Újra látogatható a Budakeszi Vadaspark

Hétfőtől újra megnyitja kapuit a Budakeszi Vadaspark. A hazánkban és a Kárpát-medencében őshonos állatokat bemutató intézmény hétfőtől péntekig 9 és 17, hétvégén és ünnepnapokon 9 és 18 óra között tart nyitva. A Vadaspark területén új látogatói rend lép életbe.

A kijárási korlátozás alatti online vadasparki élményt mától felválthatja a hónapokig nem látott állatokkal történő személyes találkozás. Annak érdekében, hogy az élményszerzés gondtalan és biztonságos legyen, a Vadaspark a következő látogatói szabályokat lépteti életbe.

  • A látogatók számára – az egy háztartásban élők kivételével – kötelező a legalább másfél méteres védőtávolság betartása.
  • Ajánlott az orrot és a szájat eltakaró védőmaszk használata.
  • A pénztárnál javasolt a készpénzmentes fizetési móddal (bankkártyával, SZÉP-kártyával) történő jegyváltás.
  • A Vadaspark területén a frekventált pontokon és a játszótereken kézfertőtlenítőket helyeztek ki a látogatók számára.
  • Az állattréningek és látványetetések ideiglenesen szünetelnek, az állatsimogatók (a Kecskesimogató kivételével) zárva tartanak.
  • A Vadaspark különös gondot fordít az illemhelyek és a látogatói tér tisztán tartására, egyben arra kéri a látogatókat, fokozottan ügyeljenek e helyiségek, terek tisztaságára.

A Vadaspark újranyitásával egyidejűleg a Kecskesimogató, a Dinó Park és a KávéZoo is újból nyitva tart. A Budakeszi Vadaspark azon látogatóinak, akiknek bérlete 2020. március 16. és 2021. március 15. között jár le, a bérlet érvényességi ideje két hónappal meghosszabbodik.

A Vadaspark tehát ismét várja a látogatókat, de a közöségimédia-felületeken továbbra is nyomon követhető lesz a park állatainak élete. Így láthatók lesznek az élő bejelentkezések, folytatódik a legkisebbeknek szóló Vadasparki Mesesorozat, a hónap állatával készült képzeletbeli interjúk, feladványok, játékok. Ezáltal azok is naprakész információkat kapnak a Vadasparkról, akik csak később tervezik felkeresni, megtekinteni az állatokat.