapolcának, hogy egy gyönyörű, valódi méhészruhával támogatták az eseményt! 🥰

Rovarda nevű standunknál sokat megtudhattok a rovarokról és a méhekről, magától Baltazártól, a Baltazár-bazár sztárjától.

Mindezek mellett a PANGEA és a Picinke Játszóház is kilátogat hozzánk, ahol sok érdekes és oktató játék vár Benneteket.
A színpadon a sokak kedvence, az Állatijó Bemutató is helyet kap, ahol testközelből találkozhattok az állatokkal.

A Beporzók napján pedig rovarhotel szépségversenyt is megírdetünk. A házilag készített rovarhoteleket március 12-én kell látogatásotok során behozni a Vadasparkba, az eredményhírdetésre pedig másnap, március 13-án kerül sor. A rovarhoteleket a Zümmögő nevű pultunknál tudjátok leadni, mely a szaletliben kap helyet. Az elkészült alkotásokat másnap sarosoljuk, ki, melyről a nyerteseket e-mailben értesítjük, hogy át tudják venni a meglepetés csomagjukat. A csomagokért személyesen is eljöhettek, de igény szerint postázzuk is.

Részletes program:

12:00 Állatijó Bemutató (színpad)
13:00 A beporzók csodálatos világa Baltazárral (színpad)
14:00 Állatijó Bemutató (színpad)

10:00 – 15:00 Színezősarok (szaletli)
10:00 – 15:00 Zümmögő (szaletli)
10:00 – 15:00  Baltazár Rovardája (szaletli)
10:00 – 15:00 Méhésznek lenni jó! (szaletli)
10:00 – 15:00 PANGEA (szaletli)
10:00 – 15:00 Picinke játszóház (szaletli)

Várunk mindenkit szeretettel, hogy tisztelegjünk és játszva tanuljunk együtt, a kis beporzó segédeinkről 🙂