Madarak és Fák Napja

A Budakeszi Vadaspark május 7-én (szombaton) ünnepli a Madarak és Fák Napját. A jeles esemény alkalmából egész napos játékos, interaktív előadások és programok várják a látogatókat. Az ünnepi programok mellett a vadasparktól megszokott látványetetések és Állatijó Bemutatók is színesítik a napot. A programok a belépőjegy árán felül ingyenesen látogathatók!

Az immáron több, mint száz éves hagyományt felölelő Madarak és Fák Napját minden év május 10-én tartják hazánkban. A Budakeszi Vadaspark a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatok bemutatásán kívül a környezeti ismeretterjesztést és a természetvédelmi oktatást is kiemelt céljául tűzte ki, ami hűen illeszkedik a Madarak és Fák napja filozófiájához.

Ha szeretnétek egy csodás napot eltölteni a természetben, állatok között, az erdő ölelésében és közben szívesen tanultok a madarakról és a természetvédelemről, akkor itt a helyetek! 🙂
Május 7-én egész napos programmal vár Titeket a Picinke játszóház fejtörő, izgalmas oktató játékokkal a madarakról, növényekről. Nem csak gyerekeknek 🙂
Az egész napos program repertoárunkat színesíti a Budaörsi Rendőrkapitányság. Kresz pályával, izgalmas, oktató játékokkal kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
A madarakhoz és fákhoz szorosan kötődő, szorgos állati munkásokról is szó lesz, a Hangyák csodálatos világa pultunknál. Apró lények, nem is gondolná az ember, hogy milyen fontos szerepük van a természet körforgásában és hogy milyen komplex és érdekes az életük és a családi felépítésük.
Az Állatijó bemutató pedig a világnap alkalmából, madarakról szóló előadást tart a színpadunkon, sok érdekes szárnyas vendéget hozva magukkal.

13:00-kor pedig, a március 30-án átadott vadiúj Madaras körletünkben tehettek egy sétát, vezetett túra keretein belül, ahol megtekinthetitek a nálunk élő madarainkat, sok érdekességet megtudhattok róluk és ha szerencsések vagytok, akkor Titit, a híres beszélő szarkánkat is meghallgathatjátok, ahogy papagájokat megszégyenítő tisztasággal ejti ki a “szia”, “halló”, “gyere”, “madár” és “Titi” szavakat.

A vadaspark ezért május 7-én, szombaton, egész napos , a programokon kívül a “Madárbarát kert” tanösvényen is érdemes végigsétálni, ahol különböző madárbarát eszközökkel, a madáritatás és madáretetés, valamint a madárodúk kihelyezésének legfontosabb tudnivalóival  ismerkedhetnek meg a látogatók. 

 

A Madarak és Fák Napja részletes programja:

10:00-16:00  Picinke játszóház

10:00 – 16:00 Budaörsi Rendőrkapitányság

10:00 – 16:00 Hangyák csodálatos világa

10:00 – Mosómedve látványetetés

12:00 – Állatijó Bemutató a színpadon

13:00 – Madarak világa szakvezetés

14:00 – Állatijó Bemutató a színpadon

15:00 – Aranysakál látványetetés