A Budakeszi Vadaspark kapta „Az év családbarát ökoturisztikai élménye” díjat
Az idei „Az év családbarát ökoturisztikai élménye” díj elnyerésével a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében lévő vadaspark immár másodszor bizonyítja, hogy a minket körülvevő állatvilág bemutatásán túl egy komplex családi élményt kínáló látogatóközpont funkcióit is képes betölteni.
A Budakeszi Vadaspark a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állatvilág bemutatása mellett tudatosan fejleszti szolgáltatási hátterét is. Ennek köszönhetőek a pályázatban értékelt megoldások is: a baba-mama kuckó, az ingyenesen kölcsönözhető terepbabakocsik, az erdő játékos megismertetését szolgáló tematikus játszóterek és tanösvények, valamint a digitális platformok, mint például a több korosztály igényeit is kiszolgáló applikáció, vagy a Facebook-oldal és az Instagram-profil tudatos használata.
„A Budakeszi Vadaspark a játszva tanulás, és az erdőélmény központba állításával egy interaktív ökocentrum létrehozásán dolgozik. A különböző szolgáltatás- és területfejlesztéseinkkel egy olyan komplex családi központ kialakítása a célunk, ahol egy igazi közösségi térben jól érzik magukat a gyerekek és a szülők egyaránt, miközben kapcsolatba kerülnek a természettel. „Az év családbarát ökoturisztikai élménye” díj megerősít minket abban, hogy fejlesztéseinkkel jó úton járunk a családi élménypark kialakítása felé, valamint lendületet és inspirációt ad a következő időszak terveinek megvalósításához. Ezúton is köszönöm az Agrárminisztériumnak és a Magyar Turisztikai Ügynökségnek a megtisztelő elismerést, valamint a látogatóinknak, akik visszajelzéseikkel segítenek nekünk a folyamatos megújulásban.” – mondta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.
A pályázatról röviden
Az ökoturisztikai létesítmények illetve ökoturisztikai programok szervezői számára kínált felhívásra 21 szervezet 33 pályázatot nyújtott be. A cím elnyerésére többek között erdőgazdaságok, natúrparkok, nemzeti park igazgatóságok, önkormányzatok, társadalmi szervezetek, társas- és magánvállalkozások pályázathattak, összesen négy kategóriában. A beérkezett pályamunkákat az Agrárminisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség delegáltjaiból álló szakmai munkacsoport bírálta el.