A Budakeszi Vadaspark elnyerte a Családbarát Hely tanúsító védjegyet

A Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében lévő Budakeszi Vadaspark az állatvilág valósághű bemutatása mellett a családi élmény biztosításában is elkötelezett. A Budai-hegyek kapujában, a fővárostól mindössze 20 perc távolságra elhelyezkedő létesítményben a gyermekek és a felnőttek felhőtlen kikapcsolódását az egyre bővülő családbarát szolgáltatások és infrastruktúra, valamint a játékos és ismeretterjesztő programok teszik felejthetetlenné. Mindez lehetővé tette, hogy a Budakeszi Vadaspark 2022-ben elnyerje a Családbarát Hely tanúsító védjegyet.

 

A Budakeszi Vadaspark több mint 40 éve elhivatottan tesz a természeti környezet bemutatásáért. Meghatározó szerepe a környezeti nevelés terén, valamint az ismeretszerzéssel és szórakozással egybekötött természetközeli kikapcsolódásban is vitathatatlan. A családok és a baráti társaságok igényeinek kielégítésére szintén már a kezdetektől nagy figyelmet fordít: helyben és az online ismeretterjesztés terén is.

 

Fókuszban a gyermekek, a felnőttek és a családok

 

A vadaspark kapuját évente közel 200 ezer látogató – köztük a fiatal és az idősebb korosztály képviselői, valamint a családok – lépi át, hogy személyesen is találkozzon a Kárpát-medencében őshonos vadfajok képviselőivel. Bár a vadasparki séta és az állatok csendes szemlélése már önmagában is élmény, a heti rendszerességgel megszervezett tematikus rendezvények, az óvodásoknak és iskolásoknak szóló terepi szakvezetések, az erdő és a beporzók világát megismertető tanösvények és játszóterek, a színes figurákkal ellátott fajleíró táblák komplex családi időtöltést kínálnak.

 

A látogatást pedig az olyan infrastrukturális megoldások és szolgáltatások, mint az akadálymentes és babakocsis közlekedés, az ingyenesen igénybe vehető terepbabakocsi, a játszószoba, a baba-mama kuckó vagy a kicsik étkezését megkönnyítő etetőszék és ülésmagasító teszik komfortossá.

 

A Budakeszi Vadaspark emellett további, gyermekeknek, diákoknak és családoknak szóló kedvezménnyel járul hozzá ahhoz, hogy a vadvilág megismerése mindenki számára elérhető legyen.

 

A Családbarát Hely tanúsító védjegyről

 

A Családbarát Szolgáltató Hely olyan szervezet, ahol a szolgáltató kiemelt figyelmet fordít az ügyfelek – jelen esetben a látogatók – igényeinek kielégítésére szolgáltatásainak fejlesztésével. A Családbarát Magyarország Központ védjegye egy kormányzati elismerés, amelyet a Magyarország területén működő magyar, valamint külföldi tulajdonú szervezetek szerezhetik meg egy audit során. Idén több tucatnyi arra érdemessel együtt nyerte el a címet a Vadaspark. A 2022 évi tanúsítottak listája itt érhető el.