Együttműködés a vadmacskákért

Együttműködési megállapodással erősítjük az ürge- és vadmacskavédelmi munkát.

Szorosabbra fűzzük szakmai kapcsolatainkat a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.-vel: a most aláírt

együttműködési megállapodásunkban kiemelt figyelmet fordítunk a fajvédelmi feladatokra, a természeti nevelésre és a társadalmi szemléletformálásra.

A megállapodással az elsődleges célunk, hogy elősegítsük Magyarország természeti értékeinek megőrzését, a környezeti és természeti nevelés, valamint a társadalmi szemléletformálás elősegítésére irányuló, közös stratégiai céljaink megvalósulását. Az együttműködésben végzett tevékenység magában foglalja a közös szakpolitikai célok meghatározását, együttes fellépést e célok elérése érdekében, valamint a társadalom és azon belül az egyes specifikus érdekcsoportok ismereteinek bővítését, tájékoztatását.

A közös tevékenységek során kiemelt szerepet kap az év emlőse kezdeményezéshez kapcsolódó feladatok magas szintű megvalósítása, amely az idei évben a vadmacska és a hozzá kötődő természetvédelmi, tudományos tevékenység népszerűsítése. A szakterületet érintő kutatási tevékenységek során egymás támogatása, közös pályázat benyújtása, őshonos fajok, mint természeti értékek megőrzéséhez kötődő kutatási és gyakorlati tevékenységek összehangolása, közös kiadványok összeállítása, a természetvédelemhez és a biológiai sokféleség megőrzéséhez kapcsolódó rendezvények szervezése, szemléletformálási és oktatási tevékenységhez kapcsolódó ifjúsági pályázatok lebonyolítása mind az együttműködés részét képezi.

Share on facebook
Share on email