Tematikus kisragadozó nap

Tematikus kisragadozó nap a Budakeszi Vadasparkban! 

Milyen kisragadozók népesítik be a magyarországi erdőket? Ismeritek mindet? Szeretnétek többet megtudni róluk? Akkor itt az alkalom! Látogassatok el hozzánk március 19-én szombaton, hogy izgalmas programok keretén belül tanulhassatok a kisebb termetű ragadozókról.

Szuper programokkal készülünk Nektek a szombati napra készen álltok? Belesünk a magyarországi kisragadozók izgalmas világába. A főbejárat melletti szaletliben várunk Titeket érdekes standokkal. Ott találhattok minket többek között Menő Menyét nevű asztalunkkal, ahol a menyétfélék életébe lesthettek bele, kipróbálhatjátok milyen görényként az élet és játékosan tanulhattok is róluk.

Cirmos cica baj nevű asztalunknál a 3 éve elindult fajmegörző programunk célpontjáról tanulhattok, a vadmacskáról. Miért van veszélyben? Ki vagy mi veszélyzteti? Hogy tudunk segíteni rajtuk? Hogyan ismerjük fel? Ezekre és sok más érdekességre derülhet fény most szombaton.

Kik lehetnek azok az álarcos banditák, akiket ha meglátunk nem rögtön a félelem jut eszünkbe, hanem az, hogy “Óh de cuki!”? 😀
Bizony ám, a mosómedve! De hiszen a mosmóedve amerikai faj! – Ugrik be ez a gondolat.
Akkor hogy kerül a magyarországi erdőkbe és ki az akivel könnyű összetéveszteni, pedig a világ másik feléről érkezett hozzánk? Ha szeretnétek választ kapni ezekre a kérdésekre, nézzetek be a szaletlibe. E mellett szórakoztató játékokkal is készülünk, ahol kipróbálhatjátok milyen mosómedvének lenni, tudtok e olyan ügyesen tapintani, mint ez a kis bandita akár csukott szemmel is? Tegyétek próbára magatokat a bátorság próbánkon!

A PANGEA Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület is csatlakozik a programjainkhoz, izgalmas tevékenységekkel. Többek között nekik köszönhetően bepillantást nyerhettek az erdeinkben lévő vadállatok titokzatos életébe.
Ki mit mond – hangfelismeréses játék, Ki járt erre – tedd próbára nyomolvasási képességeidet!
Farkasok nyomában – vadkamera felvételek ritka ragadozókról, és rólatok is 😉
Ki harap a legnagyobbat – fogsor vizsgálat
Kíváncsiak vagytok, hogy mit csinálnak akkor a nyestek, rókák, vaddisznók, szarvasok, borzok, amikor azt hiszik, hogy senki se látja őket? Akkor itt a helyetek! 🙂

színpadunkon pedig a jól megszokott és nagy érdeklődésnek örvendő Állatijó Bemutató is megjelenik, a nap folyamán kétszer is, ahol testközelből találkozhattok az állatokkal.

Az Állatijó Bemutatót váltja a Felelős állattartás előadásunk, ahol megtudhatjátok, hogyan lehettek felelősebb gazdik, hogyan fejleszthetitek tovább azt a tudást amivel már rendelkeztek.

Program:

10:00 – 14:00 (Főbejárat mellett a szaletliben) :

  • Cirmos cica baj! Avagy miért vannak veszélyben a lopakodás nagymesterei
  • Álarcos banditák Magyarországon, játékosan a mosómedvékről
  • Menő menyét! Mindent a menyétfélékről
  • PANGEA

10:00 – 10:30 Mosómedve látványetetés

11:00 – 12:00 Felelős állattartás (Színpad)

12:00 – 13:00 Állati Jó Bemutató (Színpad)

13:00 – 14:00 Felelős állattartás (Színpad)

14:00 – 15:00 Állati Jó Bemutató (Színpad)

Várunk Titeket Március 19-én, szombaton!