Állatok Világnapja – ajánló

 

Az Állatok Világnapja alkalmából október 3-án, szombaton, a Budakeszi Vadasparkba látogatók érdekes dolgokat tudhatnak meg a felelős állattartásról, az állatok védelméről: lesz kisállat tréning, hüllőbemutató, előadás a felelős állattartásról, Állati Jó Bemutató, illetve megismerkedhetnek a kutyamentéssel is az interaktív programok során. A programok a belépőjegy árán felül ingyenesen látogathatók!

Az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc emlékére 1931. október 4. óta minden évben megrendezett Állatok Világnapja üzenete, hogy éljünk harmóniában a minket körülvevő élőlényekkel és a természettel. A Budakeszi Vadaspark a természethez és az állatokhoz fűződő kötelék erősítésének szellemében különleges, interaktív programokkal és előadásokkal készül, melyek során kicsik és nagyok játszva ismerhetik meg az állatok védelmének fontosságát.

Az Állatijó Bemutató, és a kisállat tréningek mellett Jóba Katalin állatgondozó tolmácsolásában az érdeklődők többet tudhatnak meg a világ állatairól, az állatvédelemről, az év állatairól és a felelős állattartásról. Egész napos programként pedig a Klíma Kaland ismeretterjesztő, interaktív játékokkal várja a családokat és alkalmuk nyílik az érdeklődőknek közelről megismerkedni a környezetünkben élő állatokkal, az Állati Jó bemutató keretein belül.

A Mentőöv Állatvédő Egyesület jóvoltából az érdeklődök behatóbban megismerkedhetnek az elveszett, talált és kóbor kutyákkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal (pl. állatvédelem, ivartalanítás, kutyaválasztás). Lehetőség nyílik kutyusok simogatására, az elszántabbaknak pedig örökbefogadásra is.

Részletes program:

10.30-11.00        Állatok Világnapja – A Világ Állatai

11.00- 12.00       Felelős Állattartás

12.00- 13.00      „Ha nem bánt, te se bántsd!”

13.00- 14.00       Felelős Állattartás

14.00- 15.00       „Ha nem bánt, te se bántsd!”

 

10.00-16.00           Klíma-kaland

10.00-16.00           PANGEA Egyesület

10.00-16.00           Mentőöv Állatvédő Egyesület

12.00-16.00          Állati Jó Bemutató