Állatvédelmi témahét – Október 2-13

A mai kor gyermekei formálják közös jövőnket, ezért is fontos, hogy elsőként az ő tudásukat szélesítsük, empatikus képességeiket magasabb szintre emeljük, ezáltal etikus állattartásra, állatvédelemre ösztönözzük őket. Az állatvédő szemlélet fejlesztése a társadalom tagjaiban korosztálytól függetlenül nemzeti érdek.

Az Állatvédelmi témahét keretein belül színes, őszi programkavalkád keretein belül játszva tanulhatnak az érdeklődők az állatok, természet védelméről és szeretetéről. Megismerkedhetnek a minket körülvevő erdők élővilágával, a körülöttünk élő és lélegző természettel. Megtanulhatják miért szükséges megvédeni ezeket a kincseket és hogyan lehetnek ők is felelős állattartók.

Október 2-án rögtön egy fontos projektünk játékos bemutatásával kezdjük. Élnek e vadmacskák Magyarországon? Veszélyben vannak? Hogyan ismerjük fel őket? Hogyan tudunk mi segíteni rajtuk?

Október 7-én és 10-én egy humoros, de közben edukatív előadás keretein belül tanulhat mindenki a felelős állattartásról. Milyen egzotikus, különleges állatokat tarthatunk otthon a kutyán és a cicán kívül? Hogyan tartsuk ezeket az állatokat megfelelően, felelősség teljesen?

Október 11-12-én madárgyűrűzési bemutatóval kedveskedünk a látogatóinknak. Tudjátok, honnan jöttek rá a kutatók, hogy hova tűnnek el a fecskék, gólyák és más költözőmadarak a tél beköszöntével? A madárgyűrűzési programon ezeket mind megtudhatjátok. Kis szerencsével pedig testközelből is találkozhattok a Vadaspark körül élő madarakkal és megnézhetitek, hogyan történik egy madár meggyűrűzése. A végén pedig együtt elengedjük a kis tollas barátainkat.

Október 13-án, egy igazi péntek 13-ai programmal várunk Titeket. Éjszakai szakvezetésünkön a Vadaspark záróra utáni életébe nyerhettek bepillantást. A programra előre váltott jegy szükséges, melyet az alábbi LINKEN tudtok megvásárolni. További részletek az éjszakai szakvezetésekről ITT.

Október 9-13. között pedig tematikus szakvezetésekkel várjuk az ovis, sulis csoportokat.

Az állatvédelmi témahét programjai:

október 2: Vadmacska pult – interaktív játékos pult, ingyenes program

október 7.: Felelős állattartás bemutató – ingyenes program, 11:00 és 13:00

október 10.: Felelős állattartás bemutató – ingyenes program, 11:00

október 11-12.: Madárgyűrűző bemutató – ingyenes program

október 13.: Éjszakai szakvezetés

október 9-13 között Tematikus szakvezetés, 11:00 és 12:00 – regisztrációhoz kötött

Jelentkezés:szakvezetes@bkvp.hu-n vagy a csordas.brigitta@bkvp.hu-n  e-mail címen.