Kecske bemutató, csótánytól a kecskéig – Ajánló

Milyen „vadállatok” tarthatóak háziállatként? Hogyan, milyen módszerekkel taníthatóak az állatok? Valóban olyan kifinomult a kecskék egyensúlyérzéke? Honnan kapta a Kacagó Gerle a nevét? Ezekre és számos más kérdésre is választ kaphatnak azok, akik október 12-én (szombaton) ellátogatnak a Budakeszi Vadasparkba és végignézik a felelős állattartásról szóló bemutatókat. A dupla kecskeügyességi bemutató mellett Állatijó Bemutató várja az érdeklődőket, a programok a belépő árán felül ingyenesen látogathatók.

Ha egy állatot befogadunk, magunkhoz veszünk, akkor felelőséggel tartozunk érte. Mind fizikai, mind szellemi egészségére figyelnünk kell, alaposan meg kell ismernünk. A Budakeszi Vadaspark Kecske bemutatója során nem csak ezekkel a mókás, akrobatikus négylábúakkal kerülhetnek a látogatók közelebbi kapcsolatba, hanem számos más, akár vadállattal is akiket háziállatként tarthatnak. A látogatók, most első kézből tapasztalhatják meg, milyen hajlékony egy vadászgörény, milyen érdekes élőlény lehet egy csótány. A bemutató közben szó esik a háziasításról és a látogatók bepillantást nyerhetnek az állatidomítás rejtelmeibe. Az előadásokból megtudhatják a látogatók, hogy a jól ismert kutyákon és macskákon kívül, mennyi érdekes, különleges állat, tartható házi kedvencként és ezek milyen különleges bánásmódot igényelnek.

A szakértő idomárok október 12-én ráadásul nem is egy, hanem dupla attrakció során mutatják be, hogy pontosan milyen vadállatok tarthatóak otthon és hogyan lehet őket különböző dolgokra megtanítani, hogyan kell őket gondozni. A Budakeszi Vadaspark komoly figyelmet fordít arra, hogy interaktív előadások és látványos bemutatók során testközelből ismerkedhessenek meg a látogatók, a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatok legkülönösebb, legfurcsább és legérdekesebb állati szokásaival és képességeivel és átadják a felelős állattartással kapcsolatos ismereteket.

A részletes szombati program:

11.00 Kecske bemutató a színpadon

12.00 Állatijó bemutató a színpadon

14.00 Állatijó bemutató a színpadon

15.00 Kecske bemutató a színpadon

A napi programban szereplő Látványetetések ezen a napon szünetelnek!