Föld napja – Április 13.

A Budakeszi Vadaspark április 13-án, szombaton a Föld Napja apropóján egy fergeteges, és hasznos tudásanyagban gazdag ünneplésre hívja a bolygónk sokszínűségét és természeti egyensúlyát megóvni vágyó természetkedvelőket. Az izgalmas, ismeretterjesztő játékokon keresztül kicsik és nagyok a klímaváltozással, az időjárási jelenségekkel ismerkedhetnek meg. A programok a belépőjegy árán felül természetesen ingyenesek.

A Budakeszi Vadaspark április 13-án azoknak kínál tartalmas kikapcsolódási lehetőséget, akik a legjobb helyen, a természetben szeretnék megünnepelni a Föld Napját. A szombati programcsokorban olyan interaktív és aktív természetvédelemmel kapcsolatos játékok is helyet kapnak, mint az egész család fantáziáját megmozgató óriás társasjátékok, memóriák, ismeretterjesztő, oktató játékok, melyek a Picinke játszóházban várják kicsiket és nagyokat.

 

Akiket az állatokon kívül a növények világa is érdekli, annak főleg megéri Április 13-án ellátogatni hozzánk, hiszen egy nagyon izgalmas, rengeteg színes programmal érkező gyógynövényes csapat teszi tiszteletét nálunk.
Hogy mire számíthattok az ő asztalaiknál?

🌱gyógynövény herbáriumok
🪴közel 60 féle gyógynövény bemutatása
🫖gyógynövényes teakóstoló
🧆magbomba készítés
🧖‍♀️gyógynövényes fürdősó készítés
🥢házi füstölő készítése tobozból és gyógynövényekből
🌸virágmintás arcfestések
🎸gyógynövényes dalok éneklése gitár kísérettel
🎲gógynövényes tematikájó játékok, színezők

A Klíma Kaland asztalánál, klímaváltozásról szóló társasokkal játszhattok, szivárvány kirakóval és interaktív memóriával ügyeskedhettek.

A PANGEA izgalmas, interaktív játékokokkal készül a 4,54 milliárd éves Földről és a több mint 3,5 milliárd éves élővilágáról

A Humusz Szövetség pedig a fenntarthatóságról tart izgalmas programot.
Ásvány kuckó pultunkon rengeteg csodaszép és izgalmas kőzeteket, ásványokat nézhettek meg tudhattok meg róluk érdekességeket. Melyik az amelyik világít sötétben, melyik az, ami változtatja a színét?

 

A szombati kisállat tréningek kifejezetten sokszínűnek ígérkeznek: az érdeklődők mosómedve, és aranysakál bemutatókat vehetnek közelebbről szemügyre, továbbá az elmaradhatatlan Állatijó Bemutató is duplázni fog.

 

Részletes program:

10:00 – 16:00 Picinke játszóház (szaletli)
10:00 – 16:00 Gyógynövények izgalmas világa (szaletli)
10:00 – 16:00 PANGEA (szaletli)
10:00 – 16:00 Humusz szövetség (szaletli)
10:00 – 16:00 Klíma Kaland (szaletli)

10:00 Mosómedve látványetetés
12:00 – 13:00 Állatijó bemutató (színpad)
13:00 Aranysakál látványetetés
14:00 – 15:00 Állatijó bemutató (színpad)

 

A programváltozás jogát fenntartjuk!
A programok a belépőn felül ingyenesen látogathatók.