Téli madárvédelmi hét

Február 14-18 között érdkelődő iskolás és óvodás csoportok jelentkezését várjuk, akik szeretnének többet megtudni a téli madárvédelemről, a madarakról, mindezt játékosan, interaktívan.

Vajon melyek azok a madárfajok, akik télen a madáretetőt látogatják? Hogyan segítsük az énekesmadarakat az áttelelésben, majd mire figyeljünk tavasszal, a költés idején? Mire jó a madáretető és az odú? A madarakon kívül milyen állatok lakhatnak még odúban?
A Téli madárvédelmi hét szakvezetésein a Madárbarát kertbe látogatunk, ahol a kíváncsi gyermekek többek között a fenti kérdésekre kaphatnak válaszokat. 

A program keretein belül teszünk egy kellemes kis sétát a Madárbarát-kertben, ahol megbeszéljük hogyan tudunk a madárkáknak segíteni télvíz idején, mi az a madárodú, madáretető, mivel lehet etetni a madarakat és melyik madár hogyan alkalmazkodik a télhez.
Ezt követően közösen feltöltjük a madáretetőket és ha szerencsénk lesz, meg is leshetjük, hogy milyen madarak röppennek rá az eleségre.
Még azt is eláruljuk, hogy egy meglepetésvendég is beköszön a szakvezetésünkre 😉

A szakvezetés maximális létszáma 30 fő vagy egy osztálynyi gyerek.
Időtartama: 1 óra.
Naponta összesen 4 db csoportot indítunk, az alábbi választható időpontokban: 9:00 vagy 10:00 vagy 11:00 vagy 12:00
Ára: 9 000 Ft/csoport + Budakeszi Vadaspark belépőjegy (10 fő felett kedvezményes csoportos belépőt biztosítunk, illetve a pedagógusok számára, minden 10. gyermek után 1 felnőtt belépése ingyenes lesz).

Ha felkeltette az érdeklődéseteket, akkor várjuk iskolás és óvodás csoportok jelentkezését a szakvezetes@bkvp.hu e-mail címen.

A levél tartalmazza:

  • az iskola nevét;
  • a kapcsolattartó pedagógus nevét, telefonos és e-mailes elérhetőségét;
  • a csoport létszámát és korosztályát;
  • a kívánt program nevét és pontos dátumát (például: Téli madárvédelmi hét 2022.02.15. 10:00)

Felhívjuk a figyelmet, hogy a szakvezetésekre a helyek limitáltak, ezért jelentkezési sorrendben tudjuk fogadni a csoportokat. A jelentkezés a visszaigazoló válasz e-maillel válik véglegessé. A visszaigazoló e-mailt a feldolgozást követően maximum 3 napon belül küldjük. Amennyiben a kiválasztott időpont már foglalt vagy az aktuális programra a szabad helyek már beteltek, úgy lehetőség van másikat választani.