Állatok Világnapja – Ajánló

Az Állatok Világnapja alkalmából a Budakeszi Vadasparkban október 5-én, szombaton, érdekes dolgokat tudhatnak meg a felelős állattartásról, az állatok védelméről a látogatók: lesz állatvédelemről szóló előadás, Állatijó Bemutató, kisállat tréning, a madárgyűrűzés eszközeivel és a kutyamentéssel is megismerkedhetnek az interaktív programok során. A programok a belépőjegy árán felül ingyenesen látogathatók!

Az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc emlékére 1931. október 4. óta minden évben megrendezett Állatok Világnapja üzenete, hogy éljünk harmóniában a minket körülvevő élőlényekkel és a természettel. A Budakeszi Vadaspark a természethez és az állatokhoz fűződő kötelék erősítésének szellemében különleges, interaktív programokkal és előadásokkal készül, melyek során kicsik és nagyok játszva ismerhetik meg az állatok védelmének fontosságát.

Az Állatijó Bemutató, és a kisállat tréningek mellett Jóba Katalin állatgondozó tolmácsolásában az érdeklődők többet tudhatnak meg az állatvédelemről, az állatokra veszélyt jelentő műanyagokról, csomagolóanyagokról, a felelős állattartásról, és a környezettudatosságról. Egész napos programként pedig a Pangea Kulturális Környezetvédelmi Egyesület ismeretterjesztő játékokkal várja a családokat és alkalmuk nyílik az érdeklődőknek a madárgyűrűzéssel, a tűzzománc készítéssel, annak eszközeivel is megismerkedni.

Miként az előző években, a Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete jóvoltából idén is lehetőség nyílik behatóbban megismerkedni az elveszett, talált és kóbor kutyákkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal (pl. állatvédelem, ivartalanítás, kutyaválasztás), de a kalandvágyóbbak számára természetesen lesz lehetőség helybeni örökbefogadásra is.

Részletes program:

10.00-16.00 Madárgyűrűzés kellékeinek bemutatása, Pangea Egyesület, és Tűzzománc készítés, Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete

10.00 Kisállat tréning: mosómedve

11.00 „Világ állatai-állatok világa” – előadás a színpadon

12.00 Állatijó bemutató a színpadon

13.00 Kisállat tréning: aranysakál

14.00 Állatijó bemutató a színpadon

15.00 Rendhagyó Kisragadozó etetés